Siirry suoraan sisältöön
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Kiva, kun kiinnostuit!

Yhdistämme syvän asiakas- ja työntekijäymmärryksen luovaan suunnitteluun, vaikuttavaan viestintään ja vahvaan digiosaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö

Blogi ja asiantuntijamateriaalit

Kasvata osaamistasi markkinoinnista, viestinnästä, myynnistä ja johtamisesta blogimme ja maksuttomien asiantuntijamateriaalien avulla. Mukavia oppimishetkiä! 

Aava & Bang

Autamme rakentamaan yrityksiä, joihin sekä henkilöstö että asiakkaat haluavat sitoutua.

Ollaanko yhteyksissä?

Oli asiasi pieni tai suuri, olemme täällä. Jätä viestisi tästä, niin otamme yhteyttä pikimmiten. Ollaan kuulolla!

Ota yhteyttä

 

Työnantajamielikuva

Työnantajamielikuva ratkaisee sen, saatteko tulevaisuudessa osaajat, joita kasvunne vaatii.

 

Tarjouspyyntö

 

Työnantajamielikuva
 

Mikä työnantajamielikuva?

Työnantajamielikuvalla tarkoitetaan yrityksen mainetta ja mielikuvaa työnantajana. Työnantajamielikuva ratkaisee sen, saatteko tulevaisuudessa ne osaajat, joita kasvunne vaatii. Vahva työnantajamielikuva on myös erinomainen tapa rakentaa kilpailuetua kilpailijoihin nähden. Sen tulisi olla yksi strategian kulmakivistä kasvua hakevilla yrityksillä – tuotteisiin ja palveluihin liittyvä kilpailuetu on aina helposti kopioitavissa, mutta yrityskulttuuriin pohjaavat vahvuustekijät sen sijaan mahdotonta monistaa.Työnantajamielikuva rakentuu vahvana sisältä ulos

Yrityksen uskottavuus kärsii, jos vasen käsi ei tiedä mitä oikea tekee. Siksi vahva työnantajabrändi rakennetaan sisältä ulos. Vahvan työnantajamielikuvan rakentaminen edellyttää kohderyhmien tarpeiden ymmärtämistä sekä systemaattista ja arvopohjaista sisäisen viestinnän ja kulttuurin johtamista.

Työnantajamielikuvaa kehitetään kahdella tasolla

Tuloksellinen työnantajamielikuvan rakentaminen tapahtuu kahdella tasolla ja tavoitteena on, että sisäinen ja ulkoinen mielikuva vastaavat toisiaan ja tukevat yrityksen kasvutavoitteita. Me Aava & Bangilla voimme auttaa teitä näissä molemmissa.

Ymmärrys rakentaa pohjan yrityskulttuurille ja kokemukselle

Työntekijä- ja työnhakijaymmärrys auttaa tunnistamaan työnantajamielikuvan vahvuudet ja kehityskohteet. Näin rakennetaan aidosti merkityksellistä yrityskulttuuria ja johdetaan tavoitteellisesti työntekijöiden, työnhakijoiden ja asiakkaiden kokemusta.

Arjen toimintamallit ratkaisevat menestyksen

Työnantajaviestinnän johtaminen vaatii tuekseen johdon, hallinnon, esihenkilöiden ja työntekijöiden tuen. Selkeä malli ja sen juurruttaminen ratkaisevat sen, että työnantajaviestintä tuo lyhyen ja pitkän tähtäimen vaikuttavuutta.

Katso tallenne: Houkutteleva työnantajabrändi 2022

Katso tallenne: Houkutteleva työnantajabrändi

Miten parhaat työntekijät saadaan ja miten heidät pidetään? Millainen on houkutteleva työnantajabrändi tänä vuonna? Katso maksuton tallenne webinaarista, jossa keskustelimme aiheesta.

Katso tallenne 

Työnantajamielikuvan kehittäminen lähtee nykytilan tunnistamisesta

Työnantajamielikuvan kehittämistyö aloitetaan yrityksen työnantajamielikuvan nykytilan tunnistamisesta. Nykytilan tunnistamiseksi kartoitamme yrityksen vahvuudet ja heikkoudet työnantajana sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Nimetön suunn.malli - 2022-05-19T141531.118
 

Työnantajamielikuvan ydin rakentuu arvojen, tarinan, mission ja vision varaan

Osallistamme yrityksenne henkilöstön yhteisten vahvuuksien ja yrityskulttuurin kantavien elementtien määrittämiseen. Tunnistamme, mikä erottaa teidät muista työpaikoista. On tärkeää muistaa, että työnantajamielikuvaa rakennetaan joka päivä, jokaisen työntekijän toimesta.

4-May-19-2022-11-04-43-76-AM
 

Työnantajamielikuvaa rakentaessa tiedämme, kenet haluamme tavoittaa

Vahvuustekijöiden tunnistamisen jälkeen määritämme tärkeimmät kohderyhmät. Tunnistamme millaista osaamista yrityksenne tulee jatkossa tarvitsemaan ja meillä on tarkka kuva potentiaalisimmista työntekijäkohderyhmistä. Työnhakijaymmärrys rakentaa pohjan yrityskulttuurille, hakijakokemukselle ja hyvälle työntekijäkemukselle. 

unelmatreffit-1
 

Työnantajamielikuva eletetään todeksi viestinnän avulla

Työnantajamielikuvan rakentamisesta ja tunnistetuista kohderyhmistä tulee systemaattinen osa ulkoista viestintäänne. Lähdetään liikkeelle työnantajaviestinnän konseptista, jossa kitetyetään kilpailijoista erottuva pääviesti sekä viestinnän tyyli ja tämän jälkeen laaditaan systemaattista tekemistä ohjaava suunnitelma tarvittavista sisällöistä ja kanavista, joissa mielikuvaa lähdetään arjessa rakentamaan.

Jätä tarjouspyyntö

4-May-19-2022-11-04-43-76-AM
 

Lähdetäänkö liikkeelle tästä?

Työnantajamielikuvan kokonaisuus rakentuu useammasta osa-alueesta, kuten sisäisestä viestinnästä, yrityskulttuurista, markkinointiviestinnästä ja rekrytoinneista. Yhteistyömme lähtee liikkeelle aina yrityskohtaisesta tarvekartoituksesta sekä lähtötason ja tavoitteiden tunnistamisesta. 

Työyhteisöviestintä ja yrityskulttuuri

Vahva työnantajamielikuva rakentuu sisältä ulospäin ja työnantajamielikuvan rakentaminen voidaan aloittaa työyhteisöviestintään, johdon ja työntekijöiden vuorovaikutukseen sekä yrityksen kulttuuriin keskittyen. Hyödynnämme kehittämäämme 360° työyhteisöviestinnän mallia, joka voi sisältää: 

 • Tutkimus työnantajamielikuvan nykytilasta
 • Työhteisöviestinnän malli
 • Työyhteisöviestinnän kumppanuus
 • Esihenkilövalmennus
 

Työnantajamielikuvan suunnitelma

Työnantajamielikuvan suunnitelmassa keskitymme sisäisten ja ulkoisten vahvuustekijöiden sekä kohderyhmien tunnistamiseen ja viestinnälliseen ja visuaaliseen konsptiin. Yhteistyömme voi pitää sisällään seuraavia työvaiheita: 

 • Nykytilatutkimus 
 • Osallistavat työpajat 
 • Kohderyhmien tunnistaminen
 • Viestinnällinen ja visuaainen konsepti
 • Toimenpidesuunnnitelma
 

Rekrymarkkinointi

Mikäli tarpeenne keskittyy ulkoiseen viestintään ja rekrymarkkinointiin, voimme auttaa teitä työnantajamielikuvan saralla seuraavin keinoin: 

 • Kampanjasuunnitelma
 • Digimarkkinointi
 • Sisällöntuotanto
 

Kumppanuus

Markkinoinnin- ja viestinnän kumppanina suunnittelemme ja toteutamme yhdessä kanssanne markkinoinnin ja viestinnän toimenpiteet, jotka tukevat yrityksenne kestävää kasvua ja työnantajamielikuvan systemaattista kehittämistä. Yhteistyömme pitää tällöin sisällään suunnittelutyön, kuukausittaisen ohjausryhmätyöskentelyn ja digi- ja sisältömarkkinoinnin jatkuvan tekemisen. 

Pete Okkonen

Pete Okkonen

Partner, uudet asiakkaat

Soita +358 50 346 7002
pete.okkonen@bang.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Kiva, että aihe herätti mielenkiintosi. Jätä yhteystietosi tähän, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Tutustu myös näihinGoogle Consent Mode V2: markkinoijan opas

Google Consent Mode nousi kaikkien markkinoijien huulille viimeistään alkuvuodesta 2024, kun Google Analytics -tilit...

Googlen hakukoneen toimintaperiaatteet julki – mitä nyt?

Googlen tietovuoto toi julkisuuteen hakutuloksiin vaikuttavia muuttujia, joista aiemmin on kuultu ristiriitaisia...

Generatiivinen tekoäly ja hakukoneoptimointi – uhka vai mahdollisuus

Tekoäly on muuttanut markkinoinnin kenttää monin tavoin, eikä hakukoneoptimointi tule jäämään sen ulkopuolelle. Viime...