Siirry suoraan sisältöön
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Kiva, kun kiinnostuit!

Yhdistämme syvän asiakas- ja työntekijäymmärryksen luovaan suunnitteluun, vaikuttavaan viestintään ja vahvaan digiosaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö

Blogi ja asiantuntijamateriaalit

Kasvata osaamistasi markkinoinnista, viestinnästä, myynnistä ja johtamisesta blogimme ja maksuttomien asiantuntijamateriaalien avulla. Mukavia oppimishetkiä! 

Aava & Bang

Autamme rakentamaan yrityksiä, joihin sekä henkilöstö että asiakkaat haluavat sitoutua.

Ollaanko yhteyksissä?

Oli asiasi pieni tai suuri, olemme täällä. Jätä viestisi tästä, niin otamme yhteyttä pikimmiten. Ollaan kuulolla!

Ota yhteyttä

 

 

Okun Koneistuspalvelu Oy

  • 5 kk yritysten ja osaajien sparrausohjelma
  • Yrityskohtainen kansainvälinen kasvumarkkinointivalmennus
  • Uuden osaajan rekrytointi ja perehdytys
  • Kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin koulutus
Okun Koneistuspalvelu vientivirittämö
 

Vientivirittämö

Okun Koneistuspalvelu Oy (Oku) on hienomekaniikan ja tarkkuustyöstön erikoiskoneistamo. Yrityksen taitoa ja tarkkuutta hyödynnetään aina kaivosten uumenista avaruuteen saakka, sekä kotimaassa että maailmalla. Okun tarkkuusosia käytetään esimerkiksi lentokoneissa, aseissa, röntgen- ja laboratoriolaitteissa, paperikoneissa, tarkkuustyökaluissa, satelliiteissa, kuidunvalmistuslaitteissa sekä elintarviketeollisuudessa. Okun menestyksen ja toiminnan kulmakiviä ovat osaaminen, rohkeus, jatkuva kehittyminen sekä asiakkaista, henkilöstöstä ja ympäristöstä välittäminen.

Tutustu Okuun
Heti haastattelun jälkeen totesimme keskenämme, että se on joko Emi tai ei mitään.

Jarmo Eklund
myyntijohtaja
Okun Koneistuspalvelu Oy


 

Mistä yhteinen tarina alkoi?

Emi Yoshida löysi Itä-Suomen Vientivirittämön kautta itselleen uuden urasuunnan Okun Koneistuspalvelun vientipäällikkönä. Emillä oli takanaan pitkä ura erilaisissa hallinnon tehtävissä sekä viimeisimmät viisi vuotta yrittäjyyttä vientikonsulttina. Useamman vuoden yksinyrittäjyyden ja koronatilanteen myötä kaipuu työyhteisöstä alkoi kasvamaan, joten kuullessaan Vientivirittämöstä Emi päätti tarttua tilaisuuten viipymättä.

Okulla taas kaivattiin lisäkäsiä vientiin, sillä aika ja tekijät tuntuivat loppuvan kesken. Tähän tarpeeseen Itä-Suomen Vientivirittämö vaikutti sopivalta mahdollisuudelta. Vientivirittämön rekrytointivaiheessa Okun ja Emin tiet kohtasivat hieman yllättäenkin. Okulla etsittiin alunperin teknisen taustan omaavaa myyjää, mutta pian yhteisten keskustelujen jälkeen valinta oli kristallin kirkas molemmille osapuolille.

“Heti haastattelun jälkeen totesimme keskenämme, että se on joko Emi tai ei mitään. Iloksemme Emi ilmoitti valitsevansa meidät”, iloitsee Okun Koneistuspalvelun myyntijohtaja Jarmo Eklund. Emiin teki erityisesti vaikutuksen ja Okun toimintatavat, visio sekä arvot, jotka heillä kohtasivat. “Kohtaamisten jälkeen tiesin heti, että tässä on se paikka mihin minä haluaisin. Onneksi he olivat valmiita muokkaamaan roolia ja työtehtäviä minulle sopivaksi”, kiittelee Emi.
Täytyy kyllä sanoa, että tässä Vientivirittämön ryhmässä kaikki osaajat olivat ihan uskomattoman lahjakkaita. Yritykset ovat saaneet tosi hyviä työntekijöitä.

Jarmo Eklund
myyntijohtaja
Okun Koneistuspalvelu Oy


Aava & Bang vientivirittämö
 

Kansainvälistymisstrategian avulla puhtia vientiin

Okulla vienti on tärkeä osa liiketoimintaa. Suoran viennin osuus on yli kymmenen prosenttia liikevaihdosta ja heillä on noin 20 kohdemaata. Ennen Vientivirittämöä kartoitettiin kv-hankkeen avulla avulla potentiaalisia asiakkaita. Asiakaskontaktoinnin myötä Emi on päässyt solmimaan uusia asiakkuuksia. Vientitehtävien lisäksi työpöydältä löytyy myös hallinnollisia tehtäviä. 

Emi on päässyt näyttämään toden teolla kyntensä ja Okulla ollaan hänestä todella iloisia. “Kyseessähän on erittäin ammattitaitoinen monilahjakkuus, ja jo lyhyessä ajassa Emistä on ollut todella iso apu meille”, Jarmo ylistää Emiä. 

Ohjelman aikana Emi lähti rakentamaan kansainvälistymisstrategiaa, joka toimii tärkeänä ohjenuorana kansainvälisille markkinoille suunnatessa. Kattava suunnitelma auttaa pitkäjänteisessä työssä, jossa kohderyhmät ja -maat valitaan oikein perustein. “Toimintamme ei ole ihan sitä perinteisintä konepajateollisuutta, joten meidän on aika tarkkaan katsottava maat ja kohdeyritykset mitkä soveltuvat meille”, Jarmo pohtii. 
Valmennukset eivät olleet pelkkiä perinteisiä luentoja. Niissä keskusteltiin, pistettiin ajattelemaan ja keksimään uusia ratkaisuja. Oivalsin, että markkinointi on tärkeä osa myös vientiä. Markkinoinnin keinot ja kanavat ovat ajan myötä muuttuneet, joten oli hyvä päivittää aikaisemmin opittuja tietoja.

 
Emi Yoshida
vientipäällikkö
Okun Koneistuspalvelu Oy


 

Vientivirittämöstä oppia markkinointiin ja vientiin sekä ammatillinen tukiverkosto

Emi kertoo omien odotustensa ohjelmasta ylittyneen. Paras anti Vientivirittämössä upean työpaikan lisäksi olivat ohjelman inspiroivat valmentajat ja valmennuspäivät. “Valmennukset eivät olleet pelkkiä perinteisiä luentoja. Niissä keskusteltiin, pistettiin ajattelemaan ja keksimään uusia ratkaisuja. Kannustan ehdottomasti muitakin hakemaan tällaiseen ohjelmaan”, Emi miettii. Toisena Emi mainitsee ohjelman muut osaajat, joista on muodostunut tärkeä tukiverkosto ja lähialueella asuvien kanssa pidetään edelleen tiiviisti yhteyttä.

Vahvan vientikokemuksen myötä Emin isoimmat oppikokemukset liittyivät vahvasti kansainväliseen markkinointiin. “Oivalsin, että markkinointi on tärkeä osa myös vientiä. Markkinoinnin keinot ja kanavat ovat ajan myötä muuttuneet, joten oli hyvä päivittää aikaisemmin opittuja tietoja”, Emi toteaa. Myös markkinointitoimiston monipuolisuus pääsi yllättämään. “Omat mielikuvat olivat suppeammat, en osannut ajatella, että markkinointitoimisto tekee tällaista. Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon erilaista osaamista ja huippuasiantuntijoita löytyy yhdestä toimistosta. Jatkossa tiedän mistä pyydän apua tarvittaessa.” 

Myös Jarmo antaa kiitosta yritysten ja osaajien yhteisistä valmennuspäivistä, joista on saanut uusia oppeja ja eväitä omaan työhön. “Yhteiset tilaisuudet ovat olleet loistavia! Teillä on hyvin ammattitaitoinen porukka ja esityksiä on ollut miellyttäviä kuunnella – niissä on paljon asiaa ja hyödyllistä tietoa.” 

Mukaan Vientivirittämöön? 

Miltä kuulostaisi työpaikka kansainvälisen markkinoinnin kentältä tositarkoituksella? Vai oletko kenties yrittäjä, joka tarvitsee lisää kv-osaamista yrityksen kansainvälisen kasvun vauhdittamiseen?

Meillä on haku auki Vientivirittämö -kasvuohjelmiin eri puolella Suomea. Kurkkaa lisätietoja ohjelmasta ja tutustu avoimiin työpaikkoihin täällä.

Okun Koneistuspalvelu logo

Tutustu asiakkaaseen

Käy tutustumassa Okun Koneistuspalvelun toimintaan tarkemmin heidän verkkosivuillaan.

Tutustu OkuunPete Okkonen

Pete Okkonen

Markkinointi- ja myyntijohtaja, partner

Soita +358 50 3467 002
pete.okkonen@bang.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.