Siirry suoraan sisältöön
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Kiva, kun kiinnostuit!

Yhdistämme syvän asiakas- ja työntekijäymmärryksen luovaan suunnitteluun, vaikuttavaan viestintään ja vahvaan digiosaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö

Blogi ja asiantuntijamateriaalit

Kasvata osaamistasi markkinoinnista, viestinnästä, myynnistä ja johtamisesta blogimme ja maksuttomien asiantuntijamateriaalien avulla. Mukavia oppimishetkiä! 

Aava & Bang

Autamme rakentamaan yrityksiä, joihin sekä henkilöstö että asiakkaat haluavat sitoutua.

Ollaanko yhteyksissä?

Oli asiasi pieni tai suuri, olemme täällä. Jätä viestisi tästä, niin otamme yhteyttä pikimmiten. Ollaan kuulolla!

Ota yhteyttä

 

 

Tarkkala

Työntekijäkokemuksen ja esihenkilötyön vahvistamista työyhteisöviestintää kehittämällä

 

Tarkkala referenssi

Työntekijäkokemuksen ja esihenkilötyön vahvistamista työyhteisöviestintää kehittämällä

Tarkkala on vuonna 1951 perustettu perheyhtiö, joka tarjoaa luotettavia logistiikkapalveluja metsä- ja energiateollisuudelle. Kuljetuspalvelujen lisäksi Tarkkala tarjoaa asiakkailleen tarpeiden mukaan räätälöitäviä kokonaisvaltaisia palveluratkaisuja. Palvelupaketit voivat sisältää tehtaiden sisäisiä palveluja, kuten valvonta-, varastointi-, raportointi sekä tehdaspalveluja. Vakaa, vastuullinen ja tulevaisuuteen suuntautunut Tarkkala toimii nykyisin kolmannessa sukupolvessa ja työllistää noin 150 alan ammattilaista.

Aava & Bang toimii Tarkkalan työyhteisöviestinnän sekä sisältö- ja digimarkkinoinnin kumppanina. Yhteistyön tavoitteena työyhteisöviestinnän saralla on ollut johdon ja esihenkilöiden viestinnän kehittäminen, tarkkalalaisen kulttuurin vahvistaminen sekä onnistumisten ja palautteen näkyminen jokaisen arjessa.

Tutustu TarkkalaanMitä olemme tehneet?

  • Taustatyö ja työyhteisöviestinnän nykytilan kartoitus
  • Strategian ja arvojen kirkastaminen
  • Työpajat johtoryhmälle ja esihenkilöille
  • Johdon ja strategian viestinnän kirkastaminen
  • Tiedonkulun vahvistaminen selkeyttämällä johdon ja esihenkilöiden viestintärooleja
  • Viestinnän toimenpiteitä konkretisoiva sisäisen viestinnän malli
  • Työyhteisön kulttuurin ja yhteisten kohtaamisten vahvistaminen
  • Toimenpiteiden juurtumisen seuranta ja sparraus
    Sisäisen viestinnän sekä sisältö- ja digimarkkinoinnin kuukausipalvelun kumppanuus


Haluamme juurruttaa Tarkkalan arvot ja yrityskulttuurin osaksi koko henkilöstön arkea. Tässä meillä puuttui osaamista ja näkemystä, johon kaipasimme kumppanin apua.

Petri Tarkkala, toimitusjohtaja, Tarkkala


 

Sisäisen viestinnän työkalut liikkuvaan vuorotyöhön

Nopean kasvuvauhdin myötä Tarkkalalla haluttiin panostaa työntekijäkokemuksen ja yrityskulttuurin kehittämiseen työyhteisöviestinnän kautta. Kehittämistyössä rakensimme yhdessä Tarkkalan kanssa heille sopivan työyhteisöviestinnän mallin ja periaatteet, jotka ohjaavat kaikkea työn tekemistä, toimintaa ja kulttuuria arjessa. 

Haluamme juurruttaa Tarkkalan arvot ja yrityskulttuurin osaksi koko henkilöstön arkea. Tässä meillä puuttui osaamista ja näkemystä, johon kaipasimme kumppanin apua, summaa Tarkkalan toimitusjohtaja Petri Tarkkala tarvetta työyhteisöviestinnän kehitystyölle.

Liikkuva työ, vaihtelevat työajat ja työskentely ympäri vuorokauden ovat tarkkalalaisten arkea. Tällöin myös sisäisen viestinnän työkalut on rakennettava erilaiset työnkuvat huomioiden. 

– On tärkeää, että jokainen meillä kokisi olevansa tärkeä osa työyhteisöä. Olemme yhteistyön myötä löytäneet keinoja, joilla mahdollistamme hybridiosallistumisen sekä johtoryhmälle tapoja olla lähempänä työntekijöitä ja madaltaa henkilöstön kynnystä ottaa yhteyttä, Petri kertoo.
Ymmärsimme, miten tärkeä osa viestintä on esihenkilöiden työtä. Yhteistyön myötä jokaisen oma vastuu työyhteisön rakentajana on selkeytynyt. Sisäinen viestintä ei vaadi ihmeitä, vaan se perustuu loppujen lopuksi yksinkertaisiin asioihin, kuten aktiiviseen vuorovaikutukseen ja toisten huomioon ottamiseen. Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan.

Petri Tarkkala, toimitusjohtaja, Tarkkala


 

Johto ja esihenkilöt työyhteisön rakentajina

Kehitystyössä pyrittiin vahvistamaan tiedonkulkua selkeyttämällä johdon ja esihenkilöiden viestintärooleja. Johtoryhmän ja esihenkilöiden yhteisten työpajojen kautta Tarkkalalla saatiin uusia oivalluksia omasta vastuusta ja roolista työyhteisön viestijänä.

– Ymmärsimme, miten tärkeä osa viestintä on esihenkilöiden työtä. Yhteistyön myötä jokaisen oma vastuu työyhteisön rakentajana on selkeytynyt. Sisäinen viestintä ei vaadi ihmeitä, vaan se perustuu loppujen lopuksi yksinkertaisiin asioihin, kuten aktiiviseen vuorovaikutukseen ja toisten huomioon ottamiseen. Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan, Petri tuumii.

Enää työyhteisöviestintä ei ole yhden ihmisen harteilla intrassa. Työyhteisöviestinnän malli toimii tärkeänä työkaluna arjen viestinnässä ja helpottaa vastuunjakoa. 

– Nyt meillä on selkeä suunnitelma ja vastuunjako, joka mahdollistaa tekemään systemaattista työtä työyhteisöviestinnän ja yrityskulttuurin eteen. Nämä asiat tuntuivat aluksi abstrakteilta, mutta ovat yhteistyön myötä konkretisoituneet. Jos oltaisiin pohdittu näitä yksin, oltaisiin junnattu tässä viisi vuotta. 
Aava & Bangin kanssa olemme onnistuneet kirkastamaan ja vahvistamaan arvojemme ja strategiamme lisäksi omien rooliemme tärkeyden viestinnän ja tiedonkulun rakentajina sekä tavoitteiden ja kulttuurin ylläpitäjinä. Hyvinvoiva henkilökunta ja työyhteisö on meille kunnia-asia. Aava & Bangin avulla luomme Tarkkalasta työpaikan, josta voimme kaikki olla ylpeitä ja yhteisön, jonka osaksi halutaan.

Jenni Maunula, henkilöstöpäällikkö, Tarkkala


 

Hyvällä yhteistyöllä työyhteisöviestintä uudelle tasolle

Tarkkala kiittää Aava & Bangia innostavasta, tavoitteellisesta ja tuloksekkaasta yhteistyöstä.

– Yhteistyö on ollut mukavan mutkatonta ja järjestelmällistä. Ilmapiiri on aina ollut todella välitön ja ammattitaitoinen. Teillä on sopivan jämäkkä ote, mutta tekeminen on ollut hauskaa. Kun sisäinen viestintä toimii, se vaikuttaa suoraan työntekijöiden hyvinvointiin ja sitä kautta sataa sekä asiakkaiden että meidän laariin, Petri kiteyttää sisäisen viestinnän merkityksen koko liiketoiminnalle.

– Aava & Bangin kanssa olemme onnistuneet kirkastamaan ja vahvistamaan arvojemme ja strategiamme lisäksi omien rooliemme tärkeyden viestinnän ja tiedonkulun rakentajina sekä tavoitteiden ja kulttuurin ylläpitäjinä. Hyvinvoiva henkilökunta ja työyhteisö on meille kunnia-asia. Aava & Bangin avulla luomme Tarkkalasta työpaikan, josta voimme kaikki olla ylpeitä ja yhteisön, jonka osaksi halutaan, lisää Tarkkalan henkilöstöpäällikkö Jenni Maunula.

Yhteistyömme ja uusien käytäntöjen juurruttaminen jatkuu myös keväällä 2023, kun tuemme Tarkkalan työyhteisöviestinnän toteuttamista ja kehittämistä kuukausipalveluna. Palveluun sisältyy esimerkiksi johtoryhmän ja esihenkilöiden viestinnän tukemista ja sparrausta, työntekijäkokemuksen mittaamista, työyhteisön kohtaamisten suunnittelua ja rakentamista sekä sisältöjen tuottamista.
 Nyt meillä on selkeä suunnitelma ja vastuunjako, joka mahdollistaa tekemään systemaattista työtä työyhteisöviestinnän ja yrityskulttuurin eteen. Nämä asiat tuntuivat aluksi abstrakteilta, mutta ovat yhteistyön myötä konkretisoituneet. Jos oltaisiin pohdittu näitä yksin, oltaisiin junnattu tässä viisi vuotta. 

Petri Tarkkala, toimitusjohtaja, Tarkkala


tarkkala_logo_vaaka_RGB (ID 642)-1

Tutustu asiakkaaseen

Käy tutustumassa Tarkkalan toimintaan heidän nettisivuillaan.

Tutustu Tarkkalaan 

Sisäisen viestinnän ja kulttuurin kehittäminen palveluna

Me Aava & Bangilla uskomme, että kaikista tärkein markkinointi tehdään yrityksen sisällä, ja haluamme rakentaa yrityksiä, johon sekä henkilöstö että asiakkaat sitoutuvat: laadukas työntekijäkokemus vahvistaa työnantajakuvaa ja näkyy ulospäin.

Sisäisen viestinnän ja kulttuurin kehittämisen avulla rakennamme asiakasyritystemme tarpeisiin sopivan viestinnän mallin ja varmistamme uuden konseptin juurruttamisen arkeen. Kirkastamme yritysten vahvuustekijöitä, arvoja ja tekemisen ydintä sparraavalla otteella. Aloittaen sisäisen viestinnän kehittämisen johtotasolta varmistumme siitä, että muutos saa johdon tuen ja esimerkin, joka viestitään oikein myös muulle henkilöstölle.

Lue lisää palvelustaPete Okkonen

Pete Okkonen

Partner, uudet asiakkaat

Soita +358 50 346 7002
pete.okkonen@bang.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.