Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Sulje

2 minuutin lukuaika

Kasvu Openille tasavallan presidentin kansainvälistysmispalkinto

Featured Image

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 14.11.2018 kansainvälistymispalkinnot tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyneille yrityksille ja yhteisöille. Yhdeksi palkinnon saajaksi valittiin suomalaisia pk-yrityksiä kasvuun sparraava Kasvu Open, jonka yksi perustaja- ja omistajaosakakkaista Aava & Bang on. Aava & Bangilta palkintoa oli vastaanottamassa Kasvu Openin johtoryhmään kuuluva Oona Ikonen. 

Kasvu Open ideasta tähän päivään

Palataan ajassa hetki taaksepäin vuoteen 2011, kun ajatus pk-yritysten kasvua tukevasta sparrausohjelmasta heitettiin ensimmäistä kertaa ilmoille Keski-Suomen kauppakamarin kasvuyrityksen toimesta. Ensimmäisenä vuonna yrityksiä haki mukaan n. 30 kappaletta ja Kiitoratoja eli asiantuntijoiden luotsaamia sparrauspäiviä järjestettiin vain yksi. Tänä päivänä Kasvu Open on kasvanut valtakunnallisesti tunnetuksi, Suomen suurimmaksi pk-yritysten sparrausohjelmaksi.


Kasvu Openin iloinen vihreä tiimi

Kasvu Open -sparraukseen mukaan valittujen yritysten tavoitteena on kansainvälinen kasvu, johon sparraus antaa uusia näkökulmia, kontakteja ja verkostoja. Kasvajat-selvityksestä ilmenee, että sparrauksessa mukana olleista yrityksistä 82 prosenttia tavoittelee toimintansa laajentamista ulkomaille seuraavan 3-5 vuoden aikana. Kasvu Open avaa yrityksille ikkunan maailmalle sekä antaa rohkeutta kasvuharppausten tekemiseen. Viiden vuoden aikana Kasvu Open on tarjonnut sparrausta kaiken kaikkiaan 1652 yritykselle. Jatkossakin maksuttomaan sparraukseen pääsee mukaan noin 400 suomalaista pk-yritystä, joilla on draivi kehittää ja kasvattaa liiketoimintaansa sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla.

"Tämä palkinto on merkittävä tunnustus kaikille Kasvu Open -tekijöille, niin ydintiimille kuin laajalle kumppanien ja sparraajien verkostolle."

Pete Okkonen, Aava & Bang

”Pk-yritysten kasvu on Suomen suurin mahdollisuus. Me uskomme, että kasvu kuuluu kaikille – ihan jokaiselle kasvunnälkäiselle yritykselle pääkaupunkiseudulta aina Lappiin saakka. Kasvu Open on suomalaisen kasvuyritysverkoston yhteisponnistus ja sen nimissä tehty talkootyö kertoo vastuusta ja vahvasta sitoutumisesta yhteisen hyvän rakentamiseen. Yhteinen visiomme on tehdä Suomesta maailman paras kasvuyrityskansa”, sanoo Kasvu Openin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen.


Tehdään suomalaisista maailman paras kasvuyritys- ja markkinointikansa!

Aava & Bangin missiona on tuottaa pk-yrityksille kasvua markkinoinnin keinoin. Kasvu Openin rakentaminen onkin aina ollut luontevaa, sillä kohderyhmänä molemmilla on suomalaiset, kasvua tavoittelevat pk-yritykset. “Monella yrityksellä kansainvälistyminen on kasvun myötä ajankohtaista, ja siitäkin syystä tämä kansainvälistymispalkinto on tärkeä huomionosoitus ja tunnustus siitä työstä, mitä koko Kasvu Open-yhteisö tekee”, Pete Okkonen kommentoi.

Kansainvälisillä markkinoilla kilpailu kovenee ja on entistä tärkeämpää pystyä tunnistamaan ne tekijät, jotka erilaistavat yrityksen kilpailussa ja tuottavat lisäarvoa asiakkaalle. Kansainvälistyminen asettaa siksi markkinoinnin tasovaatimukset korkealle ja siksi myös Aava & Bangin työskentelee monen kansainvälistyvän kasvuyrityksen kanssa. Olemme myös starttaamassa Iskussa maailmalle! -hanketta, joka parantaa elintarvikealan yritysten markkinointi- ja myyntiosaamista ja sitä kautta ruokaviennin edellytyksiä. Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on tunnistaa noin 300 ja sparrata noin 120 elintarvikealan yritystä Food from Finland -ohjelman piiriin.

Onko sinun yrityksesi mukana Kasvu Openissa ensi kaudella?

“Missiomme auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kasvuun sopii hyvin yhteen myös Kasvu Openin visioon tehdä suomalaisista maailman parasta kasvuyrityskansaa. Kasvu Open on yksi erinomainen väylä siihen, kuinka yrityksen kasvua voidaan lähtjeä asiantuntijoiden avulla kehittämään”, kertoo Pete Okkonen.

Ensi vuoden aikana Kasvu Openiin osallistuvien yritysten joukosta valitaan ensimmäistä kertaa ”Sijoittajan suosikki 2019”-palkinnon saaja. Palkinto on aivan huikea, sillä Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit Innovestor ja Nordea tarjoavat voittajalle 1 000 000 euron kasvurahoituksen, joka koostuu Innovestorin rahoituskierroksen 500 000 euron pääomasijoituksesta ja Nojrdean 500 000 euron kasvulainasta.

Kestävän kasvumarkkinoinnin nykytilatutkimus, Vilja Laaksonen

2 min read

Johda parempaa työntekijä- ja asiakaskokemusta

Muuttuva maailma, globaali kilpailu ja poikkeus­ajat haastavat organisaatioita työn­tekijä- ja asiakaskokemuksen johtamisessa. Viime kuukausina on...

Read More
 Aava & Bang mukana Agency Image 2023 – Top 10 -listalla!

1 min read

Näillä markkinointiviestintäalan toimistoilla on paras imago alan ammattilaisten keskuudessa – Aava & Bang mukana Agency Image 2023 – Top 10 -listalla!

Kauppalehti on julkaissut Regin Vuoden Toimisto -tutkimuksen Agency Image 2023 – Top 10 -listan ja iloksemme pääsemme kertomaan teille, että Aava &...

Read More

4 min read

Hakukoneoptimoinnin vaikutus hakusanamainontaan – miksi kannattaa panostaa molempiin?

Kumpaa pitäisi tehdä – hakusanamainontaa vai hakukoneoptimointia? Vai pitäisikö sittenkin tehdä molempia? Tähän pohdintaan ja tärkeysjärjestyksen...

Read More