Siirry suoraan sisältöön
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Kiva, kun kiinnostuit!

Yhdistämme syvän asiakas- ja työntekijäymmärryksen luovaan suunnitteluun, vaikuttavaan viestintään ja vahvaan digiosaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö

Blogi ja asiantuntijamateriaalit

Kasvata osaamistasi markkinoinnista, viestinnästä, myynnistä ja johtamisesta blogimme ja maksuttomien asiantuntijamateriaalien avulla. Mukavia oppimishetkiä! 

Aava & Bang

Autamme rakentamaan yrityksiä, joihin sekä henkilöstö että asiakkaat haluavat sitoutua.

Ollaanko yhteyksissä?

Oli asiasi pieni tai suuri, olemme täällä. Jätä viestisi tästä, niin otamme yhteyttä pikimmiten. Ollaan kuulolla!

Ota yhteyttä

 

1 minuutin lukuaika

Pro bono -työ: Parempaa tulevaisuutta lapsille ja perheille

Featured Image

Lastensuojelun parissa toimiva perhekuntoutuskeskus Lauste rakentaa parempaa tulevaisuutta lapsille ja perheille. Meillä Aava & Bangilla oli pro bono -yhteistyömme myötä etuoikeus auttaa Laustetta vaikuttavan viestintästrategian sekä innostavan markkinointisuunnitelman viimeistelyssä. Tavoitteena on ollut tukea Lausteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta omissa kohderyhmissään.

Yksi meille Aava & Bangilla tärkeä arvo on hyvän jakaminen eteenpäin. Siksi lahjoitimme jälleen viime jouluna työaikaamme kahdelle järjestölle, yhdistykselle tai säätiölle, jotka haluavat tehdä kanssamme hyvää. Tämä on ollut jo useita vuosia myös työntekijöidemme toive.

Tuttuun tapaan valitsimme lahjan saajan Aava & Bangin seuraajien lähettämien ehdotusten joukosta. Hyviä ehdotuksia tuli meille runsaasti, ja valinta oli vaikea – äänestys päättyikin lopulta tasapeliin kahden tärkeän tahon välillä ja jaoimme lahjoituksemme kahteen osaan.

Päätimme antaa aikaamme ja osaamistamme Perhekuntoutuskeskus Lauste ry:lle ja Psykiatrisen kuntoutuksen tuki ry:lle. Projekteissa päätavoitteena oli auttaa molempia toimijoita vahvistamaan vaikuttavuutta omassa kohderyhmässään markkinoinnin ja viestinnän keinoin. Lausteen kanssa keskityimme vaikuttavan viestintästrategian ja markkinointisuunnitelman viimeistelyyn, ja Psykiatrisen kuntoutuksen tuki ry:lle tarjosimme osaamistamme verkkosivujen kehittämiseen.

Viestintästrategia ja markkinointisuunnitelma tukevat Lausteen työn vaikuttavuutta

Perhekuntoutuskeskus Lauste on lastensuojelun edelläkävijä, joka tarjoaa avopalveluita, sijais- ja jälkihuollon palveluita sekä koulu- ja tuvapalveluita erityistukea tarvitseville lapsille. Lauste on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijatoimija, joka ratkaisee sosiaali-, terveys- ja sivistyspalvelujen kehittämistarpeita rohkeasti yhteistyössä kuntien ja hyvinvointialueiden kanssa. Missiona on rakentaa parempaa tulevaisuutta lapsille ja perheille.

SSH_0175

Aava & Bangin ja Lausteen yhteistyö rakentui viestintästrategian ja markkinointisuunnitelman viimeistelyn ympärille. Lausteella oltiin päästy jo hyvään alkuun kummankin laatimisessa, ja ulkopuolisena kumppanina autoimme olennaisen kirkastamisessa ja kiteyttämisessä.

Työskentelyyn sisältyi säännöllisiä ohjausryhmätapaamisia sekä työpajat johdolle ja lähijohdolle, joissa haettiin yhteistä ymmärrystä viestinnän ja markkinoinnin tavoitteista sekä keskeisistä kohderyhmistä, joihin on tärkeä vaikuttaa.

Viestintästrategiaan kiteytimme muun muassa

 • Lausteen tarinan ja ydinviestin,
 • toimintaa ohjaavat arvot,
 • vision ja mission,
 • viestinnän keskeiset kohderyhmät ja kanavat,
 • kohderyhmäkohtaiset pääviestit,
 • viestinnän mittarit sekä
 • viestinnän vastuut.

Lisäksi viestintästrategiaan nostettiin Lausteen strategiset painopisteet, jotka ohjaavat kaikkea viestintää arjessa.

Markkinointisuunnitelma sisälsi

 • markkinoinnin tavoitteet ja mittarit,
 • markkinoinnin tärkeimmät kohderyhmät ja heidän ostopolkunsa,
 • kilpailuetujen kirkastuksen,
 • sisältöteemat ja esimerkit,
 • digimarkkinoinnin toimenpiteet ja ehdotukset mediabudjetista sekä
  kanavastrategian.

Markkinointisuunnitelmassa annettiin myös ehdotuksia lähitulevaisuuden tärkeimmistä toimenpiteistä sekä tarjottiin käytännön työkaluja (julkaisukalenteri, vuosikello) markkinoinnin suunnitteluun.

Haluamme koko Aava & Bangin puolesta kiittää pro bono -kumppaniamme Laustetta heidän tekemästään merkityksellisestä työstä sekä siitä, että saimme olla mukana tarjoamassa omaa osaamistamme paremman tulevaisuuden rakentamisessa lapsille ja perheille.  

Kirjoittaja: Emma-Reetta Hämäläinen

Emma-Reetta on Aava & Bangin työyhteisöviestinnän asiantuntija, jolla on vuosien kokemus inhouse-viestijän roolissa ja joka innostuu erityisesti vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin edistämisen välisestä suhteesta.

Katso kaikki blogikirjoitukset

LinkedIn

Kansainvälinen markkinointi – kun Suomi ei riitä?

Kansainvälinen markkinointi – kun Suomi ei riitä?

Mietitäänpä – jos ei-suomalaisella ystävälläsi tai tuttavallasi olisi yritys ja hän pohtisi laajentamista Suomeen, miten itse suomalaisena,...

Read More
Kuinka tukea työntekijöiden motivaatiota valmentavan johtamisen avulla?

Kuinka tukea työntekijöiden motivaatiota valmentavan johtamisen avulla?

Kirjoitin edellisessä blogissani valmentavasta johtamisesta ja valmentavan johtamisen työkaluista. Tämä blogi jatkaa valmentavan johtamisen teemasta,...

Read More
Ideoinnista apua vaikuttavampaan markkinointiin

Ideoinnista apua vaikuttavampaan markkinointiin

Usein luullaan, että parhaat ideat syntyvät itsestään. Kun vähän mietiskelee ja odottelee, pulpahtavat ideat päähän. Harvoin ideointiprosessi...

Read More