Mustankorkean pihanlaittotuotteiden konseptointi aloitti laajan markkinointi- ja viestintäyhteistyön.

Tutustu Mustankorkean Omapihaan

Case

Mustankorkea Oy on keskisuomalainen jätteenkäsittely-yhtiö ja kierrätyksen asiantuntija. Jätteiden vastaanoton lisäksi Mustankorkealla on omaa multatuotantoa, ja vuonna 2017 Mustankorkealle valmistuu Keski-Suomen suurin kuivatekniikkaan perustuva biokaasulaitos.

Yhteistyö alkoi keväällä 2014, jolloin tunnistettiin Mustankorkean markkinoinnin akuutteja ongelmia. Näistä tärkein oli omien pihanlaittotuotteiden, kuten multien, kivien, katteiden ja hiekkojen, myynti. Tätä lähdettiin ratkomaan palvelumuotoilun keinoin.

Työhön ryhdyttiin tiukalla aikataululla, ja Mustankorkean jo pitkälle kehittelemä idea jalostettiin kuukaudessa uudeksi palvelukonseptiksi nimeltä Omapiha. Mustankorkean kierrätyspuutarha oli kesällä 2014 näyttävästi esillä myös Jyväskylän asuntomessuilla. Syksyllä lanseerauksessa oli päästy jo plus-miinus-nollatilanteeseen.

”Omassa organisaatiossamme kytenyt idea jalostui yhdessä Bangin kanssa ja lähti lentoon hyvin lyhyessä ajassa”, kertoo Mustankorkea Oy:n viestintä- ja ympäristöpäällikkö Piia Aho. ”Omapiha on saanut todella positiivisen vastaanoton ja tehnyt hyvän vaikutuksen myös alalla toimiviin kollegoihin. Omapiha osoittaa, että asiat voidaan tehdä monella tavalla.”

20140710-img_3900

Omapiha toimii Mustankorkean alueella läpi lämpimämpien vuodenaikojen, ja Omapihan markkinoinnin ja myynnin kehitystyö jatkuu uusilla kärjillä joka vuosi.