Tamtron Oy

  • 6kk yritysten ja osaajien sparrausohjelma
  • Yrityskohtainen kasvumarkkinointivalmennus
  • Uuden osaajan rekrytointi ja perehdytys
  • Myynnin ja markkinoinnin koulutus
Tamtron markkinointivirittämö
 

Markkinointivirittämöstä kasvua

Tamtron on lähes 50-vuotias kansainvälinen yritys Tampereelta. Tamtron on erikoistunut moderneihin ja tarkkoihin teollisuuden punnitusratkaisuihin. Kotimaan markkinoiden lisäksi yritys tekee vientiä tytäryhtiöidensä ja kumppaniverkostonsa kautta yli 50 maahan. Tamtron osallistui Markkinointivirittämö -kasvuohjelmaan vuonna 2020-2021

Tutustu Tamtroniin
Meidän odotuksemme ohjelmasta ovat täyttyneet ja toteutuneen rekryn osalta ylittyneetkin. Verkostoituminen ja sparraus on ollut hyödyllistä puolin ja toisin, ja matkalla on päässyt päivittämään myös omaa ammatillista osaamistaan

Markus Ritala
myynti- ja markkinointijohtaja
Tamtron Oy


 

Yritys kertoo

Tieto Virittämöstä tavoitti Tamtronilaiset juuri oikeaan aikaan, kun heillä oli tarve osaavalle markkinoinnin tekijälle. ”Halusimme vahvistaa yrityksemme omaa markkinointiosaamista ulkoisten kumppanien lisäksi. Rekrytoinnin tarkoituksena olikin saada markkinoinnin kokonaisuus kuntoon ja hakea sitä kautta myynnin kasvua”, kuvailee Tamtronin myynti- ja markkinointijohtaja Markus Ritala lähtötilannetta. ”Heti alussa varmistimme sisäisesti, että meillä on yhtenäinen tahtotila osaajan palkkaukseen sopivan tekijän löydyttyä. Lähdimme tälle matkalle tositarkoituksella”, hän summaa.

Aava & Bangin Markkinointivirittämö -kasvuohjelman kautta tiimiin lähdettiin etsimään markkinointipäällikköä, jolla olisi kokonaisvaltaista osaamista markkinoinnin kentältä. ”Eniten meitä mietitytti se, millainen tekijä meille ponnistaisi tällaisen kasvuohjelman kautta ja hukkaisimmeko aikaa, mikäli juuri sitä oikeaa ei lopulta löytyisi. Tähän asiaan olisimme mahdollisesti törmänneet kuitenkin myös oman rekryn kautta, joten lähdimme rohkeasti liikkeelle”, Markus pohtii. Virittämön rekrytointiprosessin kautta tiet onneksi kohtasivat Jennin kanssa ja yhteinen sävel löytyi heti haastattelussa.

Yhteistyö osaajan kanssa on sujunut alusta asti hyvin, sillä se on perustunut avoimuuteen ja rehellisyyteen. Myös kokemus etärekrytoinnista oli positiivinen. ”Vaikka en tavannut Jenniä livenä ennen töiden aloitusta, kaikki lähti rullaamaan heti alkuun mallikkaasti. Pääsimme tekemisessä nopeasti sille tasolle, jossa ajattelimme olevamme vasta muutamien kuukausien jälkeen”, Markus kuvailee.

Markuksen mukaan yrityksen markkinoinnissa on jo ohjelman aikana otettu valtavia harppauksia. Erityisesti hän iloitsee Jennin kyvystä hoitaa markkinoinnin kokonaisuutta ja taidosta viestiä niin ulkoisesti asiakkaillemme kuin tavoitteista ja tekemisestä myös yrityksen sisällä. Ohjelman aikana Tamtronin markkinoinnissa on keskitytty mm. sisällöntuotantoon, hakukonemarkkinointiin, myynnin ja markkinoinnin yhteispeliin sekä maayhtiöiden viestintään. ”Mahtavaa oli, että koko matkan ajan saimme Aava & Bangilta tukea ja uskoa tekemiseen”, Markus kiittelee.
Veipä työelämä meitä mihin tahansa tämän jälkeen, Virittämön myötä syntynyt markkinoijien verkosto pysyy aina mukana.

Jenni Eikrem
markkinointipäällikkö
Tamtron Oy


Aava & Bang markkinointivirittämö
 

Osaaja kertoo

Aiemmin markkinoinnin ja kansainvälisen liiketoiminnan parissa projekti- ja markkinointipäällikön tehtävissä työskennellyt Jenni Eikrem työllistyi Virittämön kautta Tamtronin markkinointipäälliköksi. “Pohdin aluksi pitkään, onko RekryKoulutus minulle oikea polku, mutta nähtyäni yritysten hakuprofiilit ja kuultuani tuttavien suositukset Virittämöstä, halusin hakea mukaan”, hän kertoo.

Jennin tavoitteena oli päivittää ja vahvistaa omaa osaamista, kasvattaa verkostoja sekä löytää uusi, mielenkiintoinen työpaikka. “Osaamisen ylläpitäminen oman työn ohella ei ole helppoa, etenkin kun markkinointia tehdään paljon myös yksin. Kaikkea ei myöskään voi osata itse ja siksi näenkin, että verkostot ovat kuin pääomaa, jota kannattaa kasvattaa. Virittämö tarjosi siihen mahdollisuuden osaajien, Aava & Bangin ja mukana olevien yritysten kautta”, Jenni summaa.

Ohjelman suurin rikkaus oli ammatillisen perspektiivin avartuminen, ryhmäytyminen ja keskustelut monimuotoisen porukan kanssa, johon kuului niin alanvaihtajia kuin markkinoinnin konkareitakin. Virittämössä syntyi jo alussa vahva ryhmäytymisen tunne ja se mahdollisti avoimen, rohkean ja rehellisen keskustelun osaajien kesken aina ohjelman ensimetreiltä asti.

Jenni uskoo, että kaikki osallistujat – sekä osaajat että yritykset – saivat ohjelmasta paljon eväitä henkilökohtaiseen osaamissalkkuunsa, mutta myös työkaluja yrityksen kasvuun ja markkinoinnin kehittämiseen. Ohjelman kattava ja käytännönläheinen sisältö sekä osallistava valmennustapa auttoivat linkittämään opitun omaan työnkuvaan.

“Mieleenpainuvinta oli valmentajien vahvan ammattiosaamisen lisäksi Aava & Bangilaisten avoimuus, rehellisyys sekä aito halu auttaa. Hienoa Virittämössä oli se, että siinä investoitiin samalla minuun ihmisenä ja ammattilaisena. Olenkin kehittynyt ohjelman myötä huimasti ja ollut itsekin valmis tekemään sen eteen paljon töitä. Paitsi että sain Virittämön kautta uuden todella mielenkiintoisen työpaikan, niin myös henkilökohtaisella tasolla Virittämö oli voimaannuttava kokemus.” Jenni kertoo ja myöntää, että ohjelma ylitti hänen odotuksensa moninkertaisesti.

Jennillä on terveisiä myös osallistumista pohtiville yrityksille:
Virittämön kautta voit saada paljon enemmänkin, kuin vain uuden markkinoinnin resurssin. Ohjelma haastaa myös yrityksiä ajattelemaan asioita uudelta kulmalta ja verkoston myötä taloon voi tulvia laajemminkin uutta ymmärrystä ja osaamista. Toki kaikki riippuu myös omasta panostuksesta – markkinoijien tehtävä on herätellä, kyseenalaistaa ja tarjota ratkaisuja.

 
Jenni Eikrem
markkinointipäällikkö
Tamtron Oy


Tamtron logo

Tutustu asiakkaaseen

Käy tutustumassa Tamtronin toimintaan tarkemmin heidän verkkosivuillaan.

Tutustu Tamtroniin 

Mukaan Markkinointivirittämöön?

Miltä kuulostaisi työpaikka markkinoinnin kentältä tositarkoituksella? Vai oletko kenties yrittäjä, joka tarvitsee lisää markkinoinnin osaamista yrityksen kasvun vauhdittamiseen?

Meillä on haku auki Markkinointivirittämö -kasvuohjelmiin eri puolella Suomea. Kurkkaa lisätietoja ohjelmasta ja tutustu avoimiin työpaikkoihin klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Lue lisää ja hae mukaan

aavabang-henkilosto-500kt-20211015-33

Timo Koponen

Partner, uudet asiakkaat

Soita +358 40 0542 778
timo.koponen@bang.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.