Siirry suoraan sisältöön
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Kiva, kun kiinnostuit!

Yhdistämme syvän asiakas- ja työntekijäymmärryksen luovaan suunnitteluun, vaikuttavaan viestintään ja vahvaan digiosaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö

Blogi ja asiantuntijamateriaalit

Kasvata osaamistasi markkinoinnista, viestinnästä, myynnistä ja johtamisesta blogimme ja maksuttomien asiantuntijamateriaalien avulla. Mukavia oppimishetkiä! 

Aava & Bang

Autamme rakentamaan yrityksiä, joihin sekä henkilöstö että asiakkaat haluavat sitoutua.

Ollaanko yhteyksissä?

Oli asiasi pieni tai suuri, olemme täällä. Jätä viestisi tästä, niin otamme yhteyttä pikimmiten. Ollaan kuulolla!

Ota yhteyttä

 

 

Santa's Hotels

Markkinoinnin rekrytoinnilla kansainvälistä kasvua

 

SantasHotelsElf-1

Vientivirittämöstä uusi markkinoinnin osaaja ja potkua kansainväliseen bisnekseen.

Vientivirittämö on ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa yhteistyössä toteutettu RekryKoulutus. Loimme uusia työpaikkoja sekä kasvatimme yritysten kansainvälisen markkinoinnin ja myynnin osaamista Lapin, Pohjois-Pohjanmaan sekä Pohjois-Karjalan alueella. 

Yksi Vientivirittämöön osallistuneista yrityksistä on Santa’s Hotels. Santa’s Hotels on lappilainen, perheomisteinen hotelliketju, joka tarjoaa majoitus- ja ravintolapalveluineen puitteet unohtumattomille elämyksille aina Kalajoelta Kilpisjärvelle saakka – Lapin lumoa, ihania majoituselämyksiä ja herkuttelua pitkän kaavan mukaan.Mitä olemme tehneet?

  • 5 kk yritysten ja osaajien sparrausohjelma
  • Yrityskohtainen kansainvälinen kasvumarkkinointivalmennus
  • Uuden osaajan rekrytointi ja perehdytys
  • Kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin koulutus


Oli älyttömän helppoa, kun hakijoista oli jo valmiiksi valittu haastatteluihin sellaiset hakijat, joita etsimme ja jotka sopisivat tiimiimme. Liikkuvia palasia oli paljon vähemmän verrattuna normaaliin rekrytointiin, mikä teki prosessista todella tehokkaan.

– Iida Hokkanen, markkinointipäällikkö, Santa’s Hotels


Vaivattomalla rekrytointiprosessilla lisäkäsiä kansainväliseen markkinointiin

Kansainvälinen kasvu on keskeinen tavoite monille yrityksille – erityisesti matkailualalla, jossa kansainväliset asiakkaat ovat elintärkeitä. Usein tämä työ vaatii uutta osaamista, lisäresursseja ja ulkopuolista tukea. Santa’s Hotels lähti etsimään Vientivirittämön kautta lisäpotkua kansainväliseen bisnekseen.

–Meillä Santa’s Hotelsilla suuri osa vieraistamme on kansainvälisiä vieraita. Lähdimme Vientivirittämöön sillä ajatuksella, että löytäisimme markkinointitiimiimme lisäkädet sekä saisimme samalla työkaluja kansainväliseen markkinointiin ja myyntiin, kertoo Santa’s Hotelsin markkinointipäällikkö Iida Hokkanen.

Samoihin aikoihin kun Santa’s Hotels etsi tiimiinsä puuttuvaa palasta, Emmi Leivo oli valmistunut markkinoinnin tradenomiksi ja aloittanut etsimään ensimmäistä oman alan työpaikkaansa. Vientivirittämössä yhteinen sävel löytyikin välittömästi ensimmäisten keskustelujen aikana. 

Virittämö-RekryKoulutuksissa rekrytointiprosessi on suunniteltu mahdollisimman vaivattomaksi. Aava & Bang hoitaa osaajahaun ja rekrytoinnin alkuvaiheet yhteistyössä TE-toimiston kanssa, jolloin yritykset pääsevät keskustelemaan suoraan heille parhaiten soveltuvien hakijoiden kanssa.

– Oli älyttömän helppoa, kun hakijoista oli jo valmiiksi valittu haastatteluihin sellaiset hakijat, joita etsimme ja jotka sopisivat tiimiimme. Liikkuvia palasia oli paljon vähemmän verrattuna normaaliin rekrytointiin, mikä teki prosessista todella tehokkaan, Iida kiittelee.
Minulle sopii hyvin se, että saan olla monessa mukana ja tehtävät ovat erilaisia. Katso ja kokeile -tyylillä opin parhaiten. Jaksan keskittyä, kun pääsen oikeasti tekemään, enkä vain kuuntelemaan. Minulla on muutenkin aina kymmenen välilehteä avoinna päässäni, niin ei haittaa, vaikka niitä olisi kymmenen auki koneella.

– Emmi Leivo, markkinointiassistentti, Santa's Hotels


Perehdytys on avain onnistumiseen

Santa’s Hotelsin markkinointitiimissä työskentelee täysiaikaisesti kolme henkilöä. Uusien työntekijöiden perehdyttämiseen markkinointiosastolla on erilaisia käytänteitä, joita räätälöidään jokaisen uuden työntekijän vahvuuksien ja tehtävien mukaan.

– Meille on tärkeää, että jokainen saa olla oma itsensä. Onnistumisen kokemukset ovat tärkeitä, ja pyrimme perehdytyksessä huomioimaan kunkin henkilön vahvuudet ja hänen ennalta osaamansa asiat. Hankalampien asioiden kohdalla tuemme ja pyrimme löytämään parhaat keinot oppia. Sen sijaan, että ketään heitettäisiin suoraan yksin syvään päätyyn, uidaan ennemmin avustaen vieressä, Iida toteaa.

Emmillä on keskittymishäiriö, mikä vaikuttaa hänen työskentely- ja oppimistapoihinsa. Hänen työnkuvaansa kuuluu monipuolinen kattaus markkinoinnin tehtäviä, aina sosiaalisen median ja verkkosivujen sisällöntuotannosta matkanvarausjärjestelmän ylläpitoon sekä uutiskirjeiden, printtimateriaalien ja kuvien tuottamiseen. Emmin perehtymistä lähdettiin rakentamaan vahvasti tekemisen kautta, perehdytysmateriaalien sekä Vientivirittämön oppien lisäksi.

– Minulle sopii hyvin se, että saan olla monessa mukana ja tehtävät ovat erilaisia. Katso ja kokeile -tyylillä opin parhaiten. Jaksan keskittyä, kun pääsen oikeasti tekemään, enkä vain kuuntelemaan. Minulla on muutenkin aina kymmenen välilehteä avoinna päässäni, niin ei haittaa, vaikka niitä olisi kymmenen auki koneella, Santa’s Hotelsin markkinointiassistentti Emmi Leivo naurahtaa.
Sain Vientivirittämöstä uutta oppia ja hyviä, konkreettisia käytännön esimerkkejä. Omaa oppimista ovat tukeneet monipuoliset koulutusaiheet erilaisten asiantuntijoiden johdolla, jotka selkeästi tietävät, mistä puhuvat.

– Emmi Leivo, markkinointiassistentti, Santa's Hotels


Vientivirittämöstä uutta osaamista saavat sekä yritys että osaaja

Vientivirittämössä uuden työpaikan lisäksi osaajien matkaan kuuluu innostavat valmennuspäivät Aava & Bangin asiantuntijoiden opeissa – aiheina muun muassa digi- ja sisältömarkkinointi, kansainvälinen kasvu sekä brändin rakentaminen.

– Sain Vientivirittämöstä uutta oppia ja hyviä, konkreettisia käytännön esimerkkejä. Omaa oppimista ovat tukeneet monipuoliset koulutusaiheet erilaisten asiantuntijoiden johdolla, jotka selkeästi tietävät, mistä puhuvat, Emmi toteaa.

Kansainvälisen markkinoinnin ja myynnin teemojen äärelle syvennytään lisäksi kolmessa yritysten ja osaajien yhteisessä työpajassa.

– Yhdessä valmennuksessa määrittelimme tiimimme näkökulmasta, miksi tulemme aamulla töihin, mitä haluamme yhdessä saada aikaan ja miten toimiva arki rakennetaan. Päivä teki ison vaikutuksen ja sen oppeihin olen palannut useasti jälkikäteenkin. Oli myös antoisaa keskustella muiden yritysten kanssa eri toimialoilta ja löytää yhtymäkohtia viennin, myynnin ja markkinoinnin saralla, Iida täydentää. 
Tämä on sekä osaajalle että yritykselle turvallinen tapa – päästään elämään ja kokeilemaan sitä yhteistä arkea määritellyn ajan, minkä jälkeen päädytään toivottavasti yhtä hyvään lopputulokseen kuin mekin. Tämä on ehdottomasti antanut paljon enemmän kuin ottanut.

– Iida Hokkanen, markkinointipäällikkö, Santa's Hotels


RekryKoulutus tukee työllistymistä

Uusi työpaikka tuo mukanaan monenlaisia tunteita aina jännityksestä innostukseen. Emmi muistelee muistelee lämmöllä Aava & Bangin tiimin sekä Vientivirittämön osaajajoukon tukea. 

Aava & Bangin tiimin tuki toi turvaa ja tuntui, että pääsin turvallisessa ympäristössä kokeilemaan omia siipiäni. Teidän kanssa on ollut helppo olla tekemisissä. Oli olo, että teille voi aina soittaa. Osaajaporukan kanssa pääsi oppimaan eri alojen tekijöiltä ja keskustelemaan rennommissa merkeissä.

Iida ja Emmi suosittelevat RekryKoulutusta lämpimästi sekä yrityksille että osaajille – mukaan kannattaa lähteä rohkeasti, sillä hävittävää ei ole.

– Rekrytointi on tehty helpoksi. Tämä on sekä osaajalle että yritykselle turvallinen tapa – päästään elämään ja kokeilemaan sitä yhteistä arkea määritellyn ajan, minkä jälkeen päädytään toivottavasti yhtä hyvään lopputulokseen kuin mekin. Tämä on ehdottomasti antanut paljon enemmän kuin ottanut, Iida summaa.

– Kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan, jos joukosta löytyy itselle sopiva tehtävä ja yritys. Koen, että vastavalmistuneena tämä oli helpompi ja turvallisempi väylä työllistyä ulkopuolisen tuen avulla. Saa ekstratukea oman osaamisen kehittämiseen, Emmi lisää.
Emmi on ylittänyt meidän jokaisen kaikki odotukset! Hän on tyyppinä toimeen tarttuva, aktiivinen ja ratkaisukeskeinen. Olin valmistautunut, että meidän täytyisi ohjata häntä paljon enemmän.

– Iida Hokkanen, markkinointipäällikkö, Santa's Hotels


SHLogoIlmanPaikkakuntiaPystyVarillinen2016

Tutustu asiakkaaseen

Käy tutustumassa Santa's Hotelsin toimintaan heidän verkkosivuillaan.

Tutustu Santa's Hotelsiin 

Mukaan RekryKoulutukseen?

Miltä kuulostaisi työpaikka markkinoinnin kentältä tositarkoituksella? Vai oletko kenties yrittäjä, joka tarvitsee lisää markkinoinnin, viennin tai myynnin osaamista yrityksen kasvun vauhdittamiseen?

Kurkkaa lisätietoja RekryKoulutuksistamme alla olevasta linkistä ja hae mukaan!

Lue lisää RekryKoulutuksistamme

Aleksi Iittainen

Aleksi Iittainen

Myyntipäällikkö

Soita +35840 199 0571
aleksi.iittainen@bang.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.