Video tarinan välittäjänä

Tarinat auttavat meitä ymmärtämään ja sisäistämään asiakokonaisuuksia, jotka pelkkinä faktoina kimpoaisivat suorinta tietä takaisin avaruuteen.

Erityisesti videomuodossa ilmaistut tarinat eivät huku ympäristön informaatiohälyyn, vaan kaappaavat tehokkaasti vastaanottajan huomion ja johtavat haluttuihin lopputuloksiin: mielikuviin, muistijälkeen, myyntiin ja jaettuun tietoon. Ei siis ole ihme, että video on nykypäivänä nopeimmin yleistyvä tapa jakaa informaatiota.

Me Bang Filmisillä olemme nykypäivän tarinankertojia, joiden mielestä jokainen tarina on kertomisen arvoinen. Emme ole vielä koskaan nähneet yritystä, jolla ei olisi tarinaa kerrottavanaan – vaikkei sitä aina yrityksen sisällä heti huomatakaan.

Video:

 • kertoo tarinoita
 • synnytää tunteita sekä luo muistoja ja elämyksiä
 • herättää huomiota ja saa kiinnostumaan
 • rakentaa luottamusta
 • auttaa tutustumaan tuotteeseen tai palveluun
 • auttaa ostamaan
 • auttaa tuotteen tai palvelun käytössä ja rakentaa asiakassuhdetta

Ota yhteyttä

VR- ja AR-videotuotannot

Internet on tuonut valtavan määrän informaatiota saataville ihmisten taskuun älypuhelimen muodossa. Virtuaalitodellisuus tekee saman kokemuksille.

VR, eli Virtual Reality on keinotekoista todellisuutta. Se voidaan luoda kuvaamaan olemassa olevaa todellisuutta tai jotain täysin kuvitteellista. Sitä on mahdollista luoda täysin keinotekoisesti tietokoneen avulla, tai se voidaan rakentaa esimerkiksi kuvatun 360 asteen videokuvan päälle.

AR, eli Augmented Reality tarkoittaa lisättyä todellisuutta. Siinä käyttäjä voi katsella ympäristöään AR-laseilla tai älypuhelimella siten, että ympäristöön on lisätty keinotekoisia asioita, kuten informaatiota.

VR Markkinointi

Markkinoinnilla haluamme luoda potentiaalisille asiakkaillemme muistoja ja kokemuksia niin, että ihminen muistaa katselun sijasta kokeneensa elämyksen.

Kaikki meistä haluavat saavuttaa omalla markkinoinnillaan potentiaalisen asiakkaan täysin jakamattoman huomion. VR teknologia mahdollistaa sen. Kun ihminen on keskellä virtuaalitodellisuutta, hän keskittyy ainoastaan näkemäänsä ja kuulemaansa. Me voimme päättää, mitä hän siinä tilanteessa näkee ja kuulee.

Yleensä ensimmäinen kokemus VR maailmasta on 360 asteen video. Tämä kokemus on passiivinen, eli käyttäjä ei voi osallistua siihen, mitä seuraavaksi tapahtuu.

VR mahdollistaa tilanteeseen osallistumisen esimerkiksi katseohjauksen avulla. Katsoja voi siirtyä paikasta toiseen ja tutustua asioihin tarkemmin tai saada niistä lisätietoa näin halutessaan.

Mitä seuraavaksi?

VR -teknologia on vielä hyvin uutta. Se tarjoaa kuitenkin jo lukemattomasti uusia mahdollisuuksia yritysten markkinointiin.

Tulemme mielellämme keskustelemaan ja ideoimaan mitä VR / AR sisältö voisi mahdollistaa teidän yrityksellenne.

Kalustomme ja osaamisemme mahdollistaa kaikenlaiset tuotannot ilmasta käsin kuvatusta 360 videosta täysin keinotekoisiin VR toteutuksiin.

Läsnäolon kokemusta on vaikea selittää sanoin, mutta aivot reagoivat VR-kokemukseen melko samalla tavalla kun jos tilanne olisi aito. Korkeat paikat VR-kokemuksissa tuntuvat monen mielestä pelottavan aidoilta.

Sosiaalisissa VR-kokemuksissa tunne on epämiellyttävä, jos toinen henkilö tulee liian lähelle henkilökohtaiselle alueelle. Tämä siitäkin huolimatta, että hahmo ei ole graafisesti ihmisen näköinen. Ihminen ei koe omaa henkilökohtaista tilaansa loukatuksi, vaikka katselisi kuinka läheltä keskustelukumppania Skype-videopuhelussa.

-Virtuaalitodellisuus Suomessa

 

Olemme tehneet VR tuotantoja mm.

Suomen punainen risti

360° Bangladesh on WEBVR-sivusto, joka esittelee Suomen Punaisen Ristin sairaalan toimintaa Bangladeshissa. Voit selata sairaalan näkymiä tietokoneella, tabletilla ja puhelimella. Parhaan kokemuksen saat käyttämällä VR-laseja. 

Tutustu Bangladeshin kenttäsairaalaan

Videotiimi

Tiimimme koostuu neljästä pitkän linjan videoammattilaisesta ja on voittanut useita eri palkintoja, mm. MTV:n vuoden parhaat alueelliset sekunnit jo useana vuonna peräkkäin. Tiimin käytössä on ammattilaistason kuvaustekniset kamerat ja laitteet  sekä neljän ammatilaistyöaseman studiotila. Työn laatu onkin verrattavissa kansainvälisiin huippuihin. Tarvittaessa käytämme yhteistyökumppaneidemme vuokrakalustua erikoisimmissa tai isoimmissa tuotannoissa.

Eveliina Vähä-Ruka, projektipäällikkö ja Bang Films – tiimiesimies

Mikko Suuronen, ohjaaja, kuvaaja, värimäärittelijä, äänisuunnittelija

Ere Ek, jälkikäsittelijä

Tommi Niukkanen, ohjaaja, leikkaaja

 

Ota yhteyttä

Millaisia videoita voimme tuottaa

Lähtökohtaisesti meiltä onnistuu video lähes mihin tarkoitukseen vain. Esimerkkejä mihin tarkoitukseen videoita voi tuottaa:

 • Sisäinen viestintä
  • Koulutusvideot
  • Tervehdykset henkilöstölle
 • Ulkoinen viestintä
  • Mainokset
  • Vuosikertomusvideo
  • Yritysesittely
  • Tuote-esittely
  • Käyttöohjeet videomuodossa
  • Rekrytointivideo / Työnantajamielikuva

Esimerkkejä asiakkaillemme tehdyistä videotuotannoista

Kooste osaamisestamme (showreel)


Ota yhteyttä

Real Snacks // Oatis: Chipsteri Kauranen

Real Snacks tilasi meiltä idean filmille, jolla osallistutaan Lidl -kauppaketjun Suomi 100 –kilpailuun. Kilpailun tarkoituksena on löytää uusia suomalaisia vientimenestyksiä.

Synnytimme hahmon nimeltä Chipsteri Kauranen, jonka tarina alkaa tällä tuottamallamme filmillä. Jatkoa siis luvassa!

Kodin Terra // TV-kampanja

Lähtökohtana oli lisätä ihmisten tietoisuutta Kodin Terran monipuolisista palvelu- ja tuotevalikoimista. Tässä mainoksessa halusimme kertoa ihmisille, kuinka heidän unelmakylpyhuoneensa on jo Kodin Terrassa..

Mainoksia tehtiin useita eri aihealueista.

Data Group // Videokampanja

Data Group halusi nostaa palveluidensa tunnettuutta videokampanjan avulla. Videot pyörivät mm. sosiaalisessa mediassa sekä MTV3 Katsomo -palvelussa. Tulokset olivat loistavia ja katsojamäärät löivät kaikki ällikällä, myös meidät! Kampanja ohjasi asiakkaat tarkoitusta varten tehdyille verkkosivuille.

OR Group // Metsän tarina

Suomalaiset rakastavat metsiään. Suurin osa suomalaisista kansantarinoista ja kertomuksista käsittelevät metsää ja sen merkitystä ihmisille. OR groupin arvot ja tavoitteet nousevat suomalaisesta metsästä sekä sen vaalimisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Tuotimme OR Groupin yritysesittelyn suomalaisen metsän tarinan kautta.

Remister // Yritystarina

Yritys on yhtä kuin sen ihmiset. Remisterin upeat asentajat ovat raudanlujia ammattilaisia, jotka tekevät työtään täydellä sydämellä. Tehtävänämme oli kertoa katsojille Remisterin tarina. Henkilötarinoiden kautta asiat ja faktat saavat aivan uudenlaisen merkityksen, joka jää ihmisten mieliin. Katso vaikka!

Murean // Hidden experience

Suomalainen Murean halusi tuoda tuotteidensa hyödyt esittelytiloihinsa videokerronnan avulla. Filmistä tehtiin 5.1 Surround äänellä varustettu versio esittelytiloja varten, jotta älyhuonekalut pääsevät oikeuksiinsa.

Tämä tarina on valmis vaikka suoraan leffateatteriin. Äänet täysille!

Puolustusvoimat // Tomutaistelu

Puolustushallinnon Rakennuslaitos halusi ottaa hieman erilaisen lähestymistavan uusien alokkaiden informoimiseen siivouksen tärkeydestä. Otimme välittömästi ideointipalaverin ja näin syntyi Kapteeni Siistikorpi. Tämän koulutusvideon näkee jokainen palveluksensa aloittava taistelija!

Asento!

Touchee tales // SOMEkampanja

Videon avulla tapahtuvassa markkinoinnissa kaikista rohkeimmat vedot tuottavat usein myös parhaita tuloksia ja saavat eniten huomiota. Varsinkin kun kampanja on suunnattu pelkästään sosiaaliseen mediaan, täytyy sen olla myös erottuva. No erottuva ja huomiota herättävä tästä tuli! Ilmeisen toimiva myöskin. Saimme aikaan paljon hyvää pöhinää Lipstick Mafian Facebook -sivulla.

Moilas // SOMEkampanja

Esa-Pekka Lappi on hyvin todennäköisesti seuraava suomalainen ralliautoilun maailmanmestari. Hän on myös Moilaksen sponsoroima huippu-urheilija, joka noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Esa-Pekka ja Moilaksen ihmiset ovat rohkeita ja huumoria rakastavia ihmisiä. Sehän käy meille! Teimme somekampanjan Moilaksen gluteenittomille tuotteille.

Ota yhteyttä

Valmiiksi tuotteistetut videotuotannot

Tuodaksemme nykyaikaisen, audiovisuaalisen tarinankerronnan mahdollisimman monen suomalaisen yrityksen ulottuville, olemmekin purkittaneet monia tuotantoprosessin asioita jo etukäteen. Näin jokaista videotuotantoa ei tarvitse aloittaa tyhjästä, tuotantoon kuluva aika saadaan käytettyä mahdollisimman tehokkaasti ja pystymme kertomaan hieman pienempienkin yritysten tarinat mielenkiintoisella tavalla.

Sika videotuotanto

Väärällä tyylillä ja kanavalla tapahtuva viestintä ei tavoita kohdeyleisöäsi. Olemme purkittaneet sinulle valmiin paketin, joka sisältää tarpeisiisi räätälöidyn videotuotannon sekä maamme tavoittavimman tv-kanavan (MTV3), joka toimii viestisi jakelukanavana. Toimii mainiosti esimerkiksi uusien lanseerauksien yhteydessä!

Jänis videotuotanto

Jänis on kevyt ja sukkela metsän asukki. Esikuvansa tavoin jänistuotanto on helppo, ketterä ja muistettava tapa kertoa yrityksesi viimeisimmistä ajankohtaisista kuulumisista, asiakaskokemuksista tai vaikkapa uusista lanseerauksista. Jänistuotannolla sosiaaliseen mediaan, intranetiin tai vaikka uutiskirjeeseen jakamasi viesti leikkaa läpi tekstisisällön, menee perille ja luo pysyvän muistijäljen.

Kettu videotuotanto

Kettu on viekas eläin, jonka älyllä monimutkaisetkin asiat saadaan taltioitua vastaanottajalle ymmärrettävään muotoon. Kettutuotannoissa yritysten normaalisti vaikeasti hahmotettavat tuotteet, palvelut ja prosessit muuttuvat helposti sisäistettäväksi videoksi. Hankalasti ymmärrettävätkin kilpailuedut voidaan esittää tavalla joka on helppo älytä, kun apuna käytetään animaation taikaa.

Susi videotuotanto

Metsän mystinen peto, susi, on tuttu hahmo tarinoista. Suden erikoisalaa onkin juuri tarinankerronta. Tarinoiden voimaa hyödyntäen susi saa viestin vastaanottajan kuulolle ja tarinaan upotetut faktat painuvat tehokkaasti kuulijan mieleen. Kuten tiedetään ihmisten on vaikea muistaa yksittäisiä faktoja, kun taas tarinamuodossa ne saadaan helpommin painumaan mieleen. Susituotannoissa kuvatun filmin ohella voidaan hyödyntää myös animaatiokuvaa.

Karhu videotuotanto

Karhu metsän itseoikeutettuna kuninkaana määrää säännöt ja raivaa esteet tieltään. Kuten esikuvansa, karhutuotanto ei tunne rajoja. Kukin karhutuotanto on alusta loppuun saakka täysin räätälöity audiovisuaalinen kokonaisuus, joka voidaan suunnitella mihin tahansa käyttötarkoitukseen TV:tä ja valkokangasta myöten.Se voi olla mikä tahansa yhdistelmä olemassa olevia tuotantotapoja tai jotain aivan uutta ja ihmeellistä maan ja taivaan väliltä.

Pöllöpaketti eli videokoulu

Videokoulutuksen tarkoituksena on antaa osallistujille hyvät tiedot siitä, kuinka videotuotanto toteutetaan suunnittelusta kuvaamiseen. Toteutuksissa on tarkoitus hyödyntää jo olemassa olevaa kalustoa, kuten älypuhelimia. Annamme osallistujille valmiit työkalut myös suunnitteluvaiheen nopeuttamiseen ja helpottamiseen. Käytännön osuudessa käydään läpi vinkkejä sekä ohjeita kuvaamiseen ja äänittämiseen; kuinka käytetään hyväksi olemassaolevaa valaistusta ja kuinka ääniraidasta saadaan mahdollisimman selkeä ja hyvälaatuinen.

Ota yhteyttä

Timo Koponen, Aava & Bang Oy
Ota yhteyttä

Timo koponenMyyntijohtaja

040 054 2778
timo.koponen@bang.fi

Ota yhteyttä

Eveliina Vähä-Rukaprojektipäällikkö

050 330 2999
eveliina.vaha-ruka@bang.fi