Siirry suoraan sisältöön
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Kiva, kun kiinnostuit!

Yhdistämme syvän asiakas- ja työntekijäymmärryksen luovaan suunnitteluun, vaikuttavaan viestintään ja vahvaan digiosaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö

Blogi ja asiantuntijamateriaalit

Kasvata osaamistasi markkinoinnista, viestinnästä, myynnistä ja johtamisesta blogimme ja maksuttomien asiantuntijamateriaalien avulla. Mukavia oppimishetkiä! 

Aava & Bang

Autamme rakentamaan yrityksiä, joihin sekä henkilöstö että asiakkaat haluavat sitoutua.

Ollaanko yhteyksissä?

Oli asiasi pieni tai suuri, olemme täällä. Jätä viestisi tästä, niin otamme yhteyttä pikimmiten. Ollaan kuulolla!

Ota yhteyttä

 

Virittämö -kasvuohjelmat

Usein kysytyt kysymykset

Sinä kysyit, me vastaamme.

Mistä Markkinointivirittämössä ja muissa Virittämö-kasvuohjelmissa on kyse?

Markkinointivirittämö, Digivirittämö ja Vientivirittämö ovat Aava & Bangin kehittämiä rekrytointiin tähtääviä kasvuohjelmia, jotka toteutetaan yhteistyössä paikallisen ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa RekryKoulutuksena. Ohjelmassa on mukana noin 15 kasvu- ja rekrytointihaluista pk-yritystä, jotka etsivät tiimiinsä lisää markkinoinnin tai myynnin tekijöitä. Kasvuohjelmaan (kesto noin 100 arkipäivää) sisältyy työssäoppimista, ryhmävalmennuspäiviä, vertaissparrausta ja henkilökohtaista ohjausta. Tavoitteena on, että osaaja työllistyy yritykseen kasvuohjelman päätteeksi.

Kuka voi hakea mukaan?

Virittämö-kasvuohjelmiin voidaan valita työttömiä tai työttömyysuhan alla olevia hakijoita. Tiettyä taustaa tai koulutusta tärkeämpää on, että olet innostunut ja kiinnostunut markkinoijana kehittymisestä. Virittämö-kasvuohjelmissa on mukana useita yrityksiä ja jokainen yritys etsii juuri omannäköistä osaajaa. Siksi mukaan voi hakea useammastakin lähtökohdasta.

Voit olla jo markkinoinnin konkari, kenties alanvaihtaja, vastavalmistunut tai pysyvää työpaikkaa kaipaava freelancer. Pohjatiedoksi- ja taidoiksi riittää, että sinulla on perusymmärrys markkinoinnista, myynnistä tai muista liiketoiminnan osa-alueista – ydinosaamisesi voi olla näiden sijasta kuitenkin esimerkiksi asiakaspalvelussa tai vaikka taloushallinnossa.

Mukaan kannattaa hakea, jos löydät yritysten joukosta itseäsi kiinnostavan paikan ja tehtävän, johon olet valmis heittäytymään. Avoimet kasvuohjelmamme löydät osoitteesta bang.fi/markkinointivirittamo ja bang.fi/vientivirittamo

Olen tällä hetkellä työsuhteessa. Voinko silti hakea mukaan?

Virittämö -RekryKoulutukset on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.  Jos hakukriteereiden täyttyminen omalta osaltasi on epäselvää, voit selvittää oman tilanteesi parhaiten suoraan TE-toimistosta tai heidän koulutusneuvonnastaan (puhelimitse 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15, chat-palvelussa täällä tai Facebookissa: www.facebook.com/koulutusneuvonta)


PALKKAUS JA TYÖLLISTYMINEN

Saako ohjelman aikana palkkaa?

Markkinointivirittämö-, Digivirittämö- ja Vientivirittämö-kasvuohjelmat toteutetaan yhteistyössä ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa. RekryKoulutuksen aikana osaaja on oikeutettu koulutusetuuteen, jonka suuruus vastaa henkilökohtaisesti määräytyvää päivärahaa tai ansiosidonnaisen määrää korotetulla osuudella (9€/pv). Varsinainen työsuhde alkaa ohjelman onnistuneesti päätyttyä. Voit tarkistaa omat ohjelman aikaiset etuutesi suoraan TE-toimiston yhteyshenkilöltä tai lukea lisää osoitteessa: https://www.te-palvelut.fi/tyonhakijalle/tukea-tyollistymiseen/tyollistymista-edistavat-palvelut-ja-kulukorvaus

Miten todennäköisesti Virittämöstä saa oikeasti vakityöpaikan? 

Aava & Bang on toteuttanut Virittämö-kasvuohjelmia vuodesta 2017 lähtien ja keskimääräinen työllistymisprosentti kaikissa kasvuohjelmissamme heti ohjelman päättymisen jälkeen on 87 %. Useassa kasvuohjelmassa on myös päästy 100 % työllistymiseen. Valitsemme kasvuohjelmiimme mukaan vain yrityksiä, joilla on vahva tahtotila kasvuun, selkeä tarve rekrytointiin ja realistinen mahdollisuus palkata osaaja yritykseen kasvuohjelman päätteeksi. Tuemme yrityksiä ja osaajia koko RekryKoulutuksen ajan ja pyrimme rakentamaan työnkuvan, joka tukee osaajan työllistymistä. 

Onko kyseessä siis pelkkä työharjoittelu?

Ei, sillä kasvuohjelmaan kuuluu työssäoppimisen lisäksi aimo annos valmennusta ja uuden oppimista. Virittämö-kasvuohjelmat rakentuvat työssäoppimisestä (noin 70 %) sekä oman osaamisen kehittämisestä (noin 30 %). Oman osaaminen kehittäminen tapahtuu yhteisissä valmennuspäivissä, vertaissparrauksen kautta, itsenäisesti opiskellen sekä henkilökohtaisessa ohjauksessa. 

Miten palkkaus muodostuu? 

Tavoitteena on, että työsuhde solmitaan kasvuohjelman päätteeksi, jolloin yritys ja osaaja käyvät palkkaneuvottelut yhdessä. Kasvuohjelman kautta rakennettujen työpaikkojen palkkataso voi vaihdella, sillä ohjelman kautta voi työllistyä hyvin eri tasoisiin tehtäviin (nimikkeitä esimerkiksi markkinointikoordinaattori, markkinointipäällikkö, sisällöntuottaja, palvelupäällikkö, myyntispesialisti).


KASVUOHJELMAN SISÄLTÖ JA TULOKSET

Mitä valmennukseen sisältyy? Mitä aihealueita valmennuksessa käsitellään?  

Virittämö-kasvuohjelmissa markkinoinnin substanssiosaamista vahvistetaan lukemattomien erilaisten sisältöjen avulla ryhmävalmennuspäivissä, soluryhmissä ja verkoston tapaamisissa. Valmennusteemat keskittyvät kasvumarkkinoinnin johtamiseen, suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Valmennuspäivissä käsitellään mm. tuloksellista sisältömarkkinointia, aidosti asiakasta kiinnostavan sisällön tuottamista, verkkosivujen ja verkkokaupan uudistamista, digimarkkinoinnin eri työkaluja ja analytiikkaa, digitaalisen ostopolun rakentamista, myynnin kehittämistä, myyntisuppilon rakentamista, markkinoinnin automaatiota, yrityksen kasvustrategiaa sekä brändin ja ydinviestien kirkastamista. Konkreettisia oppeja osaajat saavat lisäksi esimerkiksi mobiilivideotyöpajasta, hakukonemarkkinointivalmennuksesta ja palvelujen tuotteistamisesta.

Kuka toimii kasvuohjelmissa valmentajana? 

Virittämöissä luvassa ei ole tylsiä luentoja. Valmentajiemme asiantuntemus ja vuorovaikutustaidot ovat palautteiden perusteella kerrassaan mainiot: 4,7 / 5. Aava & Bangilla työskentelee noin 50 markkinoinnin asiantuntijaa, joiden osaamista hyödynnämme myös kaikissa kasvuohjelmissamme. Päävalmentajina kasvuohjelmissamme toimivat Aava & Bangin kokeneet kasvuvalmentajat, joilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus pk-yritysten markkinoinnin johtamisesta ja toteuttamisesta.  

Miksi minun kannattaa hakea mukaan?

Virittämö-kasvuohjelmat tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rakentaa juuri itseäsi innostava rooli markkinoinnin tai myynnin parissa. Valmennuksen kautta saat uuden tavan ajatella, jonka lisäksi tarjoamme konkreettisia työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen, markkinointiin ja myyntiin. Virittämössä opit valjastamaan markkinoinnin keinot kumppaniyritykseksi kasvun moottoriksi.

Valmennusohjelman jälkeen puhut ja toteutat sujuvasti digi- ja somemarkkinointia, yrityksen kasvustrategiaa, mobiilivideoita ja muita markkinoinnin työkaluja. Lisäksi me annamme takuuvarmasti uskoa itseesi, näkökulmia omiin vahvuuksiisi ja motivaatiota kasvun vaatimaan muutokseen. Kasvuohjelman kautta saat tueksesi myös markkinoinnin osaajien alueellisen verkoston. Näillä eväillä rakennat itsellesi pysyvän työpaikan.

Millaisia tuloksia Aava & Bangilla on aiemmista kasvuohjelmista? 

Vuosina 2017-2021 olemme toteuttaneet yli 20 Virittämö-kasvuohjelmaa. Vuosien aikana olemme valmentaneet Virittämöissä yli 400 markkinoinnin ja myynnin osaajaa, joista 87 % on työllistynyt kasvuohjelman päätteeksi. Valmentajiemme ammattitaito on saanut arvosanaksi 4,7 / 5 ja koulutuksen hyödyllisyys työelämän näkökulmasta 4,5 / 5. Kasvuohjelmiemme yleisarvosana on palautteiden perusteella 4,5 / 5.