Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Sulje

1 minuutin lukuaika

Uudet puitteet hybridityölle

Featured Image

Onko toimisto menettänyt merkityksensä etätyön vallattua arjen? Miksi ihmeessä haluamme vaihtaa tyhjyyttään kumisevan toimistomme entistä isompaan?

Aava & Bang Oy sekä Markkinointitoimisto Bermuda Oy yhdistyivät 3.1.2023. Blogissa puhutaan Tampereen toimistosta ja matkasta nykyiseen toimistotilaan. 

etätyö

On jo hyvä tovi siitä, kun korona mullisti työn tekemisen alallamme. Jos hetkeä aiemmin oli mietitty, voiko kaupunkia vaihtava kollega jatkaa työsuhdettaan tavanomaiseen tapaan ja toisaalta muistuteltu avokonttorin hälystä kärsiviä etätyön mahdollisuuksista, olimmekin yhtäkkiä kaikki etätöissä.

Siirtymä kävi yllättävän luontevasti. Toimintaympäristömme oli ennestään digitaalinen ja videoyhteydet palavereissa toimivat erinomaisesti. Kummasti sitä tottuu, kun on pakko. Kukin mukautti työpisteensä mahdollisuuksiensa mukaan, ja työmatkoista aiheutunut säästö miellytti useimpia.

Ajan kuluessa huomasimme tottuneemme etätyöhön liiankin hyvin. Aloimme hyötyjen ohella miettiä, mitä tässä menetämme.

Harvassa ovat he, jotka eivät ole päätyneet tälle alalle yhdessä tekemisen ilosta. Luovat, yllättävät ideat syntyvät usein niissä suunnittelemattomissa kohtaamisissa, jotka eivät Slackin ja Teamsin kautta toteudu.

Homma toimi toisaalta hyvin, mutta toimiko parhaalla mahdollisella tavalla? Olimme huolissamme kulttuuristamme kaikkine häiriötekijöineen.

Kävi niin onnellisesti, että kauan ennakoitu määräpäivä koitti ja saimme häädön. Syy ei ikävä kyllä ollut railakas elämä vaan koko toimistorakennuksen purkaminen. Tästä saimme viimeisen yllykkeen miettiä, millainen on optimaalinen hybridityön malli ja sitä tukeva toimitila.

Oli helppo todeta, että avotilaa ei kaipaa kukaan. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ei kaivattu myöskään omia, kiinteitä työpisteitä. Painopiste toimitilasuunnittelussa siirtyi siis automaattisesti omasta keskittymisestä toistemme kohtaamiseen. Säilyköön etätyö pääasiallisena rauhan tyyssijana.

Haluamme toimistosta kulttuurimme pyhäkön. Sinne lähdetään nimenomaan kohtaamaan ihmisiä. Siellä halutaan synnyttää satunnaisia hetkiä, joita muualla ei syntyisi.

Ennen koronaa toimistomme käyttöaste lähenteli sataa, mutta 2,5 pandemiavuoden jälkeen vain kymmenystä siitä. Nyt tavoitteena on noin 50 prosenttia. Siitä huolimatta me emme halunneet trendin mukaisesti skaalata toimistoamme pienemmäksi. Uudessa on neliöitä itseasiassa hiukan enemmän kuin vanhassa.

Juu, se maksaa. Mutta se on sijoitus.

Kun mietimme, millä keinolla luovan suunnittelun alalla saadaan paras tulos aikaiseksi, ­­­väistämättä se pohjautuu tosiasiaan, että toisiaan täydentävät yksilöt nappaavat toistensa ajatuksista kiinni ja kuljettavat niitä jonnekin, minne ne eivät muuten päätyisi. Ja jos mietimme jaksamista, myrkkyä on yksin jäämisen tunne, sillä ihmiset voimaantuvat toisistaan. Alalla oleellisin kilpailuetu on kehittyvä osaaminen, joka leviää kaikin aistein, myös ”vahingossa”.

Jos emme yritä maksimoida kaikkea tätä ja edistää samalla myös toimiston puitteilla kohtaamisia asiakastyön merkeissä, pitkällä aikavälillä näivetämme väkisin kulttuuriamme ja työmme laatua.

Ei meillä sellaiseen ole varaa.


Tämä blogi on julkaistu alunperin Bermudan verkkosivuilla. Aava & Bang Oy sekä Markkinointitoimisto Bermuda Oy yhdistyivät 3.1.2023 ja yhteinen matka jatkuu osoitteessa bang.fi.

Julkaistu myös: Tampereen Kauppakamarilehti, 26.9.2022

Drupal 7:n elinkaari päättyy pian

2 min read

Drupal 7:n elinkaari päättyy pian – on aika toimia

Onko verkkosivustonne alustana Drupal 7? Suosittelemme korvaajaksi helppokäyttöistä WordPressiä tai HubSpotia, jotka molemmat taipuvat monipuolisesti...

Read More
Myynnin ja markkinoinnin koulutus

1 min read

Uusi maksuton markkinoinnin, myynnin ja digitaalisen asiakaskokemuksen koulutusohjelma on täällä!

Haluatko kehittää monikanavaista, odotukset ylittävää asiakaskokemusta? Onko sinulla osaamista ottaa markkinoinnin uusimmat keinot sekä työkalut...

Read More
Google Tag Manager

4 min read

Näin teet verkkosivuistasi tehokkaammat ja nopeammat – onko Google Tag Manager tuttu?

Kuinka saada asiakkaat pysymään verkkosivustolla? Datan keräämisen ja tulosten saavuttamiseksi verkkosivuston toimivuudella ja tagien oikeanlaisella...

Read More