Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Sulje

1 minuutin lukuaika

Markkinoijan jätkänshakki resursoinnin työkaluna

Featured Image

“Ulkoistatko, vai teetkö itse?” oli kysymys, jonka esitimme seuraajillemme sosiaalisessa mediassa uuden vuoden alkaessa. Kysymys on relevantti tänäänkin, sillä vaikuttava markkinointi pitää sisällään tusinan toimenpiteitä ja vaatii tekijältään resursseja, suunnitelmallisuutta sekä ripauksen luovuutta.

Mutta mitä tehdä itse ja mitä ulkoistaa? Kaivoin kysymystä pohtiessani pöytälaatikosta yhden ensimmäisistä kasvumarkkinoinnin työkaluista: Markkinoijan jätkänshakin. Älä huku exceleiden maailmaan tai tee resursoinnista yksinäistä puurtamista, pelillistäkää markkinoinnin resursointi tällä yksinkertaisella työkalulla, joka sopii sekä tiimeille että yksin markkinointia tekeville.

Markkinoijan jätkänshakin perinteiseen pelivarustukseen kuuluu post-it -laput ja valkotaulu, mutta peli mukautuu mainiosti myös etäyhteyksiin esimerkiksi Flingan avulla.

Vinkki! Yhdessä pelatessa työkalu sitouttaa koko tiimin toimintaan ja antaa jokaiselle mahdollisuuden napata työlistalleen itselleen luontaisia, omiin vahvuuksiin linkittyviä tehtäviä.

1. Kaikki lähtee ruudukosta 🗓️

Piirrä pelin aluksi ruudukko, johon upotat aikajanan (heti, kohta, joskus) sekä tekijät (teen itse, tiimi tekee, ostan ulkoa).

3-Jan-21-2021-09-21-58-53-AM

2. markkinoinnin toimenpiteet Post-it -lapuille 📝

Nyt on aika listata toimenpiteet Post it -lapuille ja sijoittaa ne ruudukkoon. Muistakaa pureskella toimenpiteistä jokainen yksittäisiksi tehtäviksi. Mitä brändiuudistus vaatii? Mitä verkkopalvelu-uudistus edellyttää? Mistä markkinointisuunnitelman tekeminen koostuu? Minkälainen kokonaisuus on sisältö- ja digimarkkinointi? Mitä tapahtumia on luvassa? Minkälaista materiaalia on tarpeen tuottaa?

Vinkki! Älä kompastu aikaoptimistin sudenkuoppaan ja laita kaikkea itsellesi heti tehtäväksi. Nyt on tärkeää arvioida tärkeysjärjestystä, osaamista sekä käytettävissä olevaa aikaa. Tyhjennä tässä vaiheessa mielestäsi myös ne unelmat, joita olet haaveillut tekeväsi "sitten kun" ja myös ne loistavat ideat, jotka odottavat vielä päivänvaloa. Ylöskirjaaminen on ensimmäinen askel kohti toteutusta.

4-1

3. Vastuuta ja varaa aikaa ⏰

Kun taulukko on täytetty ja tehtävät pureskeltu pienempiin osiin, on aika siirtyä vastuuttamiseen ja ajan varaamiseen. Varmista, että jokaisen toimenpiteen kohdalla on arvioitu toimenpiteeseen käytettävä aika, toimenpiteestä vastaava henkilö sekä siihen käytettävä budjetti.

Vinkki! Markkinoinnin toimenpiteitä ulkoistaessa budjetti kannattaa pitää omissa käsissä määrittelemällä etukäteen se, kuinka arvokas suunniteltu toimenpide on kasvun kannalta. Näin tekemällä varmistat budjetissa pysymisen sekä sen, että saamasi tarjoukset ovat vertailukelpoisia. Muista, että realistisen budjetin arviointiin on mahdollista pyytää apua. 

4. Kalenteroi 📆

Olette juuri listanneet toimenpiteistänne tärkeimmät. Nyt on syytä varmistaa, että ne pysyvät työlistalla myös tulevina kuukausina. Kalenteroikaa toimenpiteille aikaa suunnitelman mukaisesti ja dokumentoikaa toimenpidesuunnitelma jatkoa varten.

Vinkki! Voitte kalenteroida uuden shakkiajan sitten, kun prioriteettilistan kärkeen sijoitetut toimenpiteet alkavat olla taputeltuna. Näin pääsette resursoimaan uudempia toimenpiteitä sekä tarkistamaan työlistan sijoilla “kohta” ja “joskus” odottavien toimenpiteiden tilanteen.

Kas noin, olette markkinoijan jätkänshakkia pelaamalla listanneet markkinoinnin toimenpiteet tärkeysjärjestykseen, vastuuttaneet ne sekä varanneet niille aikaa.

Tehtävien pureskelussa apuna toimii myös maksuttomat oppaamme:

👉 Sisältö- ja digimarkkinointia kasvuyrityksille
👉 5 vinkkiä onnistuneeseen verkkosivu-uudistukseen
👉 Brändiuudistuksen ABC
👉 Työpohja markkinointisuunnitelman tekemiseen

Kestävä kasvu rakennetaan yhdessä

Elokuu käynnistyi Aava & Bangilla uuden tilikauden ja yhteisen kickoffin merkeissä. Käytimme kickoff-tapahtumaan noin 2 376 000 sekuntia. Ajallisesti...

Read More

Asiakaslähtöisen B2B-brändin rakentaminen, osa 3: Kilpailuedun ja asiakasarvon löytäminen

Mikä on kilpailukyvyn ja kilpailuedun ero? Mitä asiakasarvo tarkoittaa? Asikakaslähtöisen B2B-brändin rakentamiseen keskittyvän blogisarjan...

Read More