Otetaanpa alkuun pieni mielikuvaharjoitus. Kuulet ympärilläsi innokasta puheensorinaa, jonka joukosta voit erottaa pohdintoja meneillä olevista työtehtävistä, iloisia kuulumisten vaihtoja sekä muutamia huumoriheittoja. Näet siellä täällä nauravia ja keskittyneitä kasvoja. Puhelimet, tietokoneet ja fläppitaulut ovat kovassa käytössä, kun työpajat, kokoukset ja uutiskirjeen kirjoittaminen ovat käynnissä. Joku hihkaisee onnistuneensa ja tämä nostattaa muidenkin mielialaa. Tämä on pieni kuvaus Aava & Bangin arjesta, jota olen nyt harjoittelijan silmin päässyt seuraamaan.

Olen markkinointiin suuntautunut liiketalouden opiskelija Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Harjoittelupaikkaa etsiessäni minulle oli selvää, että haluaisin suorittaa harjoitteluni mainostoimistossa, sillä siellä pääsisin sukeltamaan markkinoinnin ja myynnin maailmaan. Aava & Bang nousi hyväksi vaihtoehdoksi tekemäni tutkimustyön perusteella; talo täynnä ammattitaitoisia tekijöitä, joiden tavoitteena on auttaa yrityksiä kasvamaan markkinoinnin avulla. Ensimmäisen viikon jälkeen voin vahvistaa tutkimustulokseni oikeiksi, mutta vajavaisiksi. Aava & Bang on enemmän kuin mainostoimisto: se on rehellinen ja innostava kumppani, joka tarjoaa valmennusta ja osaamista suurella sydämellä.

Aava & Bangille tulo on ollut minulle harjoittelijana hyppy tuntemattomaan, mikä tulee onneksi tutummaksi päivä päivältä. Olen kokenut eri tunteita hämmennyksestä innostukseen. Ensimmäiset päivät ovat vaatineet totuttelua niin uuteen työympäristöön ja -kavereihin, toimialaan kuin toimintatapoihin. Sopeutuminen on kuitenkin ollut helppoa täällä vallitsevan sydämellisen ja rennon ilmapiirin ansiosta. Kaikki ovat täällä yhtä suurta perhettä, joka auttaa toinen toisiaan onnistumaan. Harjoittelijana minun ei ole siis tarvinnut jännittää, sillä täällä otetaan jokainen ihminen lämpimästi vastaan.

Vaikka harjoitteluani on vasta reilu viikko takana, olen ehtinyt oppia niin pieniä kuin suuriakin asioita. Tiedän nyt esimerkiksi sen, miten MacBook toimii, millaisia erityistoiveita kenelläkin on hotellihuoneen suhteen ja, että onnistuneessa hissipuheessa yhdistyvät tieto, tunne ja tahto. Olen oivaltanut myös, että työnteko voi oikeasti olla hauskaa sekä palkitsevaa ja työ on suoraan yhteydessä onnellisuuteen.

Olen oivaltanut myös, että työnteko voi oikeasti olla hauskaa sekä palkitsevaa ja työ on suoraan yhteydessä onnellisuuteen.

Harjoittelusyksyni on vasta aluillaan ja minulla on vielä paljon näkemättä sekä oppimatta. Työ Aava & Bangillä on monipuolista ja siihen suhtaudutaan vakavasti, huumoria kuitenkaan unohtamatta. Pidän tästä asenteesta ja odotankin siis innolla, mitä syksy tuo tullessaan!


Etsitkö sinäkin työharjoittelupaikkaa? Ota yhteyttä toimistopäällikköömme Hanne-Mari Miskalaan (040 570 8504 / hanne-mari.miskala@bang.fi) ja tule pyörähtämään kahveella.