Siirry suoraan sisältöön
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Kiva, kun kiinnostuit!

Yhdistämme syvän asiakas- ja työntekijäymmärryksen luovaan suunnitteluun, vaikuttavaan viestintään ja vahvaan digiosaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö

Blogi ja asiantuntijamateriaalit

Kasvata osaamistasi markkinoinnista, viestinnästä, myynnistä ja johtamisesta blogimme ja maksuttomien asiantuntijamateriaalien avulla. Mukavia oppimishetkiä! 

Aava & Bang

Autamme rakentamaan yrityksiä, joihin sekä henkilöstö että asiakkaat haluavat sitoutua.

Ollaanko yhteyksissä?

Oli asiasi pieni tai suuri, olemme täällä. Jätä viestisi tästä, niin otamme yhteyttä pikimmiten. Ollaan kuulolla!

Ota yhteyttä

 

1 minuutin lukuaika

Miten sisältö- ja digimarkkinoinnin ulkoistaminen toimii ja kuinka löydän oikean kumppanin?

Featured Image

Kestävän kasvun tekeminen vaatii B2B-yritykseltä sisältö- ja digimarkkinointia enemmän kuin koskaan, mutta yrityksen henkilöresurssit on monesti kuitenkin järkevintä suunnata omaan ydinosaamiseen. Siksi markkinoinnin kumppanin kanssa yhdessä tekemällä saadaankin usein parhaita tuloksia aikaan. Kuinka sisältö- ja digimarkkinoinnin ulkoistaminen sitten toimii käytännössä? Ensimmäisenä täytyy tietenkin löytää juuri itselle sopiva kumppani ja markkinoinnin malli, joka vastaa yrityksesi tarpeita. Keräsimme markkinoinnin asiantuntijoidemme vinkit, joilla sisältö- ja digimarkkinoinnin ulkoistaminen onnistuu mahdollisimman sujuvasti!

Kertaa yrityksesi tavoitteet

Sisältö- ja digimarkkinoinnin ulkoistamisen – ja ylipäänsä markkinoinnin onnistumisen –  kannalta on äärimmäisen tärkeää, että markkinoinnille asetetut tavoitteet ovat selkeät. Markkinoinnin tavoitteet nousevat luonnollisesti yrityksen strategiasta, ja niiden saavuttamisen keinot pohjautuvat tiiviisti yrityksesi kohdeasiakkaaseen ja hänen ostopolkunsa.

Kun yrityksen strategia, kohderyhmät ja markkinoinnille asetetut tavoitteet ovat markkinoijan ulkoistajalla selkeinä mielessä, on sopivia palveluita tarjoavien markkinoinnin asiantuntijoiden etsiminen helppoa. Ja kun kumppani on löytynyt, helpottaa pohjatyö köyden samaan suuntaan vetämisessä. Pohdi siis tiimisi kanssa:

📈  Mitkä ovat markkinoinnille asetetut tavoitteet?
📈  Mitkä ovat parhaat ja nykyaikaisimmat keinot saavuttaa nuo tavoitteet?

Jos strategiatyö, kohderyhmämäärittely tai markkinoinnin realististen tavoitteiden asettaminen ovat vielä tekemättä, kannattaa ottaa askel taaksepäin ja miettiä, tarvittaisiinko sisältö- ja digimarkkinoinnin sijaan kääntyä markkinoinnin asiantuntijan puoleen strategian luomisessa.

Pysähdy luotaamaan yrityksesi resursseja

Markkinointitiimiisi voidaan tuoda lisäresursseja ostamalla osa sisältö- ja digimarkkinoinnin toimenpiteistä markkinointikumppanilta tai yrityksen koko markkinointi voidaan ulkoistaa ammattilaisille, jotka toimivat yrityksesi ulkoisena markkinointitiiminä – ja kaikkea tältä väliltä. Voit esimerkiksi jakaa työtä kumppanin kanssa ulkoistamalla liidituotannon teon kumppanille ja hoivaamalla liidejä oman tiimin voimin.

Omalle yritykselle sopivan mallin suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon varsinkin oman organisaation osaaminen ja resurssit: onko omassa yrityksessä riittävä ymmärrys digi- ja sisältömarkkinoinnista sekä onko omalla henkilökunnalla tarpeeksi aikaa sen strategiseen suunnitteluun ja taktiseen toteuttamiseen? Niitä kannattaa puntaroida koko tiimin kesken, kun sisältö- ja digimarkkinoinnin ulkoistaminen on ajankohtaista. Pohdi siis tiimisi kanssa:

🔍  Löytyykö tarvittavaa osaamista oman organisaation sisältä?
🔍  Onko oman organisaation työntekijöillä aikaa strategisen sisältö- ja digimarkkinoinnin tekemiseen?
🔍  Kuinka paljon aikaa pystytte varaamaan yhteisiin palavereihin ja tarkistuskierroksiin sisältö- ja digimarkkinoinnin kumppaninne kanssa?

Muista ottaa huomioon, että sisältö- ja digimarkkinoinnin ulkoistaminen ei tarkoita, että voit unohtaa markkinoinnin kokonaan. Tulet tekemään markkinoinnin kumppanisi kanssa tiivistä yhteistyötä, johon tarvitaan myös henkilöresursseja.

Käytä aikaa kumppaniehdokkaisiin tutustumiseen

Lähesty rohkeasti palveluntarjoajia ja käytä aikaa tutustumiseen. Koska olet palkkaamassa asiantuntijoita, joiden kanssa tulet tekemään tiivistä yhteistyötä, kannattaa kurkistaa niin itse tekijöihin kuin tehtyihin töihin – ja luottaa omaan fiilikseen. Ota huomioon ainakin nämä:

💛  Millainen mahdollinen tiimidynamiikka tulee olemaan, pelaavatko kemiat yhteen?
💛  Millainen on työryhmän taitotaso: Osaavatko he tuottaa juuri sinun yrityksesi vaatimia ratkaisuja? Ymmärtävätkö he toimialaasi ja asiakaskuntaasi?

Sujuva yhteistyö ja luottamuksellinen suhde syntyy tietenkin ajan kanssa, mutta näillä vinkeillä voit edistää onnistuneen yhteistyön aloitusta!

Haluatko kuulla lisää? Syvemmän johdatuksen sisältö- ja digimarkkinointiin sekä työkaluja sen ulkoistamiseen saat lataamalla uusimman oppaamme: Sisältö- ja digimarkkinoinnin ostajan opas B2B-yritykselle.

Markkinointijohtaja, tämän yksinkertaisen mallin avulla onnistut markkinoinnin mittaamisessa

Markkinointijohtaja, tämän yksinkertaisen mallin avulla onnistut markkinoinnin mittaamisessa

Mittaamisen pyhä yksinkertaisuus – vai sittenkin monimutkaisuus? Markkinoinnin ja viestinnän mittaaminen on mennyt viimeisen 10 vuoden aikana...

Read More
Rakenna ajatusjohtajuutta viestinnän voimalla

Rakenna ajatusjohtajuutta viestinnän voimalla

Ajatusjohtajuus tuottaa suomenkielisellä haulla tällä hetkellä noin 5 600 tulosta ja sen englanninkielinen vastine thought leadership noin 61...

Read More
Kolmas kerta toden sanoo – mikä on EU-U.S. Data Privacy Framework ja voiko Google Analyticsia käyttää?

Kolmas kerta toden sanoo – mikä on EU-U.S. Data Privacy Framework ja voiko Google Analyticsia käyttää?

Miksi Google Analytics on ollut laiton EU:ssa? Viime vuosina ollaan käyty aktiivista keskustelua henkilötietojen siirrosta Yhdysvaltojen ja EU:n...

Read More