Siirry suoraan sisältöön
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Kiva, kun kiinnostuit!

Yhdistämme syvän asiakas- ja työntekijäymmärryksen luovaan suunnitteluun, vaikuttavaan viestintään ja vahvaan digiosaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö

Blogi ja asiantuntijamateriaalit

Kasvata osaamistasi markkinoinnista, viestinnästä, myynnistä ja johtamisesta blogimme ja maksuttomien asiantuntijamateriaalien avulla. Mukavia oppimishetkiä! 

Aava & Bang

Autamme rakentamaan yrityksiä, joihin sekä henkilöstö että asiakkaat haluavat sitoutua.

Ollaanko yhteyksissä?

Oli asiasi pieni tai suuri, olemme täällä. Jätä viestisi tästä, niin otamme yhteyttä pikimmiten. Ollaan kuulolla!

Ota yhteyttä

 

 

Oscar Software

Brändi- ja sivustouudistus

 

Oscar Software

Laajan palvelutarjonnan selkeyttäminen ja kiteyttäminen

Tamperelainen Oscar Software Oy tunnetaan laadukkaista toiminnanohjausjärjestelmistään sekä monipuolisista liiketoimintapalveluistaan. Kun määrätietoisesti kasvanut yritys kaipasi brändiinsä uudenlaista iskevyyttä, autoimme heitä kirkastamaan Oscarin laajan tarjonnan selkeäksi kokonaisuudeksi. 

Yhteistyö käynnistyi vuonna 2021 Markkinointitoimisto Bermudan kanssa. Markkinointitoimisto Bermuda Oy ja Aava & Bang Oy yhdistyivät tammikuussa 2023 ja yhteistyö jatkuu uuden Aava & Bangin kanssa.

Oscar ja Aava & Bang ovat tehneet yhteistyötä myös sisäisen viestinnän kirkastamisessa.

Lue lisää työnantajakuvan vahvistamisesta sisäisen viestinnän avulla

 Mitä olemme tehneet?

 • Konseptointi ja sisältösuunnittelu
 • Kuvitus ja infograafit
 • Sivustouudistus
 • Tarinan kirkastus
 • Kärkiviestit
 • Brändiohjeisto
 • Visuaalinen ilme
 • Kohderyhmämäärittelyt
 • Käyttöliittymäsuunnittelu (UI&UX)
 • Valokuvaus
 • Sivusto
 • Luova idea
 • Strategiakuva

 

Oscar Software: Oscarin arvoinen brändiuudistus

Oscarin brändiuudistuksen kaksi näkyvintä lippulaivaa olivat organisaation uusi Pelikirja sekä kokonaan uusittu sivusto. Ensin mainittu auttaa määrittelemään ja jalkauttamaan yrityksen brändiä sisäisesti, jälkimmäinen esittelee uudistuneen Oscarin nykyisille ja tuleville asiakkaille. Projektin tärkeimpiä tavoitteita olivatkin Oscarin filosofian sekä liiketoiminta-alustan hyötyjen esiintuonti, yhdessä jumpatun arvolupauksen konkreettinen tiivistäminen ja osacrilaisen rennon meiningin näkyväksi tekeminen. Laajan palvelutarjonnan selkeyttäminen ja kiteyttäminen sekä koko monialaisen asiakaskunnan huomiointi vaativat nappionnistumisia sekä tarinallisesti että visuaalisesti. Oscar Software

Pelikirja rakentui oscarilaisen olemuksen ympärille 

Brändiuudistuksen ensimmäisessä vaiheessa Oscarin identiteetti ja tarjonta tahdottiin tiivistää yksiin kansiin. Kaiken ytimessä on Oscarin oma liiketoiminta-alusta, jonka yhteyteen on kehitelty valtava määrä erilaisia tuotteita, toimintoja ja palveluita.  

Projekti käynnistyi huolellisella määrittelytyöllä, joka toteutettiin yhdessä asiakkaan kanssa. Pelikirjaa koostettaessa Bermudan ja Oscarin yhteisen asiantuntijatiimin säännölliset tsekit ja ketterän tehokas vuorovaikutus auttoivat pitämään laajan uudistusprojektin jatkuvasti liikkeessä oikeaan suuntaan.  

Kävimme perinpohjaisia keskusteluja Oscarin vahvuuksista sekä heidän asiakkaidensa ja potentiaalisten työntekijöidensä tarpeista. Koko projektin ajan keskityimme määrätietoisesti Oscarin organisaation laajamittaiseen osallistamiseen, sillä he itse ovat oman toimintansa parhaita asiantuntijoita. Sekä tarinallisten että visuaalisten elementtien pääteemoiksi muodostuivat kasvun, sujuvuuden ja hallitun liikkeen eri ilmenemismuodot. Niiden ympärille saimme rakennettua kertomuksen, joka kiteyttää oscarilaisuuden erinomaisesti.  
Odotin viikoittain, mitä upeaa Aava & Bang oli luonut edellisen workshopin pohjalta. Joka kerta yllätyin positiivisesti. Kovan luokan ammattitaito yhdistyi rentoon ja mukavaan yhteistyöhön. Aava & Bang halusi aidosti ymmärtää liiketoimintaamme, asiakkaitamme ja oscarilaista ilmapiiriä. Suosittelen heitä lämpimästi, kun haluatte jotain enemmän ja aidon kumppanin!

Sari Törmälä, myynti- ja markkinointijohtaja, Oscar Software Oy


Sivusto palvelee käyttäjää ja ylläpitäjää

Kun yhteinen brändiprojekti oli saatu maaliin, oli aika esitellä uudenlainen Oscar myös organisaation ulkopuolelle. Lanseerauksen kärkenä toimi uusi verkkosivusto, jossa visuaalisten ja tarinallisten uudistusten ohella keskityttiin myös laajan palvelutarjonnan selkeämpiin esitystapoihin.

Sivustosuunnittelun lähtökohtana oli todistaa, että vaikka Oscarilla on asiakasyrityksiä monilta eri toimialoilta, yksi alusta voi palvella heitä kaikkia. Toiminnanohjausjärjestelmien ohella Oscarin tarjontaan kuuluvat mm. taloushallinnon, verkkoliiketoiminnan sekä IT- ja ohjelmistokehityksen palvelut. Dataa oli siis runsain mitoin, ja sisällöistä piti nostaa esiin olennaisimmat kärjet siten, että ne tukevat sekä uutta brändi-ilmettä että monimuotoisen asiakaskunnan tarpeita. Loimme, karsimme ja kehitimme sisältöjä yhdessä oscarilaisten kanssa. Suunnittelussamme keskitimme huomiota erityisesti käytettävyyteen loppukäyttäjän näkökulmasta, hakukonenäkyvyyteen, sisältöjen laatuun sekä helppoon päivitettävyyteen. Myös uuden, ytimekkään visuaalisen identiteetin esiintuonti oli suuressa roolissa. Graafisten elementtien sekä kuvituksen täytyi huokua oscarilaista fiilistä. 

Tarkan taustatyön ja osallistavan, asiantuntevan ja keskustelevan prosessin ansiosta saimme hahmoteltua sivustolle selkeän sisältö- ja rakennesuunnitelman. Niiden pohjalta rakensimme kattavan sivuston, joka vastaa sisältönsä, ulkoasunsa sekä toiminnallisuutensa puolesta Oscarin ja heidän asiakkaidensa monipuolisiin tarpeisiin. Oscar Software logo

Tutustu asiakkaaseen

Käy tutustumassa Oscarin toimintaan heidän nettisivuillaan.

Tutustu OscariinTimo Koponen

Timo Koponen

Partner, uudet asiakkaat

Soita +358 40 0542 778
timo.koponen@bang.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.