POKE

POKE eli Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto tarjoaa ammatillista tutkintokoulutusta ja täydennyskoulutusta Äänekoskella, Saarijärven Tarvaalassa, Viitasaarella ja Laukaassa. Vuoden 2018 alussa tullut ammatillisen koulutuksen uudistus asetti omat haasteensa ja vaati myös POKElta uudenlaista otetta markkinointiin – niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

TUTUSTU POKEEN

Näitä olemme tehneet:
+ Kokonaisvaltainen markkinoinnin kumppanuus
+ Visuaalisen ilmeen uudistus
+ Verkkosivu-uudistus
+ Markkinointikonsepti
+ Brändiuudistus
+ Sisäinen markkinointi
+ Sisältö- ja digimarkkinointia palveluna

Yhteistyö vuonna 2020

Yhteistyömme POKEn kokonaisvaltaisena markkinoinnin kumppanina on jatkunut vuonna 2020. Säännöllisen sisältö- ja digimarkkinoinnin sekä kvartaalikampanjoiden myötä olemme saaneet kasvatettua POKEn tunnettuuutta kohderyhmässä sekä lisättyä verkkosivujen liikennettä +27%, orgaanista liikennettä +19% ja konversioita +32%. Hakukampanjaa varten toteuttamillemme videoille kertyi 7757 katselukertaa YouTubessa ja 185 073 näyttökertaa mainoksissa. Sosiaalisessa mediassa tavoitettiin kampanjan aikana noin 20 000 yhteishaun kohderyhmään kuuluvaa hakijaa. Kolmeen suosituimpaan blogiin tai blogisarjaan ohjasimme yhteensä lähes 4000 istuntoa.

”Aava & Bangin tekemät sisällöt tukevat sitä, mitä me haluamme olla. Sisältö- ja digimarkkinoinnin kautta tavoitetaan raikkaalla, ajatuksia herättävällä ja laadukkaalla sisällöllä meidän kohderyhmämme.” – Tuija Tiitinen, POKE

Tutustu sisältö- ja digimarkkinoinnin palveluumme
Sisältö- ja digimarkkinoinnin tulokset vuonna 2020

+ Koko verkkosivuston liikenne +27%
+ Suora verkkosivuston liikenne +18%
+ Orgaaninen verkkosivuston liikenne +19%
+ Verkkosivuston konversiot +32%
+ Perustutkintoa suorittavien opiskelijoiden määrä +10,46 %
+ Blogin orgaaniset istunnot 655

Rekrytoimalla en pystyisi saamaan ihmistä, joka tekisi sen, mitä moniammatillinen tiiminne tekee!

Tuija Tiitinen

POKE

YHTEISTYÖN LÄHTÖKOHDAT

“Vanha nettisivualustamme loppui turvallisuussyistä, jonka myötä tarve uudelle verkkopalvelulle syntyi. Siinä ohessa alkoi kuitenkin selkeytyä, että tarvitsemme kokonaisvaltaisen markkinointiuudistuksen tänne POKElle. Reformin yhteydessä vuoden 2018 alussa täällä toteutettiin organisaatiouudistus ja muutettiin toimintaa, jonka myötä meidän täytyi pohtia sisäistä ja ulkoista viestintää aivan uudesta näkökulmasta”, kertoo POKEn viestintäkoordinaattori Tuija Tiitinen.

Aloitimme yhteistyön konkreettisesti syksyllä 2018 yhteisten työpajojen merkeissä, joissa kartoitimme mm. POKEn vahvuuksia, markkinoinnin haasteita, kohderyhmiä ja asiakkaiden tarpeita. “Yhteistyö lähti hyvin käyntiin, kun tulitte käymään täällä meillä ja olitte selkeästi perehtyneet ammattiopistojen toimintaan etukäteen. Ymmärsitte heti meidän ongelmat ja tarpeet, joten niihin alkoi myös napakasti löytyä ratkaisuja”, Tuija kertoo. Taitavien suunnittelijoidemme käsissä POKElle rakennettiin kokonaan uusi markkinoinnin konsepti, jota tukemaan suunniteltiin tyyliin sopiva visuaalinen ilme. Uusi visuaalinen ilme konkretisoitiin graafiseksi ohjeistoksi ja se näkyy kaikissa POKEn uusissa viestintämateriaaleissa (mm. käyntikortit, ilmoitukset, esitteet, Word- ja Powerpoint-pohjat).

aava & bang kokemuksia
aava & bang kokemuksia
aava & bang kokemuksia

POKEn uudet viestintämateriaalit

MARKKINOINNIN KOKONAISVALTAINEN KUMPPANUUS

Verkkopalvelu-uudistusta puolestaan lähdettiin viemään eteenpäin osaavan digitiimimme kanssa. Säännöllisin väliajoin istuimme yhdessä alas katsomaan missä mennään, jotta lopputulos on varmasti POKEn näköinen. “Te olette ymmärtäneet ja kuunnelleet minua, mutta myös sanoneet suoraan, mitkä ovat teidän omat näkemykset. Niitä ymmärrän ja arvostan!”, Tuija kommentoi.

Suunnittelimme ja toteutimme POKElle myös mm. sisältösuunnitelman ja julkaisukalenterin, jotka toimivat markkinoinnin työkaluina käytännön arjessa. Lisäksi sisäistä markkinointia on lähdetty kehittämään valmentajiemme toimesta organisaation sisällä, sillä muutostilanteet asettavat yritykselle aina omat haasteensa eikä sisäisen markkinoinnin merkitystä tule unohtaa.

TULOKSET 2019

“Odotukseni ovat ehdottomasti ylittyneet! Olette tuoneet aivan uudenlaisen näkemyksen meidän markkinointiin ja kääntäneet sen ihan päälaelleen. Yhteistyö on edennyt hyvin koko ajan, kun siellä hurja määrä ammattilaisia häärii meidän ympärillä. Välillä turhaudun, kun näitä ongelmia itse yksin pohdin, mutta nyt luotan siihen, että niihin löytyy kyllä ratkaisu. Mielestäni moni ammattiopisto tarvitsisi tällaisen “pöllyytyksen”. Nuorten tavoittaminen on todella haastavaa ja sitä varmasti kaikki pohtivat enemmän tai vähemmän ahdistuneina. Teillä on asiakaslähtöisyys, kohderyhmäajattelu ja palvelumuotoilun käsitteet olleet koko ajan tässä mukana, ensimmäisistä työpajoista lähtien. Jokaiseen asiaan on oma tiiminsä, joka on tosi asiantunteva ja aina saan kaikkiin kysymyksiin vastaukset. Haluan vastaukset niin, että myös ymmärrän ne itse (esim. nettisivuasiat) ja hienosti teillä osataan selittää ne ymmärrettävästi. Ihan aidosti olen ollut erittäin tyytyväinen ja saanut myös itse tukea markkinoinnin tekemiseen!”, Tuija kertoo.

Odotukseni ovat ehdottomasti ylittyneet!

Tuija Tiitinen

POKE

TULOKSET 2020

Yhteistyömme POKEn kokonaisvaltaisena markkinoinnin kumppanina on jatkunut myös vuonna 2020. Säännöllisen sisältö- ja digimarkkinoinnin sekä kvartaalikampanjoiden myötä olemme saaneet kasvatettua yrityksen tunnettuuutta kohderyhmässä sekä lisättyä verkkosivujen liikennettä +27%, orgaanista liikennettä +19% ja konversioita +32%. Hakukampanjaa varten toteuttamillemme videoille kertyi 7757 katselukertaa YouTubessa ja 185 073 näyttökertaa mainoksissa. Sosiaalisessa mediassa tavoitettiin kampanjan aikana noin 20 000 yhteishaun kohderyhmään kuuluvaa hakijaa. Kolmeen suosituimpaan blogiin tai blogisarjaan ohjasimme yhteensä lähes 4000 istuntoa.

”Mähän oon kehunut teitä joka puolelle. Teidän kanssa on helppoa ja ketterää tehdä yhteistyötä ja teihin voi luottaa täysin. Se helpottaa omaa työtäni. Raikas sisällöntuotanto ja moniammatillinen tiimi on suuri apu. Rekrytoimalla en pystyisi saamaan ihmistä, joka tekisi sen, mitä moniammatillinen tiiminne tekee!

Teiltä tulee mahtavia ideoita! Ideoimanne ystäväkirja -blogisarja on saanut positiivista palautetta, säästänyt rahaa, helpottanut työtä ja osallistanut sekä sitouttanut opiskelijoita.”

– Tuija Tiitinen, POKE

Markkinoinnin suunnittelu

Autamme luomaan liiketoimintalähtöisiä markkinointi- ja kampanjasuunnitelmia sekä kansainvälisesti erottuvia brändejä.

Vaikuttavat verkkosivut ja verkkokaupat

Autamme sinua rakentamaan vaikuttavia verkkosivuja ja verkkokauppoja, joiden avulla saavutat liiketoimintasi tavoitteet.

Sisäinen viestintä ja kulttuurin kehittäminen

Kirkastamme yrityksen sisäiset vahvuudet ja nostamme ne yrityskulttuurin menestystekijöiksi.

KIINNOSTUITKO? KYSY, NIIN KERROMME LISÄÄ.

Timo Koponen

Myyntijohtaja, partner (vanhempainvapaalla)

Katja Asikainen

Liiketoimintajohtaja, yrityskohtaiset palvelut