Aikolon Oy

Markkinointivirittämö

  • 6kk yritysten ja osaajien sparrausohjelma
  • Yrityskohtainen kasvumarkkinointivalmennus
  • Uuden osaajan rekrytointi ja perehdytys
  • Myynnin ja markkinoinnin koulutus
Aikolon Markkinointivirittämö
 

Aikolon Oy on muovimateriaalien ja muovin työstön ammattilainen. Muovialan osaamista yrityksellä on jo neljältä vuosikymmeneltä. Aikolonin ydinosaaminen sekä vankka asiantuntemus lähtee liikkeelle jo muovituotteen suunnitteluvaiheesta alkaen. Yritys auttaa asiakkaitaan löytämään sopivan materiaalin heidän käyttökohteeseensa sekä valitsemaan parhaat mahdolliset työstömenetelmät. Aikolonin tavoitteena on olla asiakkaiden tuotekehityskumppani ja auttaa heitä kehittämään myös uusia tuotteita.

Tutustu Aikoloniin
Tiia kyllä putsasi pöydän heti ja häntä oli vaikea kenenkään ylittää. Hänellä oli oikea asenne ja selkeästi halua tulla meille töihin.

Pirjo Bovellan
markkinointiosaston tiiminvetäjä
Aikolon Oy


 

Yritys kertoo: mutkaton rekrytointiprosessi päättyi nappivalintaan

Aikolon lähti mukaan Pohjois-Pohjanmaan Markkinointivirittämöön, koska toiminnan laajentuessa oli tunnistettu selkeä tarve apukäsille markkinoinnin tiimiin. “Olemme kasvaneet paljon, eikä yksi ihminen enää vain riittänyt. Päätökseen vaikutti merkittävästi myös se, että rekrytointi oli tehty meille Virittämön kautta helpoksi”, kertoo Aikolonin markkinointiosaston tiiminvetäjä Pirjo Bovellan. Markkinointivirittämöön lähdettiin avoimella mielellä, tavoitteena löytää osaaja, joka jäisi yritykseen pidemmäksikin aikaa.

Rekrytointiprosessin haastatteluvaiheessa Aikolon tapasi ensimmäisenä Tiia Jalkasen, joka teki heihin lähtemättömän vaikutuksen.

Nuoresta iästään huolimatta Tiialla oli jo kokemusta ja näkemystä markkinoinnista ja Aikolonilla haluttiinkin tarjota paikka sopivalle tekijälle kasvaa alan asiantuntijaksi.

Tiia pääsi alusta alkaen hyvin kiinni muoviteollisuuden maailmaan ja molempien osapuolten odotukset yhteistyöstä ovat täyttyneet. Yhteinen sävel on ollut helppo löytää – Pirjon sanoin “toinen aloittaa lauseen ja toinen päättää sen.” Pirjon mukaan Tiian vahvuuksia ovat markkinoinnin lisäksi into ja halu oppia uutta sekä rohkeus kokeilla uusiakin asioita. Se jos mikä on tärkeää alati muuttuvalla markkinoinnin kentällä.

Rekrytoinnin ja valmennuksen yhdistelmän avulla Aikolon sai markkinointiin uutta näkökulmaa ja apua brändiuudistuksen läpivientiin. Matkalta mukaan tarttui myös hyvin konkreettisia oppeja: esimerkiksi mobiilivideotyöpaja oli hyödyllinen ja tuli ajankohtaiseen tarpeeseen, sillä tarkoituksena oli ollut pidemmän aikaa aloittaa videoiden tuottaminen eri kanaviin.

Markkinointivirittämön aikana toimiva ohjaus, eli kasvuvalmentajan, yrityksen ja osaajan väliset säännölliset tapaamiset, sai myös kehuja Pirjolta.
Yhteiset keskustelut olivat meille todella hyödyllisiä. Kokonaisuudessaan voin kyllä suositella Markkinointivirittämöä. Tämä on helppo tapa rekrytoida tiimiin uusi ihminen ja me löydettiinkin aivan loistava tyyppi.

 
Pirjo Bovellan
markkinointiosaston tiiminvetäjä
Aikolon Oy


Aava & Bang markkinointivirittämö
 

Osaaja kertoo: uusia oppeja ja verkostoja sekä pysyvä työpaikka

Hakiessaan mukaan Markkinointivirittämöön Tiia oli juuri valmistunut Kauppatieteiden maisteriksi ja etsi itselleen sopivaa työpaikkaa. Koronapandemia kuitenkin asetti työpaikan löytämiselle omat haasteensa. Tiia ryhtyikin väliaikaisesti kevytyrittäjäksi ja teki markkinointia pienille yrityksille, tavoitteenaan kuitenkin työllistyä vakituisesti markkinoinnin kentällä. Mielenkiinto syttyi heti, kun hän bongasi Markkinointivirittämön ja Aikolonin työpaikkailmoituksen.

Jo haastatteluissa Tiialle jäi Aikolonista hyvä kuva, ja onneksi tunne oli molemminpuolinen. “Sain heti alussa käsityksen, että kyllä tässä haettiin tekijää ihan tositarkoituksella. Minulle annettiin selkeät omat vastuualueet ja tavoitteet”, Tiia kertoo. Hänen omat odotuksensa ohjelmaa kohtaan olivat kehittää omaa osaamista, kartuttaa kokemusta ja päästä toteuttamaan markkinointia käytännössä.

Valmennuksesta Tiia koki saavansa paljon hyödyllisiä ja konkreettisia vinkkejä markkinointiin. Erityiskiitoksen ansaitsevat Aava & Bangin rennot ja sopivasti huumorintajulla höystetyt valmentajat. Valmennustiimiltä sai aina apua ja neuvoja, kun niitä tarvitsi. Myös osaajien toiveisiin ja tarpeisiin reagoitiin nopeasti ohjauksella tai uusilla valmennussisällöillä. Aava & Bangin ja Aikolonin tiimin lisäksi tärkeäksi on muodostunut myös muut Virittämö-matkalla olleet osaajat, joista tuli ohjelman aikana tärkeä tukiverkosto.

Onnistumisia oli matkan varrella useita, mutta suurimmat kehitysharppaukset otettiin sisältömarkkinoinnin parissa, kun Tiia järjesti Aikolonin historian ensimmäisen webinaarin. “Webinaari oli todella onnistunut ja keräsi paljon positiivista palautetta. Webinaarit tulevat saamaan meillä myös jatkoa, sillä koimme sen tehokkaaksi markkinoinnin keinoksi”, Tiia summaa. Tulevaisuuden näkymät ovat muutoinkin positiiviset – erityisesti Aikolonilla aiotaan keskittyä markkinoinnin ja myynnin yhteispelin kehittämiseen, jossa Tiiallakin on näppinsä pelissä.
Markkinointivirittämö on yritykselle toimiva ja riskitön keino rekrytä uusi osaaja. Tätä kautta voi oikeasti löytää huippuosaajan, esimerkiksi alanvaihtajien ja vastavalmistuneiden joukossa on varmasti paljon hiomattomia timantteja. Matkalla molemmat osapuolet saavat sopivasti tukea. llman markkinointia voit kasvaa vain tiettyyn pisteeseen saakka.

 
Tiia Jalkanen
markkinointikoordinaattori
Aikolon Oy


 

Terveiset muille Virittämö-kasvuohjelmaa harkitseville

Tiian mukaan ohjelma tarjoaa osaajalle erinomaisen mahdollisuuden investoida omaan osaamiseen. “Aina kannattaa hakea mukaan. Olin itsekin vastavalmistunut, mutta tämän kautta pääsee näyttämään omat kykynsä”, Tiia rohkaisee. Samansuuntaiset terveiset hänellä on myös yrittäjille.Aikolon logo

Tutustu asiakkaaseen

Käy tutustumassa Aikolonin toimintaan tarkemmin heidän verkkosivuillaan.

Tutustu Aikoloniin 

Kiinnostuitko? Mukaan Markkinointivirittämöön 👇🏻

Miltä kuulostaisi työpaikka markkinoinnin kentältä tositarkoituksella? Vai oletko kenties yrittäjä, joka tarvitsee lisää markkinoinnin osaamista yrityksen kasvun vauhdittamiseen?

Meillä on haku auki Markkinointivirittämö -kasvuohjelmiin eri puolella Suomea. Kurkkaa lisätietoja ohjelmasta ja tutustu avoimiin työpaikkoihin täällä.

aavabang-henkilosto-500kt-20211015-33

Timo Koponen

Partner, uudet asiakkaat

Soita +358 40 0542 778
timo.koponen@bang.fi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.