Toimihenkilöliitto ERTO

  • Rekrytoinnin kumppanuus
  • Rekrytointiviestintä
Erto rekrytoinnin kumppanuus
 

Rekrytoinnin kumppanuus

Toimihenkilöliitto ERTO on vuonna 1968 perustettu ammattiliitto yksityisen sektorin asiantuntijoille ja ammattilaisille. Jäseniä ERTOlla on noin 15 000. ERTOn jäsenenä ei jää yksin työelämän pulmatilanteissa, vaan on oikeutettu muun muassa asiantuntija-apuun,  ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan, matkavakuutukseen ulkomailla ja markkinoiden parhaaseen oikeusturvaan. ERTO solmii 10 valtakunnallista ja useita yrityskohtaisia työehtosopimuksia ja tekee tutkimustietoon perustuvia palkka- ja työehtosuosituksia aloille, jotka eivät ole työehtosopimuksen piirissä. ERTO on olemassa, jotta kaikilla olisi parempi työelämä.

Tutustu ERTOon
Aava & Bangilla on uudenlainen, energinen ja tuore näkökulma rekrytointiin, eroatte perinteisestä rekrytointiyrityksestä ja tunnette markkinoinnin alan ihmiset.

Teemu Miettinen
talous- ja henkilöstöpäällikkö
Toimihenkilöliitto ERTO


 

Markkinointi- ja viestintäpäällikön rekrytointi kuukaudessa maaliin

Yhteistyömme Toimihenkilöliitto ERTOn kanssa alkoi toukokuussa 2021, kun ERTO etsi kumppania uuden markkinointi- ja viestintäpäällikön rekrytointiin. Yksityisten alojen asiantuntijoita ja ammattilaisia edustavalla ERTOlla oli yhteistyömme alussa aiempia kokemuksia rekrytointiyhteistyöstä muiden toimijoiden kanssa, mutta tiukka tavoiteaikataulu ja Aava & Bangista saatu vinkki sai iloksemme ERTOlaiset tutustumaan Aava & Bangiin.

ERTOlta todetaan rekrytointiyhteistyön olleen myös tietynlainen riski ennestään tuntemattoman toimijan kanssa, mutta aikataulu kannusti riskinottoon ja Aava & Bangin verkostot, arvopohja sekä uudenlainen ja tuore näkökulma painoi päätöstä tehdessä. “Eroatte perinteisestä rekrytointointiyrityksestä ja tunnette markkinoinnin alan ihmiset”, kertoo ERTOn talous- ja henkilöstöpäällikkö Teemu Miettinen.
Nopeus mahdollisti sen, että mä olen nyt tässä.

Terhi Leiniö
markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Toimihenkilöliitto ERTO


Aava & Bang rekrytoinnin palvelu
 

Tärkeässä rekrytoinnissa onnistuminen kuukauden aikajänteellä edellytti saumatonta yhteistyötä sekä valmiutta nopeisiin päätöksiin.

Kuukauden rekrytointikumppanuuden aikana:

  • Mallinsimme yhteisessä työpajassa rekrytoitavan henkilön tulevaisuuden osaamisen kolmella tasolla, kirkastimme ERTOn osaamistarpeen koko tiimin voimin ja määrittelimme tavoitteet rekrytoinnille.
  • Teimme yhteisen tavoitemäärittelyn pohjalta hakukuvauksen, rekrytointimateriaalit sekä suunnitelman toteutukseen. Rekrytointi käynnistettiin samalla viikolla työpajan kanssa.
  • Esikarsintaa tehtiin koko rekrytoinnin ajan Aava & Bangin toimesta ja ERTOlle rakennettiin digitaalinen alusta, jossa esikarsinnassa valitut henkilöt kutsuttiin videohaastatteluun.  Videohaastatteluiden kysymysrungot luotiin yhdessä ERTOn kanssa ja itse haastattelut toteutettiin hakijoille ketterästi jo hakuajan aikana. 
  • Aava & Bang huolehti viestinnästä hakijoiden suuntaan ja ERTO tutustui hakijoihin aktiivisesti yhdessä Aava & Bangin asiantuntijoiden kanssa.
  • Videohaastattelun päätteeksi ERTO haastatteli TOP3 -hakijajoukon ja rekrytoi tiimiin onnistuneesti uuden markkinointi- ja viestintäpäällikön, Terhi Leiniön.

ERTOlta todetaan, että jo toukokuussa tehtiin päätös tavoitteesta löytää uusi ihminen tiimiin kuukaudessa, vaikka tiedettiin tavoitteen olevan kunnianhimoinen. “Emme halunneet roikottaa hakijoita, tai työyhteisöä”, summaa Teemu. Myös ERTOlla työnsä aloittamaan päässyt tuore markkinointi- ja viestintäpäällikkö Terhi Leiniö kiittelee rekrytoinnin nopeutta. “Nopeus mahdollisti sen, että mä olen nyt tässä”, Terhi toteaa.


Aava & Bangin tuoma lisäarvo oli varmasti erityisesti se, että olette markkinoinnin ja viestinnän kentällä jo valmiiksi. Meidän kannalta verkostonne ja toimialan tunteminen oli oleellinen juttu.

 
Teemu Miettinen
talous- ja henkilöstöpäällikkö
Toimihenkilöliitto ERTO


 

Hyppy tuntemattomaan kannatti

ERTOn arvot sekä halukkuus erottua markkinassa kannusti toteuttamaan rekrytoinnin perinteistä poikkeavalla tavalla. “Rekrymarkkinaa ja sen murrosta kuvaa hyvin pieni hyppy tuntemattomaan. Olemme ammattiliitto, joka haluaa poiketa perinteisestä. Ymmärrämme, että kuolemme pois, jos jätämme toisen jalan menneisyyteen. Meidän täytyy uusiutua ja etsiä sellaisia ihmisiä, jotka eivät perinteisesti ole meille hakeutuvia liittoviestijöitä”, kuvaa Teemu ja jatkaa, että “Aava & Bangin tuoma lisäarvo oli varmasti erityisesti se, että olette markkinoinnin ja viestinnän alueella jo valmiiksi. Meidän kannalta verkosto ja toimialan tunteminen oli oleellinen juttu.”
Teillä vaikutti olevan homma hanskassa. Olitte miettineet, miten prosessi etenee, sopivasti tarpeen tullen improvisoiden.

 
Teemu Miettinen
talous- ja henkilöstöpäällikkö
Toimihenkilöliitto ERTO


Aava & Bang rekrytointi
 

Rekrytoinnin tärkeimpään tavoitteeseen, eli työsopimuksen allekirjoitukseen ja onnistuneeseen rekrytointiin päästiin tavoiteajassa, mutta kiitosta Aava & Bang saa koko prosessista. “Teillä vaikutti olevan homma hanskassa. Olitte miettineet, miten prosessi etenee, sopivasti tarpeen tullen improvisoiden”, tarkentaa Teemu. Erityisesti videohaastattelut koettiin toimivaksi keinoksi tutustua hakijoihin. “Videohaastattelu oli sikamagee juttu ja sen tuominen rekrytointiprosessiin todella tärkeä elementti. Videohaastattelu toi ihmiset lähelle jo hakuvaiheessa”, Teemu jatkaa. 

Omat kiitoksensa saa myös ERTOsta rekrytoinnin aikana kiinnostunut hakijajoukko, “Meillä oli paljon hyviä hakijoita ja hakijakunta oli todella laadukasta”, iloitsee Teemu. 
Rekryteksti oli niin hyvin tehty ja äänensävy kohtasi, joten halusin vastata siihen. Myös videohaastattelun koin todella kodikkaaksi, olen ihminen ihmiselle ja arvostan sitä piirrettä myös toisissa ihmisissä.

 
Terhi Leiniö
markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Toimihenkilöliitto ERTO


 

Terhi samaistuu Teemun ajatuksiin antaen rekrytoinnille kouluarvosanan 9. “Rekryteksti oli niin hyvin tehty ja äänensävy kohtasi, joten halusin vastata siihen. Myös videohaastattelun koin todella kodikkaaksi, olen ihminen ihmiselle ja arvostan sitä piirrettä myös toisissa. Koen, että olimme oikealla ja samalla tasolla. Myös esihenkilöni Juri vastaa todellisuudessa sitä mielikuvaa, joka videohaastattelussa syntyi. Antaisin rekrytoinnille arvosanaksi ysin” kertoo Terhi kokemuksistaan.
Kommunikaatio oli Aava & Bangin kanssa nopeaa sekä välitöntä ja käytetyt työkalut moderneja.

 
Teemu Miettinen
talous- ja henkilöstöpäällikkö
Toimihenkilöliitto ERTO


Aava & Bang rekrytointi
 

Edeltäjän sekä tiimin läsnäoloa haastatteluvaiheessa Terhi kiittelee ja toteaa: “Prosessissa tykkäsin siitä, että haastattelussa oli mukana mun edeltäjä sekä koko tiimi. Se oli älyttömän hyvä juttu. Näki paljon ja pystyi arvioimaan realistisesti sitä, että onko kyseessä organisaatio, johon itse haluaa mennä. Kaikki kortit näytettiin ja se oli tosi hyvä.”

Kiitosta saa myös kommunikaatio, työkalut ja ennakkovalmistautuminen. “Kokonaisuutena asiat meni niinkuin pitikin. Haluttiin tehdä päätös ennen juhannusta ja siinä pysyttiin. Ennakkovalmistautuminen ja kalenterointi toimi hyvin ja kommunikaatio oli Aava & Bangin kanssa nopeaa sekä välitöntä ja käytetyt työkalut moderneja. Kaikki skulasi tosi mukavasti”, Teemu summaa rekrytointia jälkikäteen.
Kaikki tavoitteet saatiin pakettiin kiitettävin arvosanoin ja homma meni kuukaudessa maaliin. Olen tyytyväinen ja voin antaa kokonaisuudesta erittäinkin hyvän arvosanan.

 
Teemu Miettinen
talous- ja henkilöstöpäällikkö
Toimihenkilöliitto ERTO


 

Aava & Bangia toivotaan rekrytointikentille jatkossakin

Tulevaisuuden suunnitelmia kysyttäessä vastaus on selkeä – hyvältä näyttää ja toimintaedellytyksiä löytyy. “Mun kannalta rekrytointi päättyi onnellisesti. Toimintaedellytykset työn tekemiseksi hyvin on kunnossa, työ tarjoaa sopivasti haastetta, on mielenkiintoista, eikä ole mikään helppo homma. Kyllä mä sanoisin, että näkymät on pitkälti sellaiset, että viihdyn ERTOssa”, summaa Terhi tuntemuksiaan uudesta työpaikasta.

Teemu komppaa: “Kaikki tavoitteet saatiin pakettiin kiitettävin arvosanoin ja homma meni kuukaudessa maaliin. Olen tyytyväinen ja voin antaa kokonaisuudesta erittäinkin hyvän arvosanan” ja toteaa, että Aava & Bangia näkisi rekrytointikentillä mielellään jatkossakin. “Mulle jäi teistä ja yhteistyöstä hyvä fiilis. Onneksi tehtiin tämä valinta siinä kohtaa. Näkisin mielelläni, että tekisitte tulevaisuudessa enemmänkin tällaista. Koko tiimi on ollut tyytyväinen ja teidän pössiksestä jäi hyvä fiilis.”
Mulle jäi teistä ja yhteistyöstä hyvä fiilis. Onneksi tehtiin tämä valinta siinä kohtaa. Näkisin mielelläni, että tekisitte tulevaisuudessa enemmänkin tällaista. Koko tiimi on ollut tyytyväinen.

 
Teemu Miettinen
talous- ja henkilöstöpäällikkö
Toimihenkilöliitto ERTO


Aava & Bang rekrytointi
ERTO logo

Tutustu asiakkaaseen

Käy tutustumassa Toimihenkilöliitto ERTOn toimintaan tarkemmin heidän verkkosivuillaan.

Tutustu Toimihenkiläliitto ERTOonTerhi Leinio

Terhi Leiniö

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Toimihenkilöliitto ERTO

Teemu Miettinen

Teemu Miettinen

Talous- ja henkilöstöpäällikkö, Toimihenkilöliitto ERTO

 

Positiivisia tunnelmia kompataan myös Aava & Bangin päässä; ERTOn kaltaisen rohkean ja yhteiseen tekemiseen sitoutuvan toimijan kanssa tekee ilolla yhteistyötä. Jäämme innolla seuraamaan ERTOn matkaa ja odotamme malttamattomina tulevia yhteistyömahdollisuuksia. 
Etsittekö tiimiinne markkinoinnin tai viestinnän osaajaa? Lue lisää rekrykumppanuudesta sekä rekrytoinnin ryhmäohjelmistamme täältä. Verkostomme kattaa yli 1000 markkinoinnin- ja viestinnän osaajaa ja toimimme vuosittain yritysten rekrytoinnin kumppanina yli sadassa markkinoinnin alan rekrytoinnissa.aavabang-henkilosto-500kt-20211015-33

Timo Koponen

Partner, uudet asiakkaat

Soita +358 40 0542 778
timo.koponen@bang.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.