Siirry suoraan sisältöön
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Kiva, kun kiinnostuit!

Yhdistämme syvän asiakas- ja työntekijäymmärryksen luovaan suunnitteluun, vaikuttavaan viestintään ja vahvaan digiosaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö

Blogi ja asiantuntijamateriaalit

Kasvata osaamistasi markkinoinnista, viestinnästä, myynnistä ja johtamisesta blogimme ja maksuttomien asiantuntijamateriaalien avulla. Mukavia oppimishetkiä! 

Aava & Bang

Autamme rakentamaan yrityksiä, joihin sekä henkilöstö että asiakkaat haluavat sitoutua.

Ollaanko yhteyksissä?

Oli asiasi pieni tai suuri, olemme täällä. Jätä viestisi tästä, niin otamme yhteyttä pikimmiten. Ollaan kuulolla!

Ota yhteyttä

 

Aro Systems

Työyhteisöviestinnän suunnitelma tuo punaisen langan Aro Systemsin arkeen.

Aro Systems työyhteisöviestintä


Työyhteisöviestinnän suunnitelma tuo punaisen langan Aro Systemsin arkeen

Aro Systems on talotekniikka-alan asiantuntija- ja palveluyhtiö lähes 70 vuoden kokemuksella. Yrityksen ydinosaamiseen kuuluvat vaativat sähkö- ja LVIA-alan sekä talotekniikkahuollon kumppanuudet, ja toiminnan kulmakivenä on laadukkaan tekemisen kautta ansaittu luottamus.

Aro Systemsin periaatteena on kestävä ja eettinen toiminta, joka takaa hyvät mahdollisuudet myös seuraaville sukupolville. Menestys rakentuu Aro Systemsissä vahvasti asiakaslähtöisyyden, kunnioituksen ja luottamuksen, tuloksellisuuden sekä yrittäjähenkisyyden varaan. 

Aro Systems toimii Helsingin, Tampereen ja Oulun talousalueilla. Yrityksen palveluksessa työskentelee lähes 350 alan ammattilaista. 

Tutustu Aro SystemsiinMitä olemme tehneet?

  • Työyhteisöviestinnän nykytilan taustoitus ja ymmärryksen vahvistaminen
  • Työpajat johdolle, projektipäälliköille ja työnjohtajille
  • Työyhteisöviestinnän malli ja vuosikello
  • Kulttuurin kulmakivet
  • Askelmerkit arjen toimenpiteille

Halusimme viestintäämme selkeyttä ja konkreettisia tavoitteita, jotta kokonaisuus ei jää epämääräiseksi. Tarvitsimme kumppanilta tukea ja näkemystä siihen, millainen on arolainen viestintäkulttuuri.

 

Mika Huovinen
toimitusjohtaja
Aro Systems
 

Tieto kulkemaan organisaation sisällä

Aro Systemsin ja Aava & Bangin yhteistyön kirvoittajana toimi Aro Systemsin toteuttaman henkilöstökysely, jossa sisäisen viestinnän ja kulttuurin vahvistamisen teemat nousivat vahvasti esiin. 

- Kävi ilmi, että tieto ei kulje riittävän hyvin organisaatiossa. Halusimme viestintäämme selkeyttä ja konkreettisia tavoitteita, jotta kokonaisuus ei jää epämääräiseksi. Tarvitsimme kumppanilta tukea ja näkemystä siihen, millainen on arolainen viestintäkulttuuri, kertoo Aro Systemsin toimitusjohtaja Mika Huovinen.

Kehittämistyössä rakensimme yhdessä Aro Systemsin kanssa työyhteisöviestinnän mallin ja sisäisen viestinnän periaatteet, joiden avulla yrityksen viestintää on helppo lähteä kehittämään.

Tiedonkulun vahvistaminen työmaiden ja työnjohdon välillä oli tärkeä tavoite, jotta onnistutaan sekä selkiyttämään arkista tekemistä että vahvistamaan yrityskulttuuria.

- Arkijohtamisessa viestintä on johtamista ja johtaminen viestintää. Halusimme linkittää tämän projektin myös esihenkilöillemme järjestettävään koulutuskokonaisuuteen, Huovinen sanoo.Viestintää on helpompi viedä eteenpäin organisaatiossa, kun kokonaisuudelle on selvät raamit, ja asiat pysyvät riittävän yksinkertaisina.

 

Mika Huovinen
toimitusjohtaja
Aro Systems 
Aro Systems
 

Punainen lanka sisäiseen viestintään

Aro Systemsille yhteistyön tärkein onnistuminen oli punaisen langan löytäminen sisäisen viestinnän kokonaisuuteen. 

- Viestintää on helpompi viedä eteenpäin organisaatiossa, kun kokonaisuudelle on selvät raamit, ja asiat pysyvät riittävän yksinkertaisina, Huovinen sanoo.

Työpajojen ja keskustelujen avulla Aro Systemsille rakennettiin kirjallinen työyhteisöviestinnän malli ja vuosikello. Lisäksi kirjattiin mahdollisimman selkeästi tärkeimmät asiat, joita viestinnän kehittämisessä tulee seuraavaksi ottaa huomioon.

Viestinnän periaatteet eroteltiin strategian, kulttuurin ja työn tekemisen tasoille. Näiden avulla selkiytettiin, kuinka sisäistä viestintää kehitetään sekä johdetaan ja miten kaikki näkyy yrityksen arjessa.

- Pidän kolmijaottelusta, sillä se tuo rakennetta ja selkiyttää hyvin tekemistä. Oli tärkeää hahmottaa kolmen eri tason vaikutus. Se kirkastui tämän projektin aikana, Huovinen kertoo.
Työpajoissa käytiin hyviä keskusteluja ja keskityttiin juuri meidän haasteisiimme. Olemme pääosin projektiorganisaatio, ja se tuo omat haasteensa niin viestinnällisesti kuin arkijohtamisen näkökulmasta. Aava & Bangin tiimi näki vaivaa sisäistääkseen toimintamme ydinhaasteet.

 

Mika Huovinen
toimitusjohtaja
Aro Systems


 

Hyvillä keskusteluilla kohti arolaista viestintäkulttuuria

Kehittämistyötä tehtiin keskustelevalla ja ratkaisukeskeisellä otteella. Lopuksi kiteytimme ajatukset napakaksi työyhteisöviestinnän malliksi, jolla Aro Systems voi kehittää viestintäkulttuuriaan.

- Työpajoissa käytiin hyviä keskusteluja ja keskityttiin juuri meidän haasteisiimme. Olemme pääosin projektiorganisaatio, ja se tuo omat haasteensa niin viestinnällisesti kuin arkijohtamisen näkökulmasta. Aava & Bangin tiimi näki vaivaa sisäistääkseen toimintamme ydinhaasteet.

- Työskentely oli sparrailevaa, ja Aava & Bang toi mukaan omaa näkemystään. Projektin aikana pidettiin jatkuvasti mielessä, että asiat tulee esittää riittävän yksinkertaisina ja ymmärrettävässä muodossa, jotta mallia on helppo viestiä eteenpäin ja juurruttaa. Nyt on paljon itsestämme kiinni, miten tuomme asioita arkeen, Huovinen summaa.Aro Systems logo

Tutustu asiakkaaseen

Käy tutustumassa Aro Systemsin toimintaan heidän verkkosivuillaan. 

Tutustu Aro Systemsiin 

Sisäisen viestinnän ja kulttuurin kehittäminen palveluna

Me Aava & Bangilla uskomme, että kaikista tärkein markkinointi tehdään yrityksen sisällä, ja haluamme rakentaa yrityksiä, johon sekä henkilöstö että asiakkaat sitoutuvat: laadukas työntekijäkokemus vahvistaa työnantajakuvaa ja näkyy ulospäin. Sisäisen viestinnän ja kulttuurin kehittämisen avulla rakennamme asiakasyritystemme tarpeisiin sopivan viestinnän mallin ja varmistamme uuden konseptin juurruttamisen arkeen. Kirkastamme yritysten vahvuustekijöitä, arvoja ja tekemisen ydintä sparraavalla otteella. Aloittaen sisäisen viestinnän kehittämisen johtotasolta varmistumme siitä, että muutos saa johdon tuen ja esimerkin, joka viestitään oikein myös muulle henkilöstölle. 

Lue lisää palvelustamme

Pete Okkonen

Pete Okkonen

Partner, uudet asiakkaat

Soita +358 50 346 7002
pete.okkonen@bang.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

 

Tutustu myös näihin2 min read

Sotkevatko arvot bisneksen?

Miksi keskustelu arvoista herättää niin paljon tunteita, pelkoja ja ristiriitoja työyhteisöissä? Työyhteisön kulttuuri...

2 min read

Aava & Bang sai tunnustusta yhtenä Euroopan parhaista työpaikoista Great Place to Work® -listauksessa.

Systemaattinen ja pitkäjänteinen työ vahvan yrityskulttuurin rakentamiseksi näkyy Aava & Bangin menestyksessä Great...

2 min read

Markkinointijohtaja, tämän yksinkertaisen mallin avulla onnistut markkinoinnin mittaamisessa

Mittaamisen pyhä yksinkertaisuus – vai sittenkin monimutkaisuus? Markkinoinnin ja viestinnän mittaaminen on mennyt...