Siirry suoraan sisältöön
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Kiva, kun kiinnostuit!

Yhdistämme syvän asiakas- ja työntekijäymmärryksen luovaan suunnitteluun, vaikuttavaan viestintään ja vahvaan digiosaamiseen.

Jätä tarjouspyyntö

Blogi ja asiantuntijamateriaalit

Kasvata osaamistasi markkinoinnista, viestinnästä, myynnistä ja johtamisesta blogimme ja maksuttomien asiantuntijamateriaalien avulla. Mukavia oppimishetkiä! 

Aava & Bang

Autamme rakentamaan yrityksiä, joihin sekä henkilöstö että asiakkaat haluavat sitoutua.

Ollaanko yhteyksissä?

Oli asiasi pieni tai suuri, olemme täällä. Jätä viestisi tästä, niin otamme yhteyttä pikimmiten. Ollaan kuulolla!

Ota yhteyttä

 

1 minuutin lukuaika

LinkedIn-mainonta: Apua! LinkedInin tuloksellisin mainosmuoto poistetaan käytöstä EU-alueella – mitä nyt tehdään?

Featured Image
Mistä on kyse?

LinkedIn-mainonta muuttuu vuodenvaihteessa, kun Message Ads ja Conversation Ads -mainosmuodot, eli LinkedInin viestiboksiin saapuvat mainokset rinnastetaan jatkossa sähköpostimarkkinointiin. Viestimainosten käyttö edellyttäisi tulevaisuudessa GDPR:n mukaista suoramarkkinointilupaa, joten tietosuojalain vastainen markkinointiformaatti lopetetaan ja viestimainokset poistuvat käytöstä EU-alueella tammikuun 2022 aikana. 

Mitä tämä tarkoittaa markkinoijan kannalta?

Jos teet mainontaa EU-alueen ulkopuolelle, voit jatkaa viestimainoksien käyttöä vanhaan tapaan. EU-alueella viestimainonnan tekemisen mahdollisuus loppuu 15.12.2021 ja vuoden 2022 tammikuussa keskeytetään kaikki käynnissä olevat viestimainokset.

Muutos aiheuttaakin EU-alueella markkinoiville kinkkistä pohdintaa, sillä Message Ads ja Conversation Ads -mainosmuodot ovat olleet LinkedInin tuloksellisimpia mainosmuotoja niin CTR:llä kuin klikkausten hinnoillakin mitattuina erityisesti rekry- ja B2B-markkinoinnissa: siinä missä kuva-, karuselli- ja video-mainoksen CTR on The B2B Housen mukaan keskimäärin 0,4–0,56 % luokkaa, ovat viestimainokset saavuttaneet jopa 3 % CTR:n. (Data perustuu globaaliin arvioon, mutta Suomessa tulokset näyttävät olevan monien markkinoijien kokemuksiin perustuen samaa luokkaa.)

No mitä nyt sitten, kuinka LinkedIn-mainontaa kannattaa tehdä jatkossa?

Hyväksi koetun työkalun menettäminen voi tuntua lähtöruutuun palaamiselta, ja erityisen turhauttava tilanne on, jos olit juuri aikeissa aloittaa viestimainonnan kampanjaa. Kaikkea työtä ei kuitenkaan tarvitse heittää hukkaan, vaan sisältöjä ja dataa voidaan hyödyntää myös muuta LinkedIn-mainontaa tehdessä: sisältö, joka toimii viestimainoksessa toimii luultavasti muokattuna myös muissa mainosmuodoissa – kunhan otat huomioon näiden formaattien lainalaisuudet.

LinkedIn-mainonnassa parhaita tuloksia ovat saaneet hyvin kohdennetut video- ja kuvamainokset, joten niihin kannattaa panostaa viestimainosten jäädessä pois. Aiemmin mainittua CTR:n tasoa ei kannata säikähtää, sillä kokemuksiemme mukaan kuva- ja video-mainoksilla voidaan yltää erinomaisiin tuloksiin (tätä kirjoittaessa viimeisimmän tekemäni kuvamainoksen CTR on 2,91 %).

Kuten suomalainen LinkedIn-guru Tom Laine blogissaan toteaa, kuva- ja videomainosten puolen prosentin CTR:n keskiarvo kertoo luultavimmin enemmän markkinoinnin laadusta ja markkinoijien taidoista kuin itse työkalusta. Muista siis ainakin 1) mielenkiintoinen otsikointi, 2) laadukas kuva/video ja 3) houkutteleva toimintakehotus.

Mitä luvassa vuonna 2022?

Vuonna 2022 markkinoijien käytössä ovat tutusti sponsoroitu sisältö (eli Single image ad, Video ad, Carousel ad ja Event ad), tekstimainokset (eli Text ads) ja dynaamiset mainokset (eli Dynamic ads).

Viimeisimmässä tiedotteessaan LinkedIn lupaili uusia jännittäviä viesti-työkaluja markkinoijien käyttöön vuodelle 2022. Mielenkiinnolla odotamme, mitä tuleman pitää. Pysy kuulolla, niin pidämme teidät ajan tasalla! 


Haluatko kuulla lisää? Autamme asiakkaitamme jatkuvasti kasvattamaan yleisöään ja tekemään tuloksellista markkinointia sisältö- ja digimarkkinoinnin keinoin. Aloita esimerkiksi oppaan lataamisella. 😍

Mikä ihmeen nurturointi? Liidien generoinnista liidien hoivaamiseen

Mikä ihmeen nurturointi? Liidien generoinnista liidien hoivaamiseen

Usein markkinoinnin tärkein tavoite on tuottaa myynnille lisää laadukkaita, valittua kohderyhmää edustavia liidejä. Tällöin markkinointi tahkoo...

Read More
Kun yrityskulttuuri on aidosti monimuotoinen, voi siihen kiinnittyä eri elämäntilanteissa

Kun yrityskulttuuri on aidosti monimuotoinen, voi siihen kiinnittyä eri elämäntilanteissa

Monimuotoisuutta voi ilmentää työyhteisön toimintatavoissa, arvoissa ja kulttuurissa monella eri tavalla. Lapset mukaan töihin -päivä 24. marraskuuta...

Read More
Parempaa työelämää etsimässä: työhyvinvointia resilienssin vahvistamisella

Parempaa työelämää etsimässä: työhyvinvointia resilienssin vahvistamisella

Google löytää 0,21 sekunnissa sanalle resilienssi 97 700 hakutulosta. Kyseessä ei siis missään nimessä ole uudenkarhea aihe, josta ei olisi jo...

Read More