Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Sulje

1 minuutin lukuaika

Tiedote: Vakava tietoturva-aukko WordPress-julkaisualustan lisäosassa

Featured Image

Aava & Bangin palvelinkumppani löysi vakavan tietoturva-aukon suositusta WordPress-julkaisualustan lisäosasta. Lue tästä, mistä on kyse.

-- 

WordPress-julkaisujärjestelmän yleisestä WP File Manager -lisäosasta on löytynyt merkittävä tietoturva-aukko. Haavoittuvuuden löysi Aava & Bangin suosima ja Suomen johtava WordPress-ylläpitäjä Seravo. Haavoittuvuuden korjaava päivitys on jo julkaistu ja se on syytä asentaa välittömästi.

"Se (lisäosan haavoittuvuus) antaa hyökkääjille käytännössä vapaat kädet tehdä mitä tahansa millä tahansa Wordpress-sivustolla, jossa lisäosa on asennettuna", Seravon toimitusjohtaja Otto Kekäläinen kertoo tiedotteessa.

Seravon ylläpitämissä palveluissa lisäosaan kohdistuvat hyökkäykset estettiin jo ennen virallisen lisäosan julkaisua. Mikäli sivustosi palvelinalustan tarjoajana on Aava & Bangin suosittelema Seravo, sivustosi on turvassa löydetyltä haavoittuvuudelta.
 
Jos sivustosi sijaitsee jollakin muulla alustalla, suosittelemme tarkistamaan hyödynnetäänkö sivustolla WP File Manager -lisäosaa. Jos lisäosa löytyy palvelimelta, kannattaa se poistaa heti kokonaan. WP File Mananger on ollut pitkään muun muassa Seravon mustalla listalla, eikä sen käyttöä suositella lainkaan.
 
Mikäli WP File Manager on ollut käytössä WordPress-sivustollasi, sivustolle olisi hyvä suorittaa tietoturva-analysointi mahdollisen saastuvuuden poistamiseksi.

Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä verkkopalvelusi tietoturvan ajan tasaisuudesta, voit olla yhteydessä suoraan toimistomme tukisähköpostiin: toimisto@bang.fi

WordPress-tietoturvan ABC

1. Valitse luotettava WordPress-asiantuntijan suosittelema palvelinalusta.

2. Huolehdi hyvästä salasanahygieniasta.

3. Jaa pääkäyttäjätunnukset vain harvoille ja valituille.

4. Pidä huoli WordPressin ja sen lisäosien päivitysten ajan tasaisuudesta.

5. Poista tarpeettomat lisäosat.

6. Varmista että sivustolla on käytössä SSL-varmenne, eli HTTPS-suojaus.

7. Ennakoi ja kiinnitä tietoturvaan huomiota jo tänään.

 Aava & Bang mukana Agency Image 2023 – Top 10 -listalla!

1 min read

Näillä markkinointiviestintäalan toimistoilla on paras imago alan ammattilaisten keskuudessa – Aava & Bang mukana Agency Image 2023 – Top 10 -listalla!

Kauppalehti on julkaissut Regin Vuoden Toimisto -tutkimuksen Agency Image 2023 – Top 10 -listan ja iloksemme pääsemme kertomaan teille, että Aava &...

Read More

4 min read

Hakukoneoptimoinnin vaikutus hakusanamainontaan – miksi kannattaa panostaa molempiin?

Kumpaa pitäisi tehdä – hakusanamainontaa vai hakukoneoptimointia? Vai pitäisikö sittenkin tehdä molempia? Tähän pohdintaan ja tärkeysjärjestyksen...

Read More

3 min read

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta!

Vaikka vuotta on vielä jäljellä, voi jo nyt todeta, että vuosi on ollut yksi tapahtumarikkain Aava & Bangin historiassa. Eikä vähiten tuoreiden...

Read More