Kiilax Oy

Vientivirittämö

  • 5 kk yritysten ja osaajien sparrausohjelma
  • Yrityskohtainen kansainvälinen kasvumarkkinointivalmennus
  • Uuden osaajan rekrytointi ja perehdytys
  • Kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin koulutus
Kiilax Vientivirittämö
 

Kiilax Oy on vuonna 1993 perustettu Joensuussa sijaitseva kasvuhakuinen, innovatiivinen ja laadukas rakennustuotteiden tuotetehdas. Kiilax-tuotteet ovat Suomessa valmistettuja, patentoituja, laadukkaita ja helppokäyttöisiä komponentteja. Yritys on myös levytuotteiden erikoisliike, joka paloittelee ja työstää levytuotteet tarpeiden mukaan. Kiilax palvelee ja toimittaa tuotteita aina yksityisasiakkaista suurimpiin rakennusliikkeisiin ja valtakunnallisiin rautakauppaketjuihin.

Tutustu Kiilaxiin 

Mistä yhteinen tarina alkoi?

Toni Ihalainen törmäsi ilmoitukseen Itä-Suomen Vientiviriittämöstä sattumalta työnhaun lomassa. Tonilla on taskussaan konetekniikan insinöörin tutkinto, markkinoinnin opintoja Thaimaan yliopistossa sekä pitkä kokemus kotimaan myynnin parissa. Ulkomaankauppa ja vienti olivat aina kiinnostaneet häntä. Vientivirittämö vaikutti mahdolliselta väylältä päästä unelmien duuniin, joten hän päätti tarttua mahdollisuuteen.

Samaan aikaan Kiilaxilla oltiin aloittamassa tavoitteellista myyntiä kansainvälisille vesille ja etenkin Ruotsin markkinoille. Heräsi tarve rekrytoida tyyppi, joka ottaisi ulkomaan myynnin vastuulleen. Päätökseen lähteä Vientivirittämöön vaikutti myös aikaisempi positiivinen kokemus Aava & Bangin Markkinointivirittämö -kasvuohjelmasta, jonka kautta Kiilax löysi tiimiinsä markkinointiassistentti Erna Kososen.

Jo ensimmäisestä keskustelusta lähtien Toni vakuutti Kiilaxin osaamisellaan ja innokkuudellaan. “Huomasin heti Tonia haastatellessa, että hän on meille se oikea tyyppi”, muistelee Kiilaxin myyntijohtaja Janne Tarnanen. Siitä alkoi matka Vientivirittämössä, jonka päätteeksi Toni työllistyi Kiilaxille vientimyyjäksi.
Vienti on kasvanut pienin askelin, ja tavoitteiden mukaisesti mennään eteenpäin. Muutamia uusia asiakkaita on saatu, ja vahvistettu vanhojen asiakkaiden kanssa yhteistyötä. Meillä on neuvotteluja käynnissä, ja uskon vahvasti, että pian saamme kertoa hyviä uutisia lisää.

Janne Tarnanen
myyntijohtaja
Kiilax Oy


 

Kansainvälinen myynti vauhdilla käyntiin

Ennen Tonin ja Vientivirittämön starttaamista Kiilaxilla oltiin valmisteltu vientiä kartoittamalla potentiaalisia asiakkaita ja kääntämällä materiaaleja kohdemaiden kielelle. Tehdyn pohjatyön ansiosta Toni pääsi heti ohjelman alettua tositoimiin rakentamaan Kiilaxin vientimyyntiä ja sai vastuulleen olemassa olevat kv-asiakkuudet. Tehtäviin on kuulunut muun muassa uusasiakashankintaa sekä aktiivista yhteydenpitoa nykyasiakkaiden kanssa.

“Huomasin heti alkuun että Toni on valmis ottamaan vastuuta, joten siirrettiin kaikki nykyiset kv-asiakkuudet hänelle. Nyt kaikki meidän vientiasiakkaat tietävät että Toni on yhteyshenkilö ja kaikki kyselyt ohjataan Tonille”, Janne kertoo.

Ohjelman myötä myyntiä on saatu kasvatettua, uusia asiakkaita hankittua ja useita neuvotteluja käynnistettyä. “Vienti on kasvanut pienin askelin, ja tavoitteiden mukaisesti mennään eteenpäin. Muutamia uusia asiakkaita on saatu, ja vahvistettu vanhojen asiakkaiden kanssa yhteistyötä. Meillä on neuvotteluja käynnissä, ja uskon vahvasti, että pian saamme kertoa hyviä uutisia lisää”, summaa Janne.
En usko, että ilman Vientivirittämöä olisin päässyt tällaiseen työhön ilman kv-kokemusta.

Toni Ihalainen
vientimyyjä
Kiilax Oy


Aava & Bang vientivirittämö
 

Vientivirittämöstä uramahdollisuuksia ja uusia oppeja

Vientivirittämön valmennukset ovat tarjonneet Tonille konkreettisia oppeja B2B-myynnistä sekä markkinoinnista kansainvälisestä näkökulmasta. Toni kokee saaneensa myös muista ohjelman osaajista itselleen tärkeän verkoston, jonka kanssa sparrata jatkossakin.

“Ohjelman aikana pystyy milloin tahansa pyytämään apua ja on oikeasti ihmisiä, jotka osaavat nämä asiat. Voin luottaa siihen, että tieto mitä saan, on paikkansapitävää. Meillä oli tosi hyvä porukka. Kun ollaan pähkäilty asioita yhdessä niin ollaan saatu paljon hyviä ideoita aikaan”, Toni toteaa.

“Olen todella iloinen, että lähdin ohjelmaan mukaan. En usko, että ilman Vientivirittämöä olisin päässyt tällaiseen työhön ilman kv-kokemusta”, Toni jatkaa.
Valmennuksissa saa todella paljon tietoa muustakin kuin myynnistä. Oppeja tuli esimerkiksi markkinoinnista, mikä on koko yritykselle todella tarpeellista.

 
Janne Tarnanen
myyntijohtaja
Kiilax Oy


 

Vientivirittämöstä puhtia liiketoimintaan ja uutta osaamista

Jannella oli positiivisia ennakko-odotuksia Vientivirittämöstä aikaisemman Markkinointivirittämö-kokemuksen myötä. Ohjelma tarjosi tälläkin kertaa uusia ja tärkeitä oppeja liiketoiminnan eri alueilta.

“Osasin odottaa saavamme paljon apua ja tukea, koska Ernan myötä huomattiin, että ohjelman kautta tiimiin tulee hyvin valmisteltu henkilö. Tonin käydessä valmennusta huomasin, että valmennuksissa saa todella paljon tietoa muustakin kuin myynnistä. Oppeja tuli esimerkiksi markkinoinnista, mikä on koko yritykselle todella tarpeellista.” Janne pohtii.

Kiilaxilla on oltu erittäin tyytyväisiä Vientivirittämö -kasvuohjelmaan ja onnellisia uudesta tiimiläisestä. “Tonilla on erittäin hyvä asenne tekemiseen ja myyjän tärkein ominaisuus – myynnin jano. Ja insinööritaustan avulla hänellä on selkeästi tekninen näkemys, jolloin rakennuspuolen asiat on helppo ymmärtää. Tämä on ollut meille jo toistamiseen hyvä kokemus, suosittelen kaikille lämpimästi samanlaista mahdollisuutta.” Janne kehuu.Kiilax logo

Tutustu asiakkaaseen

Käy tutustumassa Kiilaxin toimintaan tarkemmin heidän verkkosivuillaan.

Tutustu Kiilaxiin 

Mukaan Vientivirittämöön?

Miltä kuulostaisi työpaikka kansainvälisen markkinoinnin kentältä tositarkoituksella? Vai oletko kenties yrittäjä, joka tarvitsee lisää kv-osaamista yrityksen kansainvälisen kasvun vauhdittamiseen?

Meillä on haku auki Vientivirittämö -kasvuohjelmiin eri puolella Suomea. Kurkkaa lisätietoja ohjelmasta ja tutustu avoimiin työpaikkoihin täällä.

Pete Okkonen

Pete Okkonen

Markkinointi- ja myyntijohtaja, partner

Soita +358 50 3467 002
pete.okkonen@bang.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.