Tekoäly B2B-myynnissä – tehokkuutta, personointia ja tarkkuutta
Tekoäly on muuttanut myynnin pelikenttää pysyvästi. Sen hyödyntäminen B2B-myynnissä ei ole pelkästään prosessien tehostamista vaan myös täysin...
Yhdistämme syvän asiakas- ja työntekijäymmärryksen luovaan suunnitteluun, vaikuttavaan viestintään ja vahvaan digiosaamiseen.
Kasvata osaamistasi markkinoinnista, viestinnästä, myynnistä ja johtamisesta blogimme ja maksuttomien asiantuntijamateriaalien avulla. Mukavia oppimishetkiä!
Autamme rakentamaan yrityksiä, joihin sekä henkilöstö että asiakkaat haluavat sitoutua.
Oli asiasi pieni tai suuri, olemme täällä. Jätä viestisi tästä, niin otamme yhteyttä pikimmiten. Ollaan kuulolla!
Ota yhteyttä
2 minuutin lukuaika
Hanna-Riikka Ilkka : 07.11.2023
Tänäkin syksynä useampi yritys uudistaa strategiaansa. Johtoryhmissä ja hallituksissa pohditaan kuumeisesti, miten rakentaa voittava strategia. Keinoja ja teorioita tähän on monia, mutta voittava strategia on mielestäni se, joka ei jää pöytälaatikkoon. Strategia ei ole strategia, ellei sitä saada näkymään oman henkilökunnan ja sitä kautta sidosryhmien toiminnassa.
Strategia muuttuu toiminnaksi silloin, kun siitä tehdään merkityksellistä
Miten strategian sitten saisi näkymään henkilöstön toiminnassa? Ensimmäinen askel on se, että henkilöstö osallistetaan strategiaprosessiin. Sitoutuminen alkaa siitä, että jokainen yksilö kokee mahdollisuuden vaikuttaa lopputulokseen. Kuitenkin sitäkin tärkeämpää on saada henkilöstö innostumaan, jopa inspiroitumaan, strategiasta. Monesti ajatellaan, että isot kasvuluvut ja kasvutahto saavat tämän aikaan – totuus on kuitenkin se, että isot kasvuluvut innostavat yleensä eniten vain omistajia, hallitusta ja johtoa.
Merkityksellisyydestä on puhuttu jo niin monta vuotta, että se on otettava osaksi strategiaprosessia viimeistään nyt. Mikä on unelmamme, olemassaolomme tarkoitus? Mitä asiakas siitä saa, että meillä on vahva tahtotila kasvattaa liikevaihtoa tai luoda uusia palveluita? Määritä asiakaslähtöinen visio ja missio – siitä lähtee voittavan strategian pohja rakentumaan.
Vision ja mission määrittelyssä on vallalla edelleen kaksi koulukuntaa. Vanhempi koulukunta näkee nämä yrityslähtöisinä ja tavoitteellisina. Tästä hyviä esimerkkejä ovat sellaiset visiot kuin “Visionamme on olla Euroopan ykkönen ja halutuin vaihtoehto toimialallamme”. Toinen, uudempi koulukunta näkee vision ja mission enemmän asiakaslähtöisinä julistuksina – mikä vaikutus meidän tavoitteillamme on asiakkaaseen, hänen toimialaansa, jopa koko yhteiskuntaan?
Hyvänä esimerkkinä tästä on Microsoft: “Our mission is to empower every person and every organization on the planet to achieve more” sekä heidän visionsa “We strive to create local opportunity, growth, and impact in every country around the world”.
Nostettaakoon PK-kenstästä myös esimerkiksi Aava & Bangin oma visio ja missio:
Tänä syksynä Nordic Business Forumissa Harvardin professori Rebecca Henderson nosti omassa Reimagining Capitalism -puheenvuorossaan esiin, kuinka yrityksiä tulisi johtaa merkityksestä käsin. Hän puhui vahvan tutkimuksen pohjalta siitä, että yritysten tulisi ennen kaikkea tehdä tuloksen tekemisestä keino päämäärän saavuttamiseksi, ei niinkään päämäärää itsestään. “Lead from purpose – make profit a means to an end, not an end in itself.” Hän nosti myös esiin Unileverin bränditutkimuksen, jonka mukaan Unileverin brändeistä ne, jotka olivat vahvasti “purpose-driven” kasvoivat markkinassa 30-40% enemmän kuin heidän muut brändinsä.
Jos edelleen ajattelet, että onpa pörröistä höttöä, niin pohdi myös seuraavaa näkökulmaa. Jos yritys julistaa ja mainitsee ehkä arvoissaankin yhdeksi tärkeimmistä asioista asiakaslähtöisyyden, niin miten tämä on uskottavaa, jos yrityksen strategian visiossa ja missiossa puhutaan vain yrityksestä itsestään? Miten asiakas voi luottaa, että yritys kehittää tuotteita ja palveluita jatkossa entistä paremmaksi niin, että hän (asiakas) on yhä menestyneempi ja tyytyväisempi? Tai kun pohdit yksittäistä “rivityöntekijää” yrityksessäsi – kummasta hän innostuu ja motivoituu marraskuisessa pimeässä räntäsateessa: siitä että yritys haluaa olla alan johtavin toimija vai siitä, että maailmasta tehdään parempaa paikkaa?
Kun yrityksenne siis uudistaa strategiaansa, on korkea aika heittää yrityskeskeiset visiot ja missiot viimeistään romukoppaan. Silloin on mahdollista saavuttaa seuraava lopputulos:
Mikäli kyllä, ota yhteyttä tai tutustu viestinnän palveluihimme täällä. Järjestämme aiheesta myös ajankohtaisen webinaarin marraskuussa – ilmottaudu nyt mukaan: Onnistu strategiaviestinnässä - miten strategia herätetään eloon arjessa?
Tekoäly on muuttanut myynnin pelikenttää pysyvästi. Sen hyödyntäminen B2B-myynnissä ei ole pelkästään prosessien tehostamista vaan myös täysin...
Vuorovaikutusosaaminen on turvallisen, tuottavan ja tuloksellisen työelämän kovaa valuuttaa. Kasvukattaus-videopodcastimme kuudennessa jaksossa...
Vastuullisuus. Vastuullisuus. Vastuullisuus. Sanana sitä vilisee joka puolella – eikä loppua ole näkyvissä. Vaikka vedän Aava & Bangin...