Graafikkolasit päähän ja menoksi!

Olen värien, kuvien ja tekstien yhdistelijä, sommitelmien tehtailija. Olen herkkä aistimusten muotoilija ja mielikuvien katala herättäjä. Olen ostamisen sielullisen prosessin synnyttäjä. Ja tiedätkö mitä. Haluan ottaa sinut mukaan matkalle visuaalisen suunnittelun  maailmaan.

Minä haluan tehdä juuri sinulle mahdollisimman tarkoituksenmukainen, erottuvan, esteettisesti kauniin ja aikaa kestävän visuaalisen ilmeen. Ja haluan, että samalla ymmärrät miten häilyvä ja hienovarainen maailma tämä visuaalinen mielikuvien maailma on. Haluathan sinäkin, että tulevat asiakkaasi ajattelevat, että tuotteesi on laadukas, haluttava ja lähestymisen arvoinen? Haluathan sinäkin, että ihmiset saavat positiivisen ensivaikutelman? Haluathan sinäkin, että ihmiset huomaavat ja muistavat sinut?

Haluan täyttää maailman kauneudella. Olen se maaninen Pantone-viuhkojen pläräilijä, täydellisen värisävyn metsästäjä. Olen se, jolla mikä tahansa liikkuminen paikasta toiseen kestää. Olen se, joka hurmaantuu yksityiskohtien hinkkaamisesta. Olen se, jolla kaupassa käynti kestää, erityisesti ulkomailla (Katso nyt miten hieno tonnikalatölkki!) 

Katso nyt miten hieno tonnikalatölkki! Katso nyt miten hieno tonnikalatölkki!

Olen se, joka ei voi katsoa tekstiä miettimättä mikä tuo fontti olikaan. Olen se, joka  innostuu painotalon paperinäytteistä (Laadukasta paperia, ah koita nyt, miltä se tuntuu. Koita!). En väsy puhumaan päällystämättömän paperin paremmuudesta ja luettavuudesta lähes poikkeuksetta jokaisen painotyön kohdalla. Olen se, joka näkee visuaalisen ilmeet isot linjat ja tarkastaa jokaisen pienen pisteenkin istuvuuden siihen.

Miksi?

Kaiken tämän intoilen ja teen siksi, koska tiedän että visuaalinen ilme on tehokas ase. Täällä töissä olen myös itseäni fiksummilta oppinut yhden tärkeän asian. Konkreettiset, näkyvät asiat, joita teen – logot, esitteet ilmeet – ovat lopulta helppo juttu. Ennen sitä tapahtuu kaikkein tärkein eli asiakkaaseen tutustuminen sekä ongelmien, tavoitteiden ja ratkaisujen esiin kaivaminen. Ratkaisujen, visun ja ydinviestien kiteyttämistä edeltää pitkä, polveileva ajatteluketju valintoineen ja mielikuvien yhdistelmineen. Se on se varsinainen työ, joka tapahtuu tiimeissä, muotoilijoiden ja suunnittelijoiden päässä, ja saa tietokoneohjelmassa tapahtuvan näkyvän designin näyttämään – ja hetkittäin jopa itsestänikin tuntumaan – intuitiiviselta toiminnalta.

Visuaalinen ilme ei pelasta yritystä. Mutta hyvä, tarkoituksenmukainen ja positiivisuutta huokuva visu helpottaa myyntiä ja nostaa omanarvontuntoa. Systemaattinen, johdonmukainen toiminta myös visuaalisten asioiden osalta helpottaa omaa työntekoasi ja tuo työllesi, tarjoamallesi hyödykkeelle näkyvän arvoleiman. Visuaalisia asioita miettiessä ja lyödessä lukkoon tullaan usein myös keskustelemaan monista muista perustavanlaatuisista arvomaailmaan ja esittämisen tapaan liittyvistä asioista. Visu ei ole pelkkä visu.

Vaadi minulta perusteluja. Haasta minut. Se saa minut yltämään parempaan lopputulokseen. Ymmärrän hyvin myös sen, että sinähän lopputuloksen kanssa lopulta joudut elämään. Mutta ennen kaikkea, luota minuun.

Terveisin,

Terveisin Lahja

Mainosgraafikko, graafikko, graafinen suunnittelija, AD, visuaalisen viestinnän ammattilainen, graafinen muotoilija ja designeri.

Jos haluat tutustua töihini, voit vilkaista Behance-profiilini. Nyt siellä on muutama näyte, aion julkaista niitä jatkossa lisää.

P.S. Tekstini inspiraationa toimivat