Siirry suoraan sisältöön
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Kiva, kun kiinnostuit!

Yhdistämme syvän asiakas- ja työntekijäymmärryksen luovaan suunnitteluun, vaikuttavaan viestintään ja vahvaan digiosaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö

Blogi ja asiantuntijamateriaalit

Kasvata osaamistasi markkinoinnista, viestinnästä, myynnistä ja johtamisesta blogimme ja maksuttomien asiantuntijamateriaalien avulla. Mukavia oppimishetkiä! 

Aava & Bang

Autamme rakentamaan yrityksiä, joihin sekä henkilöstö että asiakkaat haluavat sitoutua.

Ollaanko yhteyksissä?

Oli asiasi pieni tai suuri, olemme täällä. Jätä viestisi tästä, niin otamme yhteyttä pikimmiten. Ollaan kuulolla!

Ota yhteyttä

 

 

Innokas Medical Oy

Vientivirittämö

quality

Innokas Medical on vuonna 1994 Oulussa perustettu yksi Pohjoismaiden johtavimmista terveysteknologiaan keskittyneistä yrityksistä. Terveysteknologia on kasvava ala ja vuosien saatossa Innokas Medical on kasvanut niin asiakasmäärissä, liikevaihdossa kuin myös henkilöstön koossa mitattuna. Tänä päivänä tuotannon eri tehtävissä sekä suunnittelussa työskentelee 200 innokasta Kempeleessä, Helsingissä, Espoossa ja Tallinnassa. 

Tutustu Innokas MedicaliinMitä olemme tehneet?

  • 5 kk yritysten ja osaajien sparrausohjelma
  • Yrityskohtainen kansainvälinen kasvumarkkinointivalmennus
  • Uuden osaajan rekrytointi ja perehdytys
  • Kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin koulutus
 

Mistä kaikki alkoi?

Innokas Medical lähti mukaan Vientivirittämöön, sillä markkinointitiimiin tarvittiin vahvistusta. Yritys oli laajentumassa uusille markkinoille ja samalla suunniteltiin brändiuudistusta, joten lisäkädet tulisivat tarpeeseen. “Aluksi olimme hiukan epäileväisiä sen suhteen, löytyisikö meille sopivaa osaajaa. Päätimme kuitenkin lähteä mukaan ja kokeilla”, kertoo Innokas Medicalin Head of Brand and Communications Eeva Lindroth. Samaan aikaan heillä oli kuitenkin toiveikas olo siitä, että tiimiin löytyisi hyvä tyyppi, jonka kanssa lähteä kehittämään Innokas Medicalin markkinointia. 

Teija Tulinen oli juuri valmistunut Oulun yliopistosta englannin kielen maisteriksi, sivuaineenaan viestintä ja kasvatustiede. Teija oli kiinnostunut urasta markkinoinnin parissa, mutta työnhaku ei lähtenyt odotetusti käyntiin, sillä hän oli ollut pitkään opiskelijana ja alla oli lyhyitä työsuhteita, jonka vuoksi työkokemusta ei ollut karttunut riittävästi. 

Työnhaun ohessa Teija kuuli Vientivirittämö -RekryKoulutuksesta. RekryKoulutus mahdollistaisi sopivalla tavalla työkokemuksen sekä markkinoinnin osaamisen kartuttamisen. “Ajattelin, että rekrykoulutus voisi olla minulle väylä kasvattaa ja saada luottamusta omaan osaamiseen”, Teija lisää.  

Vientivirittämöstä uutta osaamista ja muskelia markkinointiin

Vientivirittämön rekrytointiprosessi oli rivakka, ja Innokas Medical ja Teija Tulinen löysivät yhteisen sävelen nopeasti Aava & Bangin avustuksella. “Yhteistyö Teijan kanssa alkoi molemminpuolisella tutustumisella ja tavoitteiden miettimisellä. Tämä varmisti sujuvan alun työskentelylle ja sen, että olimme alusta alkaen samalla sivulla”, kuvailee Eeva Vientivirittämön alkuvaihetta. Teijalla ei ollut aiempaa kokemusta markkinoinnista, mutta Aava & Bangin tarjoamien valmennusten kautta uuden oppiminen tapahtui nopeasti. 

Teija on Innokas Medicalin markkinointiimiin kolmas jäsen. Hän on ollut tarpeellinen lisä tiimiin, sillä hän on ottanut vastuun sisällöntuotannosta ja vapauttanut sitä kautta kollegoilta aikaa muihin työtehtäviin. Teijan mukaan markkinointiin on saatu enemmän pelivaraa, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan tehdä enemmän ja systemaattisemmin.
Rekrykoulutus on erittäin arvokas portti ja matalan kynnyksen ponnahduslauta työelämään, minkä kautta saa mahdollisuuden kerryttää työkokemusta ja osaamista. Aava & Bangilla haluttiin aidosti, että osaajat päätyvät töihin.

Teija Tulinen
Marketing Specialist, 
Innokas Medical


Aava_Bang_kuosi_2
 

Valmennuksista vahvuutta omaan tekemiseen

Teijan tärkein tavoite oli kerryttää työkokemusta sekä osaamista markkinoinnin saralta, ja näiden tavoitteiden osalta odotukset ohjelmaa kohtaan täyttyivät. Valmentajien avulla löytyi luottamus omaan tekemiseen ja oma ääni markkinoijana. Rekrykoulutuksesta tarttui mukaan arvokkaita taitoja, joita hän hyödyntää nyt työssään Innokas Medicalilla Marketing Specialistina.

Teijan mukaan valmennuspäivät sisälsivät sopivasti huumoria – valmennukset olivat kaukana tylsästä ja valmentajien omat kokemukset elävöittivät oppimista. Teijan työn pääpaino on markkinoinnissa, mutta Vientivirittämön myynnillinen ja viennillinen kärki antoivat hyvää näkökulmaa siihen, kuinka teemaa voi lähestyä. Valmennuksista hyödyllisimpänä mieleen jäivät brändäys ja brändin rakentamiseen liittyvät teemat.
Olen tosi kiitollinen, että olin mukana ohjelmassa. Aava & Bangin ansiosta pääsin ekaa kertaa oikeisiin töihin, josta olen todella kiitollinen.

Teija Tulinen
Marketing Specialist, 
Innokas Medical


Aava_Bang_kuosi_7
 

Myös Eevan mukaan yhteistyö Aava & Bangin kanssa oli joustavaa. “Viestintä rekrykoulutuksen aikana oli erittäin sujuvaa ja oli hyvä, että te huolehditte ja muistutitte tapaamisista ja varmistitte, että ohjauskeskustelut on pidetty. Ohjelman myötä saimme työkaluja, joita hyödyntää omassa työssä ja markkinoinnissa jatkossakin, esimerkiksi eri mittaamisen työkalut ja näkökulmia siihen, miten ja miksi markkinointia mitataan.” 

Kokonaisuudessaan Innokas Medicalin odotukset Vientivirittämöä kohtaan täyttyivät, sillä he löysivät tiimiinsä kaivatun markkinoinnin osaajan.
Yrityksille vinkkaisin, että varatkaa aikaa perehdytykseen ja antakaa osaajalle palautetta tekemisestä. Näillä eväillä pääsette pitkälle.

Eeva Lindroth,
Head of Brand and Communications,
Innokas Medical


Aava_Bang_kuosi_1
innokas-logo-2

Tutustu asiakkaaseen

Käy tutustumassa Innokas Medicalin toimintaan tarkemmin heidän verkkosivuillaan.

Tutustu Innokas Medicaliin 

Mukaan Vientivirittämöön?

Tarvitsetko tiimiisi lisää osaamista kasvun vauhdittamiseen?

Meillä on haku auki Markkinoinvirittämö -kasvuohjelmaan, joka starttaa Pohjois-Savon alueella. Kurkkaa lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittaudu mukjaan täällä.

aavabang-henkilosto-1920-20211015-25-1

Aleksi Iittainen

Myyntipäällikkö

Soita +358 40 199 0571
aleksi.iittainen@bang.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.