Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Sulje

 

Rekka Group

  • 5 kk yritysten ja osaajien sparrausohjelma
  • Yrityskohtainen kansainvälinen kasvumarkkinointivalmennus
  • Uuden osaajan rekrytointi ja perehdytys
  • Kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin koulutus
Rekka_Kuski_Jennariikka_BW-26
 

Vientivirittämöstä potkua kasvuun

Rekka Group on suomalainen yhtiö, joka tarjoaa kuljetuspalveluita teollisuudelle. Ammattitaitoiset rekkakuskit kuljettavat vaarallisia, nestemäisiä kemikaaleja sekä jauhemaisia ja rakeisia teollisuuden raaka-aineita turvallisesti ja ympäristöystävällisesti.

Kun yritys oli vuoden 2021 joulukuussa tehnyt mittavan brändiuudistuksen, yrityksen silloisena kehitysjohtajana ja nykyisenä toimitusjohtajana toimivan Suvi Widgrenin mielen valtasi eräs kysymys: miten saamme brändin elämään? Taustalla oli hyvin perinteinen logistiikka-alan yritys, jonka uutena visiona oli vaatimattomasti halu muuttaa koko alaa. Lue, miten Vientivirittämö auttoi tavoitteiden saavuttamisessa.

Tutustu Rekka Groupiin
Olin profiloinut todella tarkasti millaista osaamista ja henkilöä etsin, mutta olin valmis laskemaan rimaa tarvittaessa, jotta uudet käsiparit löytyisivät. Oli suorastaan ihmeellistä miten Noora löytyi, ja ei pelkästään täyttänyt odotuksiamme, vaan jopa ylitti ne.

Suvi Widgren
toimitusjohtaja
Rekka Group Oy


 

Mistä kaikki alkoi?

Tarvittiin lisää käsiä. Yrityksessä ei ollut koko 40-vuotisen historian aikana ollut töissä markkinoinnista ja viestinnästä vastaavaa henkilöä. Kehitysjohtajana työskentelevällä Suvilla oli vakuutettavanaan niin toimitusjohtajana vielä silloin toiminut isänsä kuin monia muita pitkän uran yrityksessä tehneitä henkilöitä. Päällimmäisenä mielessä oli ajatus: “Aina ennenkin on pärjätty – mitä se uusi ihminen oikeastaan meillä edes tekisi?” Vaikka Suvi itse oli tunnistanut tarpeen, jännitti häntä silti, että löytyykö töitä loppujen lopulta tarpeeksi, jotta uuden ihmisen palkkaaminen markkinoinnilliseen rooliin olisi kannattavaa. Silloin eteen tuli mahdollisuus lähteä mukaan Keski-Suomen Vientivirittämöön.

Idea ohjelmaan osallistumisesta myytiin muille Rekkalaisille sillä ajatuksella, että kyseessä on riskitön tapa kokeilla rekrytointia. Jos uutta työntekijää ei löydy tai homma ei toimi, ovat kustannukset verrattain pienet. Rekrytointivaiheessa ei olla vielä sitoutuneita mihinkään. Onneksi ajatus Vientivirittämöön lähtemisestä meni läpi, sillä tässä tapauksessa edes kulunut fraasi “ja loppu oli historiaa” ei meinaa riittää kuvaamaan sitä, millainen yhteinen matka ohjelman avulla on päästy aloittamaan.

Uusi osaaja täytti kaikki odotukset – ja jopa ylitti ne

Kun Noora Hietanen oli koronan vaikutuksesta päättänyt lähteä kulttuuri- ja tapahtuma-alalta etsimään uusia tuulia uralleen, hän ei oikeastaan tiennyt mille alalle tai millaisiin tehtäviin hän haluaisi työllistyä. Vaihtoehtona oli sekä opiskelemaan lähtö että töiden haku, mutta LinkedInissä postilaatikkoon kilahtanut viesti RekryKoulutuksesta herätti kiinnostuksen.

“Kun päätin hakea mukaan ohjelmaan, minulla ei ollut mitään käsitystä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olin jopa hieman epäileväinen, sillä avoimia kysymyksiä ohjelmaan liittyen oli niin paljon. Päätin kuitenkin että katson tämän kortin, ei tämä kuitenkaan mikään kiveen kirjoitettu juttu ole”, kuvailee Noora alun tunnelmiaan. Jos homma ei natsaa, niin aina voi etsiä jotain uutta tilalle.

Sekä Rekka Groupin että Nooran onneksi nämä fiilikset väistyivät hyvin pian innostuksen tieltä. Suvi kertoo, että hänen odotuksensa uutta osaajaa kohtaan olivat todella korkealla. “Olin profiloinut todella tarkasti millaista osaamista ja henkilöä etsin, mutta olin valmis laskemaan rimaa tarvittaessa, jotta uudet käsiparit löytyisivät. Oli suorastaan ihmeellistä miten Noora löytyi, ja ei pelkästään täyttänyt odotuksiamme, vaan jopa ylitti ne.”
Kun päätin hakea mukaan ohjelmaan, minulla ei ollut mitään käsitystä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olin jopa hieman epäileväinen, sillä avoimia kysymyksiä ohjelmaan liittyen oli niin paljon.

 
Noora Hietanen
markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Rekka Group Oy


Aava & Bang markkinointivirittämö
 

Valmennusta ja verkostoja vahvistamaan kasvua

Rekrytointiprosessi ja siitä alkanut yhteinen matka Vientivirittämössä yllätti molemmat osapuolet iloisesti. “Jo Aava & Bangin ote rekrytointi-ilmoituksen tekoon ja sitä varten tehtyyn haastatteluun vakuutti ammattitaidollaan ja oli juuri sitä osaamista, missä me tarvitsimme apua. Valmennuksissa sama asiantuntijamainen meno jatkui: meitä valmennettiin niin työnantajana kuin yrityksenä ja olemmekin hyödyntäneet ilolla mahdollisuuden osallistua myös muihin Aava & Bangin tarjoamiin koulutuksiin ja webinaareihin”, kertoo Suvi Rekka Groupilta.

Noora yhtyy Suvin ajatuksiin, ja iloitsee myös oman verkoston kasvamisesta ohjelman aikana. “Odotin, että saan monipuolisesti päivitettyä olemassa olevaa ammattitaitoa sekä opeteltua uusien työkalujen käyttöä ja käytännön tekemistä. Ohjelman kautta olen päässyt tutustumaan hienoihin ihmisiin ja verkostoituminen täytti toiveeni täysin. Aava & Bang taas jopa ylitti omat odotukseni, koko kokonaisuus vedettiin tosi hienosti läpi. Valmennus oli ammattitaitoista ja ihmisten lähtökohdat otettiin hyvin huomioon: heti alusta asti luotiin psykologinen turvallisuus, ja meistä osaajista muodostui ohjelman aikana tiivis yhteisö ja tiimi.
Vaikea sitä on tietysti aina sanoa, että mikä on tarkka syy vaikkapa liikevaihdon kasvuun, mutta kun markkinointia on alettu tekemään systemaattisesti, se kantaa hedelmää. Noora on herättänyt brändimme henkiin ja tuonut meille Vientivirittämön kautta valtavasti uusia digitaalisia työkaluja käyttöön, joiden avulla prosesseja on luotu ja tehty konkreettisiksi. Itse sain työkaverin, jonka kanssa kehittää ja viedä asioita eteenpäin.

 
Suvi Widgren
toimitusjohtaja
Rekka Group Oy


 

Eroon huijarisyndroomasta – 5 kuukaudessa yrityksen markkinointi- ja viestintäpäälliköksi

Uudessa työssä moni saattaa kokea epävarmuutta omasta osaamisestaan ja potea niin kutsuttua huijarisyndroomaa. Nämä tunteet olivat tuttuja Vientivirittämön alussa myös Rekka Groupin uudelle osaajalle Nooralle. “Ohjelman avulla sain paljon varmemman olon ja taltutin huijarisyndrooman. Kokemusten jako muiden osaajien kanssa auttoi paljon. Valmennuksesta sain valmiudet lähteä tekemään nykyistä työtä, kokonaiskuva markkinoinnin kentästä on laajentunut ja vahvistunut, ja sain Aava & Bangilta arvokkaita ohjenuoria tekemiseen. Ymmärsin myös, että kaikkea ei tarvitse osata – opin miten tehtäviä jaetaan ja millaista on toimia asiantuntijatehtävissä keskisuuressa yrityksessä.”

“Noora on sukeltanut suoraan ytimeen ja ollut tulostaan asti rakentamassa koko firmaa. Heti ensimmäisessä keskustelussa välillemme rakentui hyvä luottamus ja avoimuus, ja tykästyin Nooran rohkeuteen, avoimuuteen ja aitouteen. Alkuun hieman jännitinkin, että miten Noora tulee toimeen meidän muiden työntekijöiden kanssa – ei kai vaan säikäytetä häntä, kun kyseessä on aika erilainen toimiala kuin missä Noora aiemmin on työskennellyt. Noora lähti kuitenkin heti luomaan rohkeasti omaa rooliaan ja tutustumaan koko porukkaan: saimme remmiin yrittäjähenkisen, toimeen ryhtyvän ja avoimesti tuntemuksistaan kertovan uuden Rekkalaisen, joka sopi täydellisesti meidän kulttuuriin”, kuvailee Suvi yhteistyötä Nooran kanssa.

Viiden kuukauden kasvuohjelman aikana Noora on onnistunut luomaan ja varmistamaan oman työpaikkansa yrityksessä, jossa hän jatkaa työskentelyä markkinointi- ja viestintäpäällikön roolissa. Tuloksena on syntynyt esimerkiksi Rekan oma People Care -polku, sisäiseen viestintään tarkoitettu uutiskirje, kirjoihin ja kansiin taltioitu 100 sivuinen rekrytointi- ja perehdytysopas, yli 20 uutta työntekijää ja noin 30 % liikevaihdon kasvua.

“Vaikea sitä on tietysti aina sanoa, että mikä on tarkka syy vaikkapa liikevaihdon kasvuun, mutta kun markkinointia on alettu tekemään systemaattisesti, se kantaa hedelmää. Noora on herättänyt brändimme henkiin ja tuonut meille Vientivirittämön kautta valtavasti uusia digitaalisia työkaluja käyttöön, joiden avulla prosesseja on luotu ja tehty konkreettisiksi. Itse sain työkaverin, jonka kanssa kehittää ja viedä asioita eteenpäin. Tällaisten onnistumisten jälkeen jatkamme mieluusti tulevaisuudessakin yhteistyötä Aava & Bangin kanssa – ja sanotaan vielä, että jos jatkossa osallistumme vastaaviin ohjelmiin, on rima nostettu aika korkealle!”, kommentoi Suvi Vientivirittämössä saavutettuja tuloksia.0%

liikevaihdon kasvu

0

uutta työntekijää

0

-sivuinen perehdytysopas

rekka-logo

Tutustu asiakkaaseen

Käy tutustumassa Rekka Groupin toimintaan tarkemmin heidän verkkosivuillaan.

Tutustu Rekka Groupiin 

Mukaan Virittämöön?

Miltä kuulostaisi työpaikka markkinoinnin kentältä tositarkoituksella? Vai oletko kenties yrittäjä, joka tarvitsee lisää markkinoinnin, viennin tai myynnin osaamista yrityksen kasvun vauhdittamiseen?

Meillä on haku auki Markkinointivirittämö -kasvuohjelmiin eri puolella Suomea. Kurkkaa lisätietoja  klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Lue lisää ja hae mukaan

aavabang-henkilosto-500kt-20211015-33

Timo Koponen

Partner, uudet asiakkaat

Soita +358 40 0542 778
timo.koponen@bang.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.