Konsultin työssä elämän suola ja sokeri, tryffelipallo, kermatoffee, chilijauhe sekä umami ovat asiakkaat. Helposti ajattelee, että konsultin asiakkaat ovat yrityksiä. Yrityksiä eri toimialoilta, eri kasvuvaiheista, eri kaliiberista. Mutta asiakkaat ovat ihmisiä. Erilaisia ihmisiä yritysten sisällä. Eri tavalla ihania. On iloisia, synkkiä, vauhdikkaita, mietteliäitä, nopeita, hitaita, huumorintajuisia, änkyröitä, filosofeja, kantaaottavia, ahdistuneita, innostuneita ja valoa säteileviä. Osa tarttuu toimeen heti.

Tämä kaikki on tehnyt työelämästäni konsulttina mielenkiintoista ja täyttä. Opin itse koko ajan asiakkailta. Kun päämääränä on tehdä suomalaisista maailman paras markkinointikansa, tapaa työssään paljon ihmisiä ja auttaa isoa joukkoa yrityksiä eteenpäin, tekemään omaa kasvuaan.

Nyt vaihdan työtä. Vaikka konsultin tehtävän sanottiinkin olevan minulle sopiva minä kun rakastan kertoa mielipiteeni asiasta kuin asiasta siirryn lämmöllä seuraavaan tehtävään.

Jatkossa minulla on vain yksi yritys, johon keskityn. Yhdestä entisestä pitkä-aikaisesta asiakkaasta, yhdestä yrityksestä kymmenien ja satojen joukossa tulee ainokainen. Elämäni siis muuttaa muotoaan konkreettisesti ja paljon. Onneksi tämän asiakkaan kanssa kuljettu polku ei ole ollut se yksioikoisin ja helpoin. Siirryn Vaskisepät Oy:n toimitusjohtajaksi.

Kasvumarkkinointi ja suomalaisten tekeminen maailman parhaaksi markkinointikansaksi ovat olleet elämäni hauskin työ tähän mennessä. Kuusi vuotta Aava & Bangilla on muutenkin ollut hienoa: upeat työkaverit, tuki ja turva kuin perheyhteisössä, ja upeat asiakkaat. Olen ihan älyttömän ylpeä koko yrityksestä ja kaikista meidän työntekijöistä. Vaikka itse siirryn nyt työuralla seuraavaan vaiheeseen, Bangin väki jatkaa entisellä meiningillä ja entistä kovemmalla tahdilla.  

Kun tulin aikanaan valmennusliiketoiminnan vetäjäksi, meillä aloitti pian näpsäkkä harjoittelija nimeltään Hanne-Mari. Hän on ollut siitä saakka ei pelkästään oikea käteni, vaan myös vasen aivopuolisko. Toimitusjohtajana ollessani Hanne-Mari on toiminut konttoripäällikkönä vastaten kaikesta elintärkeästä. Nyt Hanne ottaa COO:n roolin (Chief Operating Officer) ja vasta jatkossa liiketoiminnan pyörimisestä kokonaisuudessaan. Toimitusjohtajaksi siirtyvä Pete Okkonen on vahva kasvuvelho ja vie Aava & Bangia eteenpäin maailman markkinoilla. Aivan varmasti tulen jatkossa kertomaan ylpeydellä, että olen Aava & Bangin kaikkien gurujen kanssa saanut työskennellä!

Kiitos yhteisistä ainutlaatuisista vuosista kaikille asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja kollegoille!!

Hanna Kallio siirtyy Vaskisepät Oy:n toimitusjohtajaksi

Uusi vaatekerta, kuuden sukupolven mittainen takuu ja nippu rautalankaa

Aloitan siis 13.3.2017 Vaskisepät Oy:n toimitusjohtajana. Vaskiseppien yrityskulttuuri on ainutlaatuinen ja sydämellinen. Kasvuvauhti on ollut todella huimaa ja ammattitaito häkellyttävää. Kasvutahto on korkealla. Työyhteisössä vallitsee kunnioitus ja rehellisyys sekä suoraan sanomisen kulttuuri höystettynä karskillakin huumorilla. Vaikken ole ihan aloittelija sarkasmin saralla, en tule pääsemään helpolla. Änkyröinti ja auktoriteettien kyseenalaistaminenkin kuuluvat tapoihin: ei huonolla vaan hellyttävällä tavalla. Ja sanoista kiinni pitäminen, sovitun toteuttaminen ja reilu peli. Vaskisepät on noin 90 miehen ja muutaman naisen työyhteisö. Porukka ei ole mitään pierunpidättelijätyyppiä. Konkreettisesti. Tässä en kuitenkaan aio alkaa nokittelemaan.

Työhön suhtaudutaan Vaskisepillä ylpeydellä ja vakavasti. Kuparikatoille myönnetään kuuden sukupolven verran takuuaikaa. Se vetää minut hiljaiseksi. Markkinoinnin maailmassa tehdyt työsuoritukset eivät ole ihan samalla mittaristolla. Vaskiseppien henkilöstö on paitsi ainutlaatuisen ammattitaitoista, myös aivan käsittämättömän korkealla työmoraalilla siunattua. Kun ulkona on pakkasta 20 °C ja mereltä käy tuuli, ovat sepät kirkkojen, satamarakennusten ja muiden talojen katoilla tekemässä työtään, samalla kun me konsultit vielä mietimme, nousisimmeko tänään peiton alta lainkaan.

Jos kaikki Suomen yritykset toimisivat samalla asenteella, ei meillä olisi taantumia. Ja herttaisiakin nuo peltisepät ovat. Ja niin turhamaisia joissain asioissa. Millään muulla tuntemallani yrityksellä ei ole omalla logolla varustettua 60 eri pipomallia, huivia, tuubihuivia, lippahattua, housua, hanskaa, rukkasta, lämpökerrastoa, collegea, hupparia, windfleeceä, tavallista fleeceä, t-paitaa, yöpaitaa, kuoritakkia, emalimukia ja 1000 muuta asustetta. Varmaan alushousutkin. Niihin täytyy nyt viimeistään hankkia naistenmalli.

Konsultin työssä olen toki tottunut vääntämään rautalankaa. Peltikattoja en silti osaa tehdä. Siksi minut onkin valittu Vaskisepille ”akkojen hommiin”. Sellaista se toimitusjohtaminen kuulemma on. Tosimiehet istuvat katolla, mielellään likaisissa vaatteissa, ja tekevät ihan oikeaa työtä – ja keittävät parempaa kahvia. Työnjako sopii minulle mainiosti. Olenhan melkoinen sovinisti.

Odotammeko Vaskisepille kasvua lähitulevaisuudessa? Emme tietenkään odota kasvua. ME AIOMME TEHDÄ SITÄ.  Kasvu tulee tekemällä, ei odottamalla. Toimialasta riippumatta.


Hanna Kallio sekä Vaskiseppien nykyinen toimitusjohtaja Veli Kilpirinne

P.S. Lue myös Aava & Bangin tiedote aiheesta

Pete Okkonen palaa Aava & Bangin toimitusjohtajaksi