Virittämöt Jätä tarjouspyyntö
Sulje

1 minuutin lukuaika

Aava & Bangille Great Place to Work -kilpailun voitto

Featured Image

Aava & Bang Oy on voittanut Great Place to Work 2020 -kilpailun pienten yritysten sarjan. Toimitusjohtaja Pete Okkosen mukaan voitto ei syntynyt rahalla vaan arjen hyvillä käytännöillä. Pienikin voi ponnistaa pitkälle, kun askelmerkit on mitoitettu oikein.

Sisältä vahva brändi rakentaa kestävää kasvua

Aava & Bangin tie kohti Great Place to Work -kilpailun voittoa käynnistyi viitisen vuotta sitten, jolloin yrityskulttuurin systemaattinen kehittäminen aloitettiin. Vuonna 2018 laadimme neljän vuoden kasvuohjelman, jonka keskeisiin tavoitteisiin kuului sijoittuminen Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon. Nyt tämä tavoite saavutettiin hienosti etuajassa.

– Osallistuimme Great Place to Work -tutkimukseen ensimmäistä kertaa viime keväänä, jolloin samana syksynä meille myönnettiin Great Place to Work -sertifikaatti. Se on kansainvälisesti arvostettu tunnustus siitä, että työntekijät kokevat organisaatiomme hyvänä työpaikkana. Henkilöstömme arvostaa erityisesti työyhteisömme vahvaa yhteishenkeä, Okkonen iloitsee.

Emme kuitenkaan lähteneet Great Place to Work -kisaan voitonkiilto silmissä. Palkintoa tärkeämpää oli saada ulkopuolinen taho arvioimaan kulttuuriamme ja toimintaa.

– Olemme nostaneet yrityskulttuurin kehittämisen strategiamme ytimeen. Meidän on tiedettävä lähtötilanteemme, jotta voimme kehittää työntekijä- ja asiakaskokemuksen parhaalle mahdolliselle tasolle ja saamme rekrytoitua jatkossakin Suomen parhaat osaajat meille töihin, Okkonen sanoo.

Hyvä yrityskulttuuri syntyy yhteistyönä


Aava & Bangin matka perustamisesta Great Place to Work -kilpailun voittoon ei ole ollut helppo. Matkan varrella on koettu markkinatilanteen merkittävä muutos, sitä seuranneet raskaat yt-neuvottelut ja muuntuminen mainostoimistosta monipuoliseksi kasvumarkkinoinnin palveluja tarjoavaksi yritykseksi.

Suurten muutosten jälkeen aloimme rakentaa systemaattisesti yrityskulttuuria, jossa kaikilla on hyvä olla. Henkilöstö määritteli yhteisvoimin Aava & Bangin yrityskulttuurin kulmakivet ja arvot sekä tavoitteet yrityskulttuurin kehittämiseksi. Sen jälkeen ryhdyttiin kehittämään käytänteitä ja toimintatapoja, jotka vievät kohti asetettua tavoitetta.

– Yhteisillä arjen käytänteillä, työkavereiden huomioimisella ja pienistäkin edistysaskeleista viestimällä rakennettiin
avoimuuden, luottamuksen, onnistumisen ja osallisuuden ilmapiiriä. Halu työskennellä yhteisten tavoitteiden eteen ja työkaverien auttamiseksi kasvoi nopeasti. Kun opimme tuntemaan toisemme paremmin, opimme myös hyödyntämään tehokkaammin toistemme vahvuuksia ja työskentelytapoja.

Yrityskulttuurin vahvistuessa kirkastuivat ne aidot asiat ja vahvuudet, jotka ovat Aava & Bangin keskeisiä draivereita.

– Syntyi positiivinen kehä. Se vei meidät sille kasvumarkkinoinnin polulle, jolla markkinoinnin ytimessä on ihminen. Viime vuonna liikevaihtomme kasvoi lähes 40 prosenttia ja rekrytoimme 17 uutta työntekijää. Oleellisen tärkeää on, että olemme pystyneet yhdistämään kestävän talouskasvun sekä työntekijäkokemuksen ja yrityskulttuurin vahvan kehittämisen, Okkonen sanoo.

AAVA & BANG PÄHKINÄNKUORESSA

 • Vuonna 2005 perustettu kasvumarkkinointipalveluita valtakunnallisesti tarjoava yritys, joka
  työllistää 40 markkinoinnin ammattilaista Jyväskylässä, Helsingissä ja Tampereella.
 • Autamme asiakkaitamme rakentamaan yrityksiä, joihin sekä asiakkaat että henkilöstö
  sitoutuvat.
 • Asiakkaitamme ovat kasvunälkäiset yritykset, joilla halua panostaa markkinointiin ja
  yrityskulttuuriin.
 • Laaja palvelutarjoamamme kattaa
  • brändin ja markkinointistrategian kehittämisen
  • huipputason markkinointiviestinnän palvelut
  • sisäisen viestinnän ja yrityskulttuurin kehittämisen
 • Rakennamme vuosittain lähes 100 uutta markkinoinnin työpaikkaa kasvuohjelmiemme
  kautta.
 • Olemme kehittäneet useita menestyneitä ja palkittujakin kasvuohjelmia:
  Markkinointivirittämö, Iskussa Maailmalle, Marketing People ja DigiBisnes. Olemme myös
  Suomen suurimman kasvuohjelman, Kasvu Openin, perustajaosakas ja
  toteuttajakumppani.

Asiakaslähtöisen B2B-brändin rakentaminen, osa 3: Kilpailuedun ja asiakasarvon löytäminen

Mikä on kilpailukyvyn ja kilpailuedun ero? Mitä asiakasarvo tarkoittaa? Asikakaslähtöisen B2B-brändin rakentamiseen keskittyvän blogisarjan...

Read More

1 min read

Asiakaslähtöisen B2B-brändin rakentaminen, osa 2: Visio ja missio

“Yrityksemme visiona on olla toimialan suurin, johtavin ja innovatiivisin!” Kun yritys lähtee viestinnällistämään uudistunutta strategiaansa tai...

Read More